Lewsey89 Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Witam, Mam pytanie jak radzicie sobie z problemem Naliczania kroków i dystansu w Waszych Stratosach? dzisiaj rano naliczył mi ponad 2000 kroków i 7,69 km podczas jazdy samochodem. Próbowałem przpisać etykietę jazda samochodem w aplikacji MI Fit lecz pokazywał się komunikat, że etykietowanie nie jest dostępne w Stratos. Zegarek z polskiej dystrybucji ROM. 2.3.9.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shred23 Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Z ciekawości sprawdziłem jak to wygląda u mnie. ROM 2.3.9.0 EN Nie nalicza mi kroków podczas jazdy samochodem, może powinieneś sprawdzić stan zawieszenia w aucie lub zgłosić tragiczny stan jezdni???? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewsey89 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 (edited) Mam dwa samochody,oba nowe zawieszenie, w idealnym stanie. Zauważyłem, że jeśli robię test pulsometru to zegarek go nie przechodzi. Kilkukrotnie robiłem rozparowanie zegarka i factory reset. Po ostatnim factory reset nie działa zliczanie dystansu w zakładce data i nie ukazuje się on na tarczy. Przy wcześniejszym restarcie Zaciągał mi odległość 7,69km i ilość 0 kroków. Zegarek nie naliczał nowego dystansu, liczył tylko kroki. Edited April 9, 2019 by Lewsey89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewsey89 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 Witam. Tu jest wynik testu pulsometru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Witam. U mnie również naliczało kroki podczas jazdy samochodem (najnowszy ROM US od Kaudiiego.) Teraz mam oryginalny ROM 2.3.9.0 ale nie sprawdzałem jak wygląda ta kwestia obecnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewsey89 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 Próbowałem Różnych sposoobów. Kroki naliczały się nawet wtedy gdy zegarek zdjąłem i schowałem do schowka w samochodzie. Przeszkadza mi to strasznie ponieważ wydałem sporo pieniędzy a sprzęt nie działa jak trzeba. Wycztyałem gdzieś w internecie żeby podłączyć zegarek do ładowania w trakcie jazdy samochodem, lecz to raczej nie jest rozwiązanie. Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? Może, któraś konkretna wersja ROM działa poprawnie? Być może mój zegarek ma wadę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Raczej nie do przeskoczenia. Chyba że byś jechał po idealnie równej drodze i nie kręcił kierownicą. W czasie jazdy rowerem tez liczy kroki i piętra. Na identycznej strasie jaką codziennie jeżdżę do pracy za każdym razem mam inny wynik. Inna ilość "kroków" i zaliczonych pięter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shred23 Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Mam u siebie oficjalną wersję ROM Angielski i wszystko w porządku nie nalicza kroków podczas jazdy samochodem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewsey89 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 Moja wersja to również ROM oficjalny. Jutro reklamuje zegarek. Poinformuje Was jak wróci z serwisu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now