cezarg1410 Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Hej, Na chwilę obecną mam bramkę mi Smart gateway 2 ( ta okrągła z głośnikiem i logo na środku) plus set czujników: 2 otwarcia okien, 4 temperatury, kamerka oraz odkurzacz viomi. Chciałbym porobić nieco automatyzacji oświetlenia bazując na czujnikach ruchu oraz Smart przekaźnikach od aqary. Widzę już że moja bramka tego nie ogarnie. Jest ich cale mnóstwo ... Czy ktoś mógłby mi polecić na jaką bramkę wymienić ? Must to obsługa czujników temperatury, otwarcia okien i ruchu od Xiaomi i przekaźników od aqary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulung Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Ja korzystam z tej: https://mi-store.pl/product-pol-984-Centralka-Inteligentnego-Domu-Xiaomi-Mi-Smart-Home-Hub-BLE-ZigBee-Gateway-Wi-Fi.html?utm_source=moneteasy.pl&utm_medium=referral i korzystam z czujników zbliżeniowych (otwarcia), temperatury, natężenia światła. Jeżeli coś Ci to da, to jak na sucho chcę dodać urządzenie przez bramkę to na liście jest czujnik ruchu Aqara oraz przekaźniki Aqara. Ale też jestem ciekaw, czy jest obecnie jakaś najlepsza bramka. Aqara wydała drugą wersję swojej (Hub M2), ale z tego co widziałem, to ona domyślnie nie współpracuje z aplikacją Xiaomi Home. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 Albo v3 albo m1s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts