micbud Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Cześć Wam, Ostatnio zauważyłem, że liczba urządzeń wifi w moim domu znacząco się powiększyła i mój router przestaje mi wystarczać. Nigdzie nie znalazłem informacji ile urządzeń można maksymalnie podłączyć do D-link DWR-118 ale na liście jest tylko 20 więc sądzę, że to tyle. Przez to czasem niektóre urządzenia są offline. Jakie macie rutery z LTE obsługujące powyżej powiedzmy 30 urządzeń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micbud Posted May 9, 2019 Author Share Posted May 9, 2019 Podbijam temat z jeszcze jednym pytaniem. Jakie macie w domu routery z obsługą LTE i z ilu urządzeń wifi korzystacie jednocześnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 (edited) Starszy Asus RT-N16 z wgranym Tomato, i modemem LTE na usb, ale tylko 5 urządzeń normalnie, czasami myślę max 10. Edited May 9, 2019 by michal01 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micbud Posted May 16, 2019 Author Share Posted May 16, 2019 Kupiłem już TP-Linka Archer MR400. Problem się rozwiązał bo obsługuje przez wifi do 64 klientów. Nie było jednak tanio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micbud Posted June 4, 2019 Author Share Posted June 4, 2019 12 godzin temu, adamk99 napisał: Ale po 32 na 2,4 i 5 GHz Tak? Gdzieś to jest napisane bo nie zauważyłem? Co się da mam na 5GHz i po kablu i póki co wystarcza mi to bo problemu już nie mam. Rozumiem, że wszystko to co jest podłączone do bramek nie potrzebuje wifi? Chodzi mi głównie o czujnik okien, kostki, czujniki ruchu, czujniki temperatury BT, żarówki IKEA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micbud Posted June 5, 2019 Author Share Posted June 5, 2019 Zakładałem, że tak może być jednak jak szukałem czegoś z większą ilością klientów to tej informacji prawie nikt nie podaje. Nawet na infolinii mówili "chyba do 32". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts