Administrator Popular Post Lector Posted December 17, 2017 Administrator Popular Post Share Posted December 17, 2017 Skrypt może być blokowany przez antywirusa. Jest tu wszystko co było w poprzednich narzędziach plus kilka nowych funkcji. Rozpoznawanie ROOTa zostało całkowicie od nowa napisane przez ze mnie, gdyż stary kod rozpoznawał tylko ROOT jeżeli mieliśmy zainstalowany ROM PACEfied. Teraz jeżeli mamy ROOT to jest on wykrywany bez względu jaki mamy za ROM. Z nowych funkcji to podmiana plików w zegarku lista jest ograniczona, ale nie jest problemem dodanie nowych. Dodałem jeszcze opcję kopii starej i dopiero podmianę. Kopia jest robiona w folderze backup\data_czas ze skryptem. Lista aplikacji jakie możemy wgrać: bootanimation.zip HmAlarmClock.apk HuamiWatchFaces.apk TrainingPlan.apk WearHealth.apk WearSports.apk Jako nowość to również "Jak odblokować BOOTLOADER", skrypt wywala nam wszystkie dane łącznie z otwarciem strony gdzie mamy je wpisać. Dodano opcję pokazania kodu QR, potrzebnego dla parowania zegarka z telefonem. Przy instalacji ROMu (nie ma znaczenie która opcja) pojawia się wybór języka, ale nie każdy język będzie działał na każdym ROMie. Język można zmieniać bez ponownej instalacji ROMu, wystarczy wejść w "Instalacja Oryginalnego ROMu" lub "Instalacja Custom ROMu" i w podmenu wybrać "Zmiana języka". Przy instalacji Custom ROMu musimy wskazać folder zawierający ROM (działa z PACEfied), który musi składać się z plików: md5s.txt recovery.img start_update.sh update.zip Do pobrania wersja z instalatorem, przy aktualizacjach będzie wiedział gdzie ma się zainstalować ponownie. Dla innych wersji Windows niż 10, aby mieć wszystkie polskie litery. Kliknij lewym klawiszem na nagłówku okna i wejdź we "Właściwości". Ustaw czcionkę "Lucida Console" i zatwierdź "OK". Korzystasz z tego skryptu na własną odpowiedzialność, autor dołożył wszelkich starań aby działał on poprawnie. 435 81 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Popular Post Lector Posted December 17, 2017 Author Administrator Popular Post Share Posted December 17, 2017 Aktualnie: Na chwile obecnie szukam rozwiązania uniwersalnego, pisanego w jakimś języku programowania. Do zrobienia: blokada języka Polskiego dla ROMów oryginalnych (pytanie czy jest sens?) polepszenie opcji jak odblokować BOOTLOADER w razie konieczności dodanie obsługi innych plików do wgrywania na zegarek 2017.12.31: dodanie opcji rozpoznawania systemu, który uruchamia odpowiednią wersje skryptu dodanie wersji dla starczych Windows niż 10, niestety nie będzie w nich kolorów oraz częściowo polskich znaków 2017.12.23: zmiana zapisu kopii plików, teraz są w folderze backup\data_czas w ten sposób kopie nie nadpisują się plik md5 załączony w archiwum 2017.12.22: dodanie kolorowych tekstów: biały - normalne teksty i opisy, czerwony - błędy, zielony - wymagana reakcja przez użytkownika, cyjan - informacje zwrotne wykonywanych opcji, żółty - pokazanie danych do odblokowania BOOTLOADERa dodanie informacji dźwiękowych dla: błędów, otwarcia innego okna, zakończenia procesu, wyjścia z narzędzia połączenie Go To Oryginal i Root And Rom w jedno narzędzie przebudowa całego kodu powyższych narzędzi dodanie jak odblokować BOOTLOADER, z podaniem wszystkich potrzebnych danych przebudowana opcja instalacji ROOTa, nowa funkcja wykrywania ROOTa - cała mojego autorstwa kod instalacji oryginalnych ROMów wspólny dla obu języków - wykorzystanie zmiennych podmiana plików na zegarku (tylko wybrane pliki) podmiana plików na zegarku z zachowaniem na komputerze starych 9tylko wybrane pliki) dodana opcja pokazania kodu QR, na potrzeby parowania zegarka z telefonem dodanie możliwości dokonania wpłaty na rzecz aplikacji jej autorowi poprzez PayPal 64 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 17, 2017 Author Administrator Share Posted December 17, 2017 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 21, 2017 Author Administrator Share Posted December 21, 2017 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 @Lector dla mnie forma 2 najbardziej odpowiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 21, 2017 Author Administrator Share Posted December 21, 2017 Forma 2 i 3 są prawie takie same. Lecz jak pisałem 3 dodaje skrót, oraz przy aktualizacjach będzie pamiętać ścieżkę do poprzedniej instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebiCo Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Proponuję formę 3, mniej obeznani klikną w ikonę na pulpicie i będzie ok, a jak ktoś chce pogrzebać to sobie znajdzie ścieżkę i będzie miał formę 2 ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rcienio Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Forma 2. Przynajmniej dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 Super robota a da ktoś cynk gdzie pobrać aplikacje do wgrania z pierwszego postu chodzi o bootanimation i HmAlarmClock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 22, 2017 Developer Share Posted December 22, 2017 Na tę chwilę w HmAlarmClock, nic nie zmieniono dlatego nie ma co zmieniać ale pracujemy nad poprawkami w niej stąd i wpis, bootanimacja jest jeszcze na tę chwilę nie dostępna no chyba źe zrobisz sobie jakąś i wtedy możesz wgrywać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 22, 2017 Author Administrator Share Posted December 22, 2017 Bootanimacja jest, można wgrać oryginalną, jest gdzieś na forum. O tu Dodałem informacje co zostało zrobione w drugim poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 22, 2017 Author Administrator Share Posted December 22, 2017 Dziś wydałem a już udało mi się rozwiązać problem z zapisem do podfolderów w formie RRRR_MM_DD-GG_MM_SS Czyli będzie można przywrócić pliki z przed konkretnej podmiany. Tego problemu nie udało mi się rozwiązać przed pracą (do południa), ale teraz mnie olśniło 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 23, 2017 Author Administrator Share Posted December 23, 2017 Wrzuciłem aktualizacje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chesus Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 a ja juz wykrzaczylem na 1 komendzie uzylem programu wybralem sprawdzanie botloadera i zegarek pokazuje fastbot i wpisz komendy na pc ale apka nic nie pokazuje jak mam wrocic do tego co bylo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 23, 2017 Author Administrator Share Posted December 23, 2017 W adb wpisz "fastboot reboot". Zegarek był podłączony na głównym menu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 23, 2017 Author Administrator Share Posted December 23, 2017 Właśnie zrobiłem test i przeszło bez problemu. Tak powinno wyglądać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Rewelacja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelpk Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 (edited) Czyli reasumując instaluje się tylko ten skrypt instalujemy->podłączamy zegarek-> i wgrywamy polski język? Mi na windowsie 7 nie chce się włączyć ten skrypt powyżej. Tools to amazfit Pace. Klikam w niego po czym pojawia się niebieskie okno na sekunde i znika Edited December 26, 2017 by pawelpk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorex Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 U mnie nie znika tylko przesuwa się w okolice zegara w dolnym lewym rogu i wychodzi poza pulpit,ale można go przesunąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 27, 2017 Author Administrator Share Posted December 27, 2017 To dziwne, bo okno powinno się wyśrodkować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 (edited) @Lector dopisz w pierwszym poście że podczas instalacji i używania skryptu trzeba wyłączyć antywirus bo ten temat zapełni się postami typu "nie działa co robić" a i może jeszcze wyłączenie sprawdzania podpisu cyfrowego sterowników Edited December 27, 2017 by bartos38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pumba Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Super sprawa zaraz będę próbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
radi112 Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Zabieram się za testowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 (edited) @Lector Mam problem z uruchomianiem na Windowsie 7 64bit próbowałem na dwóch różnych komputerach i ten sam problem. Odpalałem instalowałem na z uprawnieniami administratora i przy wyłączonym antywirusie. Wyskakuje okienko i zaraz znika. Na Windowsie 10 wszystko OK narzędzie się odpala. Edited December 28, 2017 by alban7314 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qfelek Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 @Lector mam ten sam problem co @alban7314 na Windows 7 x86. Nie wiem czy nie ma to związku - podobnie jak w skrypcie GoToOryginal-XFP - z wpisami pause > nul. W tamtym skrypcie po zmianie na samo pause odpalało się poprawnie, tutaj z wiadomych przyczyn nie ma możliwości zmiany wpisu. Generalnie okno się uruchamia, wyśrodkowuje na pulpicie i znika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts