MarekA Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Niestety dzisiaj mój zegarek zakończył swój żywot Wczoraj naładowałem go wieczorem, rano wydaje mi się że było ok, potem całkowicie się rozładował do 0% i wyłączył. Niewiele myśląc włożyłem go do ładowarki , zaczął się ładować. Po kilkunastu minutach dotknąłem zegarka i był gorący. Po wyłączeniu okazało się, że odkształciła się lekko pod wpływem temperatury obudowa przy pinach do ładowania i niestety zegarek już się nie uruchomił ???? Szkoda , miałem go dopiero niecały rok i był bezproblemowy. Jako, że to fajny zegarek to zamówiłem kolejny. Pisze ku przestrodze. Ładowarka jest ok - sprawdzałem miernikiem i ładuje prawidłowo. Widocznie pech Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio81 Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Coś widzę, że coraz więcej przypadków przegrzania podczas ładowania, albo pada ogniwo (akumulator), bądź układ kontroli procesu ładowania. Czy użytkowałeś zegarek pod wodą (basen, prysznic)? Tak szczerze powiedziawszy, to jakby mi padł po roku zegarek, to już bym się raczej nie zdecydował na zakup drugiego. Ja swój kupiłem jakiś miesiąc temu, mam na gwarancji, zobaczymy co dalej będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekA Posted April 1, 2019 Author Share Posted April 1, 2019 Jasne że używałem , na basenie i pod prysznicem. Mimo wszystko uważam nadal ze to bardzo dobry zegarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Oddaj do gwarancji. Ja tak spaliłem mego pół rocznego Stratosa z chin. Po 2 miesiącach miałem nowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekA Posted April 8, 2019 Author Share Posted April 8, 2019 Prosta podpowiedź a jak skuteczna- dzięki, jakoś do głowy mi nie przyszło, że na towary z Chin też jest gwarancja Rzeczywiście minęło dopiero 11 miesięcy i sprzedający bez oporu potwierdził ze wymieni, oczywiście muszę odesłać , uszkodzony zegarek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts