marcinxaomi1 Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Zakupiłem xaomi stratos 2 wersja a 1619 , posiada on rom 2.3.9.0, przesiedziałem 2 nocki i za chiny ludowe nie mogę poradzic sobie z romem pl, użyłem minimal adb and fastboot i na 100% wiem ,że go odblokowałem, jednak dalej lipa ,nie kumam co robię żle, jeśli znajdzie sie ktoś chętny pomóc to zapraszam, i z góry dziękuje ps kaudii na szczęście zdążyłem przed 20 i naprawde potrzebuje pomocy forumowiczów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinxaomi1 Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 ...u mnie zwiecha i desperacja, myślałem ,że pobiore rom , wgram i będzie ok, tymczasem nie wiem co zrobiłem źle, może rom zgrałem do złego pliku, niby przejrzałem wątki próbuje według nich , i lipa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 16, 2019 Developer Share Posted March 16, 2019 Przede wszystkim odinstalować minimal adb a zainstaluj adb setup 1.4.3., by wgrać Rom, trzeba mieć właściwe sterowniki, odblokowany bootloader i trzeba mieć minimum wiedzy, jest w dziale poradniki wątek, o instalacji krok po kroku, zapoznaj się z nim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinxaomi1 Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 ... ok, uruchomiłem wszystko, załadował mi sie instalator i na koniec pokazywało że jest 100% pliku zip, następnie zniknęło niebieskie okno, co to oznacza co trzeba zrobić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinxaomi1 Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 zauważyłem ,że te pliki znajdują się w pamięci zegarka, i teraz bładzę heh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 16, 2019 Developer Share Posted March 16, 2019 Rozłącza ci się zegarek z PC, sterowniki zmieniłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinxaomi1 Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 adb devices adb shell reboot bootloader fastboot devices te 3 komendy zrobiłem przy czwartej wyskoczyło mi cannot load stratosfied boot adb root img no such file or directory a na wyswietlaczu zegarka fastboot dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinxaomi1 Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 przebrnąłem jestem dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 16, 2019 Developer Share Posted March 16, 2019 Piszesz strasznie chaotycznie, skup się i opisz wszystko po kolei, co robisz i jak, dodaj screeny, inaczej nikt ci nie pomoże bo nie wie jak, bootloader odblokowany na pewno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinxaomi1 Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 ...dziękuję kaudii za nerwy na wodzy i cierpliwość ,jesteś wielki, wszystko działa ,pełny sukces ,pozdrawiam ps czytajcie ludzie ze zrozumieniem..temat zamknięty ...pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts