Developer Popular Post Kaudii® Posted May 17, 2019 Developer Popular Post Share Posted May 17, 2019 Witam Przyszedł czas na nowy ROM, długo oczekiwana wersja WOS 2.0 2.6.6.0 Rom nosi nazwę WOS 2.0 PL 1.4.0 by Kaudii, zawiera dodatkowo język Polski, usunięto aplikacje Alipay oraz XimalayaSound, dodane Tweaki dla poprawy zużycia baterii, responsywności ekranu i kilka innych, reszta zgodna z Oryginałem. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Wymagania: - firmware zegarka bez znaczenia - odblokowany Bootloader Instalacja: - rozparuj zegarek z telefonem - ściągnij plik WOS_2.0_PL_1.4.0_by_Kaudii.exe - zaloguj się na forum w przeglądarce i pozostań na stronie FORUM - instalator poprosi o KEY , otworzy się nowa strona w przeglądarce, skopiuj KEY z strony Generatora - zostanie poprawnie wygenerowany jeżeli jesteś (zarejestrowany i zalogowany) i nie posiadasz BANa - postępuj zgodnie z pytaniami/zaleceniami instalatora Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe . Cały proces wgrywania Systemu może trwać 15-20 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. Poniżej filmik z przebiegu instalacji dzięki uprzejmości @Lector System posiada Root-a. Posiada również Tweaki dla poprawy baterii, responsywności, czułości dotyku i wiele innych. Tweaki są inspirowane tymi użytymi przez @S3V3N w swoich Romach. Nie mniej jednak wszystkie znalezione w sieci i zastosowane po zapoznaniu się z informacjami do jakich celów ich użyć, nie są bezmyślnie skopiowane, każdy kto zechce służę linkami do źródeł z jakich je zaczerpnąłem. Paruje się z Aplikacjami Amazfit CN jak i GP, oraz na iOS. ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Credits: Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @Saratoga z HtcMania - za kernel i root @Google - za nieograniczone źródło informacji @Kaudii - za tłumaczenie, kompilację Romu @Lector - za pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka , pomoc w stworzeniu instalatora oraz zabezpieczenie @S3V3N - za przekazanie dużej ilości wiedzy, za pomoc w przyswojeniu wiedzy i rozwoju umiejętności, umożliwiających mi tworzenie aplikacji i Romów @k2002 - za udostępnienie dźwięków do aplikacji Sporty Podziękowania dla Beta-testerów za wkład włożony w odszukanie błędów: 1024 39 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kri$ Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 (edited) Dzięki za pracę i trud. Wgrane bez problemów. Po 24 godzinach, mam wrażenie, że bateria będzie trzymać dłużej. Edited May 22, 2019 by Kri$ 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
speed89 Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Dzięki za ten materiał zabieram się za instalację! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacol2002 Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Dzieki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziepaw Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Super. Dzieki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwapir Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 (edited) Witam. Czy jest możliwość instalacji tego romu za pomocą linuksa? Pozdrawiam. Edited May 26, 2019 by dwapir 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted May 26, 2019 Author Developer Share Posted May 26, 2019 Niestety nie ma, zobacz czy nie pójdzie za pomocą Wine lub CrossOver 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 Po wgraniu romu ( wcześniej był fabryczny po angielsku i działało a przestało) Nie działają powiadomienia z telefonu - wiadomości i połączenia. Nie rozłącza połączeń i wyświetla numer nieznany telefon Huawei p20 lite Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwapir Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 W dniu 26.05.2019 o 18:58, Kaudii® napisał: Niestety nie ma, zobacz czy nie pójdzie za pomocą Wine lub CrossOver Witam, dzięki za odpowiedz. W tym momencie na moim pace mam oprogramowanie w wersji 1.2.50h mod, czy warto zainstalować tą aktualizację? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted May 27, 2019 Author Developer Share Posted May 27, 2019 Masz bardzo stary Rom, moim zdaniem warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
durapiotrek Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Dzięki wielkie za zmianę czcionki powiadomień, teraz wygląda o niebo lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwek N. Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 Właśnie zainstalowałem i zaczynam testować. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwek N. Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Nie wiem czemu, ale nie mogę sparować telefonu teściowej z jej zegarkiem. Wczoraj na moim poszło gładko a tu kilka prób i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted June 1, 2019 Author Developer Share Posted June 1, 2019 A rozparowales ze swoim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwek N. Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 (edited) Ale ja mam dwa zegarki i dwa telefony. Moja para poszła wczoraj bez problemu, a teściowej teraz nie mogę sparować. Może lepiej wgrać rom jeszcze raz? Edit: Wrzuciłem rom jeszcze raz i poszło. ???? PS. Czemu niektóre kontakty są pokazywane a niektóre tylko z numerem lub jako nieznany ?? Edited June 1, 2019 by Sylwek N. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrekf Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 W dniu 26.05.2019 o 22:52, Kasia napisał: Po wgraniu romu ( wcześniej był fabryczny po angielsku i działało a przestało) Nie działają powiadomienia z telefonu - wiadomości i połączenia. Nie rozłącza połączeń i wyświetla numer nieznany telefon Huawei p20 lite Witam u mnie podobnie. Mi Mix 2s. Nawet w czasie testowania nie wyświetla powiadomień . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted June 3, 2019 Author Developer Share Posted June 3, 2019 , sprawdzić połączenie między urządzeniami, sprawdzić uprawnienia w aplikacji, jaka wersja aplikacji, jaki telefon, z fusów nikt nic nie wywróży. U mojej żony i syna na Pace wszystko działa prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwek N. Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 A jest patent na to, by zegarek pokazywał nazwę kontaktu jaki jest w telefonie? Gdy ktoś do mnie dzwoni to niektóre kontakty pokazuje, a część tylko numer lub jako nieznany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 3, 2019 Administrator Share Posted June 3, 2019 Pokombinuj z zapisem kontaktów z +48 lub bez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasek173 Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 witam na tym firmware nie mam gps czy jest jakies rozwiązanie i czy u was działa gps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted June 3, 2019 Author Developer Share Posted June 3, 2019 GPS działa jak na każdym innym romie, łapie fixa bez problemu, wczoraj byłem z rodziną na rowerach by sprawdzić jak radzi sobie w terenie mój TicWatch Pro, i powiem, że żony Pace nieznacznie szybciej miał fixa niż mój, więc działa. Nie dał bym wam systemu nie sprawdzonego na własnym sprzęcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted June 3, 2019 Author Developer Share Posted June 3, 2019 9 godzin temu, Sylwek N. napisał: A jest patent na to, by zegarek pokazywał nazwę kontaktu jaki jest w telefonie? Gdy ktoś do mnie dzwoni to niektóre kontakty pokazuje, a część tylko numer lub jako nieznany. Pokombinuj z apką Contactformat z GP, tam jest wiele opcji ustawień, w dodatku robisz to od razu na wszystkich 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasek173 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 W dniu 3.06.2019 o 22:06, Kaudii® napisał: GPS działa jak na każdym innym romie, łapie fixa bez problemu, wczoraj byłem z rodziną na rowerach by sprawdzić jak radzi sobie w terenie mój TicWatch Pro, i powiem, że żony Pace nieznacznie szybciej miał fixa niż mój, więc działa. Nie dał bym wam systemu nie sprawdzonego na własnym sprzęcie Ok dziękuje za odpowiedź wgram firmware jeszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrek Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Dzięki za następną ulepszoną wersję ROM!!! Ponownie wszystko wgrało się bez problemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
scinek Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Dzięki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts