Developer Popular Post Kaudii® Posted December 17, 2017 Developer Popular Post Share Posted December 17, 2017 Witam Z racji iż w Romie Pacefied nie wszystko jest w PL, niektóre aplikacje wymagają specjalnej modyfikacji by po wybraniu języka polskiego w takim też się z nami komunikowały. Dlatego zakładam ten temat by umieszczać w nim aplikacje, które to po podmianie, pozwolą nam cieszyć się jeszcze większą ilością naszego ojczystego języka na naszych zegarkach. Pierwsza z nich w załączniku. Po skopiowaniu pliku konieczny jest restart zegarka. TrainingPlan.apk By wgrać aplikacje do zegarka należy użyć Android Commandera, plik framework-res.apk kopiujesz do folderu framework, niektóre aplikacje kopiujemy do folderów w priv-app, inne natomiast do app. Wspomniane wyżej foldery znajdziecie w folderze System, od tyle. Zanim uruchamiasz Android Commandera w cmd musisz uruchomić roota na zegarku by mieć prawa do zapisu na partycji systemowej. Dajesz w cmd komendy cd/ cd adb adb devices adb root Po tym możesz uruchomić Android Commandera, okno z plikami na zegarku to to po prawej stronie. Powodzenia Masz ochotę postawić piwo - Kliknij 290 42 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Popular Post Kaudii® Posted December 17, 2017 Author Developer Popular Post Share Posted December 17, 2017 - aplikacje dla PF 1.2.48 WearHealth.apk - poprawki spolszczenia HuamiWatchFaces.apk - dodano spolszczenia tarcz podczas aktywności - aplikacje dla PF 1.2.48h - poprawiające spolszczenie plików, których nie można zrobić inaczej TrainingPlan.apk WearHealth.apk HuamiWatchFaces.apk - aplikacje dla PF 1.2.49k - pamiętać o skopiowaniu plików do właściwych folderów : app, priv-app i framework framework-res.apk - dodaje spolszczenie komunikatów przy uruchamianiu i wyłączaniu zegarka TrainingPlan.apk WearSettings.apk WearSports.apk Zostały jeszcze 2 aplikacje do zrobienia, pracuję jeszcze nad nimi: WearHealth.apk HuamiWatchFaces.apk - aplikacje dla PF 1.2.50h - pamiętać o skopiowaniu plików do właściwych folderów : app, priv-app i framework framework-res.apk WearHealth.apk WearSettings.apk TrainingPlan.apk HuamiWatchFaces.apk - poprawka 2 - aplikacje dla PF 1.2.51 - pamiętać o skopiowaniu plików do właściwych folderów : app, priv-app i framework framework-res.apk WearHealth.apk WearSettings.apk TrainingPlan.apk HuamiWatchFaces.apk 252 49 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Popular Post Lector Posted December 17, 2017 Administrator Popular Post Share Posted December 17, 2017 To ja dorzucam HuamiWatchFaces.apk moje grafiki (modyfikacje w folderach oraz w pliku z tłumaczeniem) i tłumaczenie od @Kaudii Post powyżej poprawione ekrany aktywności. 85 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 20, 2017 Author Developer Share Posted December 20, 2017 kolejne aplikacje będę umieszczał w tym poście jedna już jest 9 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post k2002 Posted December 23, 2017 Popular Post Share Posted December 23, 2017 (edited) Do przetestowania wersja z polskimi głosami: WearSports.apk Edited April 22, 2018 by k2002 135 22 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 (edited) Witam, Przy próbie instalacji powyższych aplikacji/poprawek otrzymuję następujący komunikat: C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb install TrainingPlan.apk [100%] /data/local/tmp/TrainingPlan.apk pkg: /data/local/tmp/TrainingPlan.apk Failure [INSTALL_PARSE_FAILED_UNEXPECTED_EXCEPTION] Edited December 25, 2017 by meriox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 25, 2017 Author Developer Share Posted December 25, 2017 Masz gdzieś napisane że trzeba je instalować, bo wydaje mi się że napisałem że podmieniaj je przez AC 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 1 godzinę temu, Kaudii napisał: Aasz gdzieś napisane że trzeba je instalować, bo wydaje mi się że napisałem że podmieniaj je przez AC Hmm... Szukałem poradnika i nie znalazłem. Myślałem, że instalacja przez ADB zastępuje aplikację. Możesz przybliżyć w jaki sposób zastępować apk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 25, 2017 Author Developer Share Posted December 25, 2017 W dniu 17.12.2017 o 23:29, Kaudii napisał: temat by umieszczać w nim aplikacje, które to po podmianie, Jest wyraźnie napisane jak widzisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 25, 2017 Administrator Share Posted December 25, 2017 Tym podmienisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Wielkie dzięki. Niby wszystko poszło ok ale podczas aktywności na tarczy mam angielskie i chińskie oznaczenia. Być może nie wszystkie aplikacje podmieniły się