Axon Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Chyba idą zmiany..... ???? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted March 25, 2019 Author Share Posted March 25, 2019 I już na pokładzie ???? trochę będą chłopaki mieli do poprawy. Ale wreszcie jest..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted March 25, 2019 Author Share Posted March 25, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 (edited) ooo język polski będzie w końcu ???? Edited March 25, 2019 by marglcia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Jak teraz najprościej wrócić do wersji stock zeby móc zaktualizować Stratosa do tej wersji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 25, 2019 Developer Share Posted March 25, 2019 ta wersja to beta nie jest jeszcze dostępna oficjalnie, ma ją tylko kilka osób w Polsce z tego co wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Aha. Ja poki co wrociłem do 2.3.9.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 25, 2019 Developer Share Posted March 25, 2019 ja mam 2.3.9.2 i wyszukuję kwestie do poprawy w ich tłumaczeniu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Czyli masz ta najnowsza betę PL. Ciekawe kiedy będzie ona dostępna bezpośrednio z aplikacji albo z zegarka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted March 25, 2019 Author Share Posted March 25, 2019 @kwojtow wyluzuj, jeszcze się zejdzie zanim wyjdzie oficjalnie dla każdego. Sam założyciel tego kluby beta testerów napisał nam dzisiaj że woli wydać kilka wersji beta i dać ludziom dopracowany rom niż iść na skróty i dać coś nie dopracowanego. A jak by nie patrzeć 2.3.9.2 ma trochę do poprawy jeśli chodzi o tłumaczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 (edited) Jestem wyluzowany Axon ???? Dzięki za informacje. Edited March 25, 2019 by kwojtow 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Czekam na Stratosa (jako aktualny posiadacz BIP) - powinienem mieć chyba za niedługo. Jaka będzie praktyczna różnica między oficjalnym FW polskim, a FW by Kaudii ? Przepraszam za lamowatość, ale ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted March 27, 2019 Administrator Share Posted March 27, 2019 Małe poprawki, jak lepszy dotyk i pewnie ciut dłuższy czas pracy na baterii, ROOT. Pewnie na początku też lepsze tłumaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Muszę przyznać szczerze ze na oryginalnym romie 2.3.9.0 w kwestii baterii zauważyłem ze jest lepiej niż by Kaudii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Tzn in plus (szczególnie na początku) root by Kaudii ? Niemniej aby zaaplikować trzeba odblokować Bootloader (gwarancja papa?) @Kaudii - będziesz kontynuował prace nad swoim ROOT-em, mimo że wcześniej/później ukaże się wersja polska ? BTW: u znajomej widziałem Stratosa i "stratosowe" powiadomienia (tzn SMSy) - przerażenie mnie ogarnia - jakie te literki maluuuutkie ... W BiP jest o wieeeele lepiej i są większe po zapodaniu polskich "big/bold". Wiem, że jest appka z XDA do instalacji, ale mam wrażenie że mało to kogo interesi ... szkoda. Podobno realizuje to AmazMod, ale ktoś coś wspominał, ze kaszani FW ? Pogodziłbym się ze wszystkim , byleby te literki powiadomień powiększyć ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 Oczym ty piszesz, jaki root??????? Jeśli już to @Kaudii® może jedynie prowadzić prace nad swoim rom-em. A co do polskiego, to nie spodziewaj się go za szybko, dopiero pierwsza beta wyszła w której jest sporo do poprawy jeśli chodzi o tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 myślę rom piszę root ... przepraszam - wyedytowałbym, ale napisałeś posta ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 Spokojnie... A co do amazmod-a, to nie widziałem żadnych opini by "kaszanił FW". Co prawda nie bawiłem się tą apką bo jakoś "mi nie leży" ale prócz tego że niektóre wersje drenują trochę bardziej baterię to nic złego nie widziałem. Zainstalujesz, a jeśli cie sie nie będzie podobał to robisz fc zegarka i po problemie, masz świeży rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Na pewno cos będę próbował zrobić, aby choć nieco czcionkę smsów powiększyć, choć wiem, że przy "okrągłosci" stratosa to problem w porównaniu z BiPem. Znajoma mi mówiła, że czytała gdzieś, że chyba Kaudii miał jakieś złe doświadczenia z amazmod ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio81 Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Tak z ciekawości zapytam, w jaki sposób producent utworzył grupę testerów oprogramowania, dla których wydał wersję 2.3.9.2? Drugie pytanie, to kiedy według Was można realnie spodziewać się wersji PL, może macie jakieś szacunki? Czy to będzie miesiąc, kwartał, a może rok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 2, 2019 Administrator Share Posted April 2, 2019 Każdy mógł przystąpić, nie każdy się załapał O terminie to pewnie i samo Huami nie wie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Gdy ktoś pyta o to kiedy wyjdzie następna wersja rom-u dla stratosa, to wszędzie piszą "soon"..... ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 @Axon niestety mnie nie przyjęli do bety Wiesz może kiedy ma wyjść ? Można się spodziewać w ten Piątek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Nikt tego nie wie. Immortal pisze tylko soon. Z resztą nie sądzę by wydali tak szybko Rom z Pl. 2.3.9.2 jest naprawdę ok, nie doświadczyłem żadnych problemów, tylko ma trochę do poprawy tłumaczenia więc pewnie jeszcze jedną betę dadzą. Ale to są oczywiście moje "odczucia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoo85 Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Mam szybkie pytanie, dziś dostałem stratosa, czy jest sens flashować polski ROM czy czekać na update o którym mowa powyżej ? chyba, że na spolszczonym ROMie również dostane OTA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts