Marcind19801 Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Witam. Dziś po raz pierwszy korzystam z zegarka. Wyskakuje mi info o dostępnej aktualizacji ale po kliknięciu nie aktualizuje się. Z zegarka też nie wyszukuje aktualizacji. Ponadto przy wyborze w zegarku sieci wi-fi, nie pojawia się okno wprowadzenia hasła w aplikacji w telefonie. Czy coś jest nie tak z zegarkiem czy coś źle robię? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 13, 2019 Developer Share Posted March 13, 2019 Jaki Rom, jaka wersja aplikacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcind19801 Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 Rom 2.3.4.3 APK 2.6.10.6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 16, 2019 Developer Share Posted March 16, 2019 Nie kojarzę takiej wersji systemu na ten zegarek, numeracja świadczy o wersji International, ale takiej wersji nie było, 2.3.4.0 i owszem, następna to 2.3.5.0 potem 2.3.6.0, 2.3.6.1, 2.3.7.0, 2.3.8.0, i obecna 2.3.9.0, jest jeszcze wersja beta w tektach 2.3.9.1. Sprawdź dokładnie wersję, a po za tym trudno określić przyczynę, zrób rozparowanie w aplikacji, spowoduje to powrót do ustawień fabrycznych zegarka, usuń dane aplikacji w telefonie, po tym wykonaj ponowne parowanie zegarka z aplikacją i konfigurację, pi tym sprawdź czy będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_007 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Proszę o pomoc w poniższej sprawie. Mam zegarek Stratos +, wersja ROM 2.3.9.0 i nie mogę połączyć się ze słuchawkami https://www.mediaexpert.pl/sluchawki-douszne/sluchawki-dokanalowe-pioneer-se-cl6bt-b-czarny,id-1274732. Słuchawki z telefonem się łączą, Zegarek z soundbarem się łączy. Problem jest na linii zegarek słuchawki. Jakieś sugestie, jak to ogarnąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 A rozparowałeś słuchawki z telefonem? Względnie czy przez parowaniem z zegarkiem wyszedłeś z zasięgu BT telefonu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_007 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 27, 2019 Developer Share Posted March 27, 2019 Zegarek nie obsługuje wszystkie słuchawek niestety, kwestia poruszana wielokrotnie. Brak rozwiązania, ktoś kiedyś gdzieś pisał o dodaniu słuchawek do listy akceptowalny produktów ale tego nie robiłem bo moje działają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcind19801 Posted March 31, 2019 Author Share Posted March 31, 2019 Dzięki za odpowiedź. Po kilku dniach sam się zaktualizował i wszystko działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkaczu Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 W dniu 16.03.2019 o 08:56, Kaudii® napisał: Nie kojarzę takiej wersji systemu na ten zegarek, numeracja świadczy o wersji International, ale takiej wersji nie było, 2.3.4.0 i owszem, następna to 2.3.5.0 potem 2.3.6.0, 2.3.6.1, 2.3.7.0, 2.3.8.0, i obecna 2.3.9.0, jest jeszcze wersja beta w tektach 2.3.9.1. Sprawdź dokładnie wersję, a po za tym trudno określić przyczynę, zrób rozparowanie w aplikacji, spowoduje to powrót do ustawień fabrycznych zegarka, usuń dane aplikacji w telefonie, po tym wykonaj ponowne parowanie zegarka z aplikacją i konfigurację, pi tym sprawdź czy będzie ok. W dniu 16.03.2019 o 08:31, Marcind19801 napisał: Rom 2.3.4.3 APK 2.6.10.6 Witam. również mam taką wersję i nie mogę znaleść roomu:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 26, 2019 Administrator Share Posted April 26, 2019 Wersja ROM nie ma znaczenia, instaluj najnowszy PL dostępny na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiangeo Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 W dniu 16.03.2019 o 08:31, Marcind19801 napisał: Rom 2.3.4.3 APK 2.6.10.6 W dniu 16.03.2019 o 08:56, Kaudii® napisał: Nie kojarzę takiej wersji systemu na ten zegarek, numeracja świadczy o wersji International, ale takiej wersji nie było, 2.3.4.0 i owszem, następna to 2.3.5.0 potem 2.3.6.0, 2.3.6.1, 2.3.7.0, 2.3.8.0, i obecna 2.3.9.0, jest jeszcze wersja beta w tektach 2.3.9.1. Sprawdź dokładnie wersję, a po za tym trudno określić przyczynę, zrób rozparowanie w aplikacji, spowoduje to powrót do ustawień fabrycznych zegarka, usuń dane aplikacji w telefonie, po tym wykonaj ponowne parowanie zegarka z aplikacją i konfigurację, pi tym sprawdź czy będzie ok. Miałem ten sam rom i ten sam kłopot. Po włączeniu nie chciał się zalogować do wifi i aktualizować. Zrobiłem jak poradził Kaudii i poszło. Sieć dodana i aktualizacja poszła. Dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przem Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Hej, mam wersję US_PL 1.0.1 By Kaudii. Przy próbie aktualizacji pokazuje się informacja ,że telefon ma już najnowszą wersję . Jak to obejść ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 W jaki sposób robisz aktualizację ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted May 28, 2019 Developer Share Posted May 28, 2019 Pewnie w aplikacji amazfit, niestety kolego aktualizacje OTA nie działają na Custom Romach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioma1 Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 Witam!! Mój Amazfit 2 z polskim rom-em z tego forum od listopada pięknie działał. Aż pewnego dnia wyciągnąłem go z ładowarki i po kliku godzinach się wyłączył. Generalnie zegarek działa normalnie ale bardzo się grzeje więc zakładam,że dlatego bateria szybko pada.Zauważyłem jeszcze jedną rzecz i nie wiem czy to może jest przyczyną. Podczas próby pomiaru tętna wywala, że nie udało się zmierzyć generalnie tego nie używałem ale raczej zawsze działało. Zdarzyło się to z dnia na dzień więc troche mnie zaskoczyło. Słyszał ktoś o takim przypadku?? Czy może to być babol w oprogramowaniu czy raczej coś sprzętowo padło?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 9, 2019 Administrator Share Posted June 9, 2019 @zioma1 a zegarek miał jakiś kontakt z wodą? Są dwa wyjścia: Kontakt z wodą, która jakimś cudem () dostała się do środka. Podczas ładowania, ładowarka coś tam przypaliła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioma1 Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 Kontakt z wodą?? Mocno ciepłą pod prysznicem tak. Może być coś z tym związane bo kilka dni wcześniej wydawało mi się, że jest lekko zaparowany od środka, ale nie miałem czasu w to wnikać - późnej było ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts