Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Stratos PL

Recommended Posts

@kwojtow wyluzuj, jeszcze się zejdzie zanim wyjdzie oficjalnie dla każdego. Sam założyciel tego kluby beta testerów napisał nam dzisiaj że woli wydać kilka wersji beta i dać ludziom dopracowany rom niż iść na skróty i dać coś nie dopracowanego.

A jak by nie patrzeć 2.3.9.2 ma trochę do poprawy jeśli chodzi o tłumaczenie.

Czekam na Stratosa (jako aktualny posiadacz BIP) - powinienem mieć chyba za niedługo. Jaka będzie praktyczna różnica między oficjalnym FW polskim, a FW by Kaudii ?

Przepraszam za lamowatość, ale ... ;) 

Tzn in plus (szczególnie na początku) root by Kaudii ? Niemniej aby zaaplikować trzeba odblokować Bootloader (gwarancja papa?) ;) 

@Kaudii - będziesz kontynuował prace nad swoim ROOT-em, mimo że wcześniej/później ukaże się wersja polska ?

BTW:  u znajomej widziałem Stratosa i "stratosowe" powiadomienia (tzn SMSy) - przerażenie mnie ogarnia - jakie te literki maluuuutkie ... W BiP jest o wieeeele lepiej i są większe po zapodaniu polskich "big/bold". Wiem, że jest appka z XDA do instalacji, ale mam wrażenie że mało to kogo interesi ... szkoda. Podobno realizuje to AmazMod, ale ktoś coś wspominał, ze kaszani FW ? Pogodziłbym się ze wszystkim , byleby te literki powiadomień powiększyć ...

Oczym ty piszesz, jaki root???????  Jeśli już to @Kaudii® może jedynie prowadzić prace nad swoim rom-em.

A co do polskiego, to nie spodziewaj się go za szybko, dopiero pierwsza beta wyszła w której jest sporo do poprawy jeśli chodzi o tłumaczenia.

Spokojnie...

A co do amazmod-a, to nie widziałem żadnych opini by "kaszanił FW". Co prawda nie bawiłem się tą apką bo jakoś "mi nie leży"  ale prócz tego że niektóre wersje drenują trochę bardziej baterię to nic złego nie widziałem. Zainstalujesz, a jeśli cie sie nie będzie podobał to robisz fc zegarka i po problemie, masz świeży rom.

Na pewno cos będę próbował zrobić, aby choć nieco czcionkę smsów powiększyć, choć wiem, że przy "okrągłosci" stratosa to problem w porównaniu z BiPem.

Znajoma mi mówiła, że czytała gdzieś, że chyba Kaudii miał jakieś złe doświadczenia z amazmod ...

Tak z ciekawości zapytam, w jaki sposób producent utworzył grupę testerów oprogramowania, dla których wydał wersję 2.3.9.2?

Drugie pytanie, to kiedy według Was można realnie spodziewać się wersji PL, może macie jakieś szacunki? Czy to będzie miesiąc, kwartał, a może rok?

Nikt tego nie wie.  Immortal pisze tylko soon. Z resztą nie sądzę by wydali tak szybko Rom z Pl.

2.3.9.2 jest naprawdę ok, nie doświadczyłem żadnych problemów, tylko ma trochę do poprawy tłumaczenia więc pewnie jeszcze jedną betę dadzą.  Ale to są oczywiście moje "odczucia" 

Share

• Create New...

adblock-th.png

Our forum lives up to the advertisements displayed.
To browse the content of our forum, please disable AdBlock.

I accept