emer Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) Od wczoraj mam Stratosa (wcześniej BIP). Niby poustawiałem w menu Stratosa wszystko (chyba), w AmazfitWatch chyba też. Gdy dzwoni mi ktoś, mam piękna notyfikacje z nazwą kontaktu (duże litery - super) + rozświetlenie ekranu w tym momencie + wibra (słabsza niż w BIP, mimo ustawienia "strong"). Natomiast SMS .... pomijam problem maleeeeeńkich literecek (w BIP miałem większe), ale ten SMS (notyfikacja na Stratosie) nie wybudza ekranu ! Wręcz trzeba z powrotem przejść do tarczy zegara, i jeszcze raz wejść w te powiadomienia i czytać. Nie ma możliwości, aby przyjście SMS-a wybudziło ekran + od razu żeby można czytać go ? Edited April 3, 2019 by emer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 przyłączam się do pytania - również mnie irytuje, że nie mogę czasami szybko podejrzeć przychodzącego powiadomienia ponieważ ekran się nie wybudza ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Chodzi o to że się nie podświetla? Czy w ogóle brak powiadomienia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 3, 2019 Author Share Posted April 3, 2019 hmm ... napisałem (+ marglcia), że chodzi o wybudzenie ekranu gdy przyjdzie SMS, a nie że brak powiadomienia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Przy powiadomieniu ekran się nie wybudza. Jest tylko wyświetlane powiadomienie. Podświetlenie nie jest aktywowane. Możesz w preferencjach zegarka ustawić automatyczne podświetlenie po geście podniesienia nadgarstka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 AmazMod włącza chyba podświetlenie. Chyba bo mam ustawione tak słabe te podświetlenie że w dzień w ogóle nie przeszkadza bo jest całkowicie niewidoczne. Można też zamienić kolory powiadomień i otrzymywać je na białym tle. Nawet bez podświetlenie są widoczne w słabym świetle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 4, 2019 Author Share Posted April 4, 2019 dzięki za informacje Niemniej wydaje się, że jest to element mimo wszystko nie dopracowany w FW. Pojawia się to powiadomienie "ciemne" (+ wibra), a nawet jeżeli ekran nie wybudza się automatycznie (tak jak powiadomienie rozmowy telefonicznej), to chyba powinien wybudzić się, jeżeli mam ustawione "podwójne puknięcie ekranu" - a nie wybudza się. Trzeba wrócić z powrotem do widoku tarczy, wejść znów w powiadomienia i wtedy dopiero można wyświetlić dany SMS jako podświetlony. Dość niepraktyczne ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zed Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 polecam doinstalowac a potem kupić za małe pieniądze "notification for amazfit" - wyraźne powiadomienia na bialym tle z wybudzeniem ekranu - dla mnie najbardziej przejrzyste. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 4, 2019 Author Share Posted April 4, 2019 zainstalowałem na tel, kupiłem 10pln, dałem uprawnienia, w amazfit watch dałem uprawnienia/czytania dla "notification for amazfit" ... hmmm, coś źle robie ? Czy wersja 1.4.1 ma usuniętą obsługę SMS? Trzeba instalować apke na tel i na stratosie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zed Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 musi być apka na tel i na stratosie - to nic ze jest napisane że najnowsza wersja nie obsługuje SMS - u mnie działa na wiadomościach wyłącz jeszcze powiadomienia ze standardowej apki amazfit watch bo inaczej dubel sie robi - a potem uczysz apke jakie chcesz otrzymywać a jakie nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 Dodam tylko że AmazMod jest darmowy i też ma podświetlana powiadomienia na białym tle. A co do niedopracowanego firmweru to masz racje. Huami robi świetny sprzęt ale programiści to ostatnie łajzy. Odwalają tylko byle jak swoją robotę. A najgorsze jest to że nawet nie udostępniają dokumentacji innym i niezależni developorzy muszą na ślepą kombinować. Pace/Stratos ma już (prawie/ponad?) dwa lata a ci nie potrafią nawet do obsługi tarcz wzf dodać cyfrowego sekundnika. To już BIP ma 1000x lepszą edycję tarcz. Można praktycznie wszystko co się wymyśli zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 7 minut temu, adramel napisał: Dodam tylko że AmazMod jest darmowy i też ma podświetlana powiadomienia na białym tle. "adramel" rozumiem, że używasz amazmod? jak bateria? są opinie, że "żre" baterię i jakoś obawiam się go instalować bo jak na razie ze stratosem nie mam niby żadnych problemów.... co do samego stratosa i programistów huami to masz rację - jestem w szoku, że na swój flagowy watch wydają np. "skitrane" OTA 2.3.9.0 - ludzie się żalą na forach/grupach na gps/lecącą w oczach baterię/przyciski i co... ? mija kolejny tydzień i nie ma aktualizacji, która naprawia błędy... rozumiem - zegarek jest tani w porównaniu z konkurencją, ale jak widzę mają trochę głęboko w *** swoich użytkowników i ich sugestie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 Tak "od zawsze". Nie zauważyłem by miał wpływ na baterie. Mój Stratos trzyma 5-6 dni z ciągłym pomiarem pulsu. A mocne ściemnienie podświetlenia