Bartas Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Witam, mam problem od niedawna, mianowicie nie działają mi powiadomienia wysyłane ze smart home. Na pewno jakiś czas temu wszystko grało, ciężko mi powiedzieć czy po aktualizacji tygodniowej mojego Xiaomi Mi5 czy po aktualizacji aplikacji Smart Home. Wszystkie zezwolenia itp są, a komunikaty nie dochodzą, ma ktoś też problem ostatnio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted March 11, 2019 Administrator Share Posted March 11, 2019 Dziwne, u mnie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartas Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 Już poszło, problem w ostatniej aktualizacji dla mi5. Wrzuciłem poprzednia i działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejD Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Żeby nie zaśmiecać forum,spytam w tym wątku. Doczekał ktoś końca baterii w którymkolwiek czujniku Xiaomi? Chodzi mi o to,czy pod koniec żywotności pojawi się jakiś komunikat. W instalację wodną wpiąłem elektrozawór zasilany Smart Plug,który jest sterowany czujnikami zalania. Nie chciałbym kiedykolwiek mieć problemów tylko dlatego,że bateria w którymś z nich się rozładowała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted March 22, 2019 Administrator Share Posted March 22, 2019 Tak, w tym roku wymieniałem w kilku czujnikach temp, sygnalizował poprzez apkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejD Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Uff,to kamień z serca. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której czujnik traci energię a w zmywarce pęka wąż :-) Dzięki za info,mogę spać spokojnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buldoggg Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 (edited) ]kolejne pomieszczenie zrobione-łazienka dostała nowego znaczenia tj-całe oświetlenie włącza się automatycznie(w łazience) z wykorzystaniem czujnika ruchu od xiaomi,żarówki to xiaomi yeeligh na e27 i żarówka z ikei tradfri na gu10 white spectrum(gwint gu10) dodatkowo automatyczny podajnik mydła również od firmy xiaomi (robi piankę) i do tego wszystkiego brakowało mi automatyzacji z wodą i zamówiłem d firmy xiaomi automatyczny perlator do wody z 2 czujnikami-pasuje do wszystkich typów kranów oczywiście żarówki ikea tradfri działają z bramką xiaomi gateway (nie wszystkie modele działają) a tutaj podajnik do mydła jeżeli interesuje Cię XIAOMI i SMART HOME to zapraszam na mój kanał https://www.youtube.com/channel/UCeh04Gdp-GD1NFo9jhq75lw?view_as=subscriber Edited March 23, 2019 by Buldoggg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts