Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Serwis Xiaomii Kraków - ktoś korzystał

Strychoo
 Share

Recommended Posts

Szukałem serwisu , który podejmie się wymiany baterii w Stratos  ( 1619 ) 

Jako jedyny odezwal się 

Xiaomii Serwis Kraków, ul. Czarnowiejska 73 ,30-049 KRAKÓW

Kwota za wymianę baterii 70 zł .

W sumie przyzwoita cena , lecz waham się po przeczytaniu opinii na google.

Obecnie mój Startos trzyma max 2 dni ( z tego połączenie z telefonem po 8h godzin dzienie + 2 treningi po 1h )

Zastanawiam się czy warto ryzykować - opinie mieszane .

Ktoś korzystał z ich usług ?

Bateria nie musi być niesprawna, być może wystarczyłoby przywrócenie zegarka do ustawień fabrycznych, reinstalacja na nowo romu lub sprawdzenie czy problemem nie jest tu połączenie z telefonem. Poza tym zdażało się, iż do zegarka dostawała się wilgoć i korozja na płycie głównej powodowała szybsze wyczerpywanie się baterii. Do tego dochodzi jeszcze problem z częściami zamiennymi - nie widziałem nigdzie dostępnych nowych baterii, a kupowane z drugiej ręki używane z uszkodzonych zegarkó też nie wiadomo w jakim są stanie. Zegarek można też samemu rozebrać i wymienić baterię. 

W dniu 18.10.2019 o 12:02, snow.leopard napisał:

Bateria nie musi być niesprawna, być może wystarczyłoby przywrócenie zegarka do ustawień fabrycznych, reinstalacja na nowo romu lub sprawdzenie czy problemem nie jest tu połączenie z telefonem. Poza tym zdażało się, iż do zegarka dostawała się wilgoć i korozja na płycie głównej powodowała szybsze wyczerpywanie się baterii. Do tego dochodzi jeszcze problem z częściami zamiennymi - nie widziałem nigdzie dostępnych nowych baterii, a kupowane z drugiej ręki używane z uszkodzonych zegarkó też nie wiadomo w jakim są stanie. Zegarek można też samemu rozebrać i wymienić baterię. 

Rom wgrany na nowo , ustawienia fabryczne również .

Telefon to Honor 8x - połączenie z nim jest ustawione na godziny 7.30-16.00 - potem tryb samolotowy.

Aplikacja w telefonie ma pełne ręczne ustawienia  jeśli chodzi o zużycie bateri ( nieograniczone działanie w tle , i tym podobne )  .

Lecz nawet gdy zegarek jest offline - bateria leci zbyt szybko  - 1.5 % -2 %  na godzinę