jakie oferuje AmazMod to dla mnie absolutne "Must have". W nocy nie razi w oczy w dzień praktycznie nie widać podświetlenia. A mocne podświetlenie psuje kolory zegarka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 (edited) a się skusiłam i zainstalowałam amazmoda - powiadomienia super np. z whatsapp z emotkami, ale nie mam powiadomień dla SMS i na liście aplikacji powiadomień nie mam ?? ???? a głównie właśnie chodzi mi o sms-y - pomożecie? ☺️ kurdekurde chyba zainstalowałam jakąś starą wersje 1277??? jak zaktualizować do nowej? należy odinstalować i zainstalować nową wersję???? Edited April 6, 2019 by marglcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 Z 1277 tak. Odinstalować starą i ściągnąć instaler najnowszejhttps://github.com/AmazMod/AmazMod/releases Amazmod.service.installer.ver.1891.exe Nowsze wersje potrafią się same aktualizować ale 1277 jeszcze się tego nie nauczyła. AmozeMod trzeba wybrać aplikacje do SMS (u mnie Wiadomości googlowe) i wyłączyć powiadomienia z AmazWatcha by się nie dublowały (można z poziomu AmazMod). 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 7, 2019 Author Share Posted April 7, 2019 zainstalowałem - super i dzięki Powiadomienia na białym tle faktycznie dobrze widoczne i wybudzaja ekran + ustawienia w AmazModzie dotyczące wielkości czcionki .... mniami. Mam więcej pytań co do AmazModa i jego innych ustawień, np wyłączanie jakby pewnych funkcji fitness/trening, czyszczenie pamięci, itp itd - ale to nie topic na te pytania. Jest gdzieś topic mocna poświęcony AmozModowi , jego funkcjom, co potyrafi i jak działa, bugom itd ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 adramel dzięki wielkie za pomoc ???? amazmod 1891 zainstalowany, ale nadal nie mogę i nie potrafię ustawić powiadomień dla SMS - aplikacja amazmod nie widzi aplikacji SMS? Jakieś rady/sugestie? Będę wdzięczna za pomoc.... ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 7, 2019 Author Share Posted April 7, 2019 (edited) ja mam Textre dla SMSów i była do oznaczenia, więc mam powiadomienia SMSów ... natomiast jak piszesz "do SMS (u mnie Wiadomości googlowe)" - nie widzę ... BTW: co to jest "enable L.P.M." - kliknąłem w to, sratos zawiesił sie i pomógł jedynie restart. BTW 2 : marglcia - bez urazy - widać że faktycznie jesteś kobietą, po ... aplikacjach Edited April 7, 2019 by emer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 ok koledzy xda pomogli ???? w prawym górnym rogu należy najpierw zaznaczyć opcję "pokaż apki system" a potem zaraz odznaczyć i wtedy pokazuje dopiero aplikacje systemowe - podobno to jakiś bug ???? kurdekurde emer akurat musiałeś wypatrzeć? ???? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 8, 2019 Author Share Posted April 8, 2019 Nie wiem czy to się ustawia, ale raz wyświetlony SMS potem znika samoczynnie i już go nie ma w spisie powiadomień na Stratosie Również taka sytuacja, przychodzi sms od kogoś i wyświetla się, ale jeżeli ten ktoś znów wyśle SMS do mnie, to już nie są dostarczane na Stratosa, dopóki nie odczytam tego wcześniejszego na telefonie ... Czy są jakieś ustawienia w AmazModzie dla w/w sytuacji ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 8, 2019 Author Share Posted April 8, 2019 (edited) A jednak są, w menu aplikacji AmazMod na zegarku: Natomiast pozostaje kwestia nie wyświetlania SMS od kogoś, kto wysyła następne smsy, a nie odczyta sie poprzednich na smartfonie ... Edited April 8, 2019 by emer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 W dniu 7.04.2019 o 13:10, emer napisał: BTW: co to jest "enable L.P.M." - kliknąłem w to, sratos zawiesił sie i pomógł jedynie restart. tym razem koledzy z grupy na facebooku pomogli i ostrzegli aby nie klikać jak się nie wie co to jest ???? a ja sobie też klikłam z ciekawości i zwiesiłam zegarek ???? "Lower Power Mode same as when watch reach's 5% battery put to charge or restart to disable" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 ahaaaa ... czyli jeżeli chcę, aby zegarek wszedł w hmmm "hibernację" , to klikam LPM, a wyjście z tego, restart watcha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zed Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 W dniu 08.04.2019 o 11:32, emer napisał: Nie wiem czy to się ustawia, ale raz wyświetlony SMS potem znika samoczynnie i już go nie ma w spisie powiadomień na Stratosie Również taka sytuacja, przychodzi sms od kogoś i wyświetla się, ale jeżeli ten ktoś znów wyśle SMS do mnie, to już nie są dostarczane na Stratosa, dopóki nie odczytam tego wcześniejszego na telefonie ... Czy są jakieś ustawienia w AmazModzie dla w/w sytuacji ? nie wiem czy juz rozkminiłeś ale ja doczytałem ze trzeba rozgrupowac powiadomienia w amazmod wtedy kazda wiadomość bedzie traktowana osobno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 tak tak - od dawna już używam AmazMod, no i prawdę powiedziawszy dla ustawień dla SMSów i wielkości czcionki, nie wyobrażam sobie już Stratosa bez niego ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts