kozik Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 Cześć! Pomóżcie mi to zaprogramować. Nie wiem jak do tego podejść. W przedpokoju mam: czujnik ruchu, czujnik otwarcia drzwi, czujnik wibracji, lampę Yeelight i przycisk. I oczywiście bramkę. Chciałbym, aby po kliknięciu raz