prawidłowo. Chociaż sądząc po bootanimation, która się zmieniła, powinno być ok. Zauważyłem że po instalacji Pacefied w zegarku zablokował się bootloader a wcześniej był zablokowany. Czy zablokowany bootloader blokuje podmianę niektórych plików czy tylko zmianę romu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 26, 2017 Administrator Share Posted December 26, 2017 Blokada BOOTLOADERa blokuje wgranie ROMu, brak ROOTa uniemożliwia podmianę plików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 @meriox Jeśli fabrycznie miałeś zegarek z romem 1.3.0n (fabrycznie bez zablokowanego bootloadera), to jest normalne że po pierwszej instalacji pacefied bootloader się zablokował. Pomimo iż ta blokada nie powinna sprawiać problemu z instalacją przyszłych nowych wersji pacefied, to jednak zaleca się odblokować bootloader. Tak jak napisał @Lector, blokada bootloadera uniemożliwia instalację innych custom romów niż pacefied, problem z podmianą plików może powodować brak root. By mieć pewność że dobrze podmieniłeś pliki, zainstaluj android commander i porównaj wielkości ściągniętych plików z tymi które masz w zegarku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 26, 2017 Author Developer Share Posted December 26, 2017 3 godziny temu, meriox napisał: Niby wszystko poszło ok ale podczas aktywności na tarczy mam angielskie i chińskie oznaczenia. w 2 poście poprawiona apka HuamiWatchFaces.apk , teraz tarcze podczas aktywności wyglądają jak poniżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 7 godzin temu, Kaudii napisał: w 2 poście poprawiona apka HuamiWatchFaces.apk , teraz tarcze podczas aktywności wyglądają jak poniżej Dzięki, już wszystko gra. Wcześniej podmieniałem plik z trzeciego postu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodek1 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Super że się dzielicie wiadomościami Link to comment Share on other sites More sharing options...
rcienio Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Takie pytanie @Kaudii i @Lector na początku tego postu udostępnili aplikację HuamiWatchFaces.apk na zegarek, i tu pytanie który plik podmieniać od @Kaudii czy od @Lector ? Czym one się rożnią? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 19 minut temu, rcienio napisał: Takie pytanie @Kaudii i @Lector na początku tego postu udostępnili aplikację HuamiWatchFaces.apk na zegarek, i tu pytanie który plik podmieniać od @Kaudii czy od @Lector ? Czym one się rożnią? Pozdrawiam Jak podmieniłem od Lectora to w niektórych miejscach miałem chińskie ślaczki. Podmień ten z drugiego postu od Kaudiiego i nie będzie problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rcienio Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 @meriox dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted January 4, 2018 Author Developer Share Posted January 4, 2018 2 godziny temu, rcienio napisał: Takie pytanie @Kaudii i @Lector na początku tego postu udostępnili aplikację HuamiWatchFaces.apk na zegarek, i tu pytanie który plik podmieniać od @Kaudii czy od @Lector ? Czym one się rożnią? Pozdrawiam Gdybyś czytał wątek uważnie wiedział byś który i dlaczego, wgraj mój z 2 posta i będzie ok, a zadanie domowe dla ciebie, czekam na odpowiedź dlaczego mój, bo będzie Warn za zawracanie głowy i nie czytnie tematu, 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rcienio Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 (edited) @Kaudii przez świeta trochę mnie mineło... Sorry W dniu 26.12.2017 o 21:36, meriox napisał: w 2 poście poprawiona apka HuamiWatchFaces.apk , teraz tarcze podczas aktywności wyglądają jak poniżej Edited January 4, 2018 by rcienio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted January 4, 2018 Author Developer Share Posted January 4, 2018 brawo, ominął Cię Warn, na przyszłość zanim zadasz pytanie przeczytaj cały wątek, na Forum jest naprawdę mnóstwo informacji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheEliot Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 (edited) @Kaudii Po zamianie HuamiWatchFaces.apk zniknęła mi data z niektórych tarcz :\ Nawet podczas edycji nie można jej wybrać. Jak to naprawić ? Edited January 14, 2018 by TheEliot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted January 14, 2018 Author Developer Share Posted January 14, 2018 dziwna sprawa, bo ja mam na każdej tarczy datę, nic nie zniknęło, boję się że musisz przywrócić ustawienia fabryczne i zrobić wszystko od nowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 U mnie również ok z datami, a tarcz ostatnio trochę zmieniałem........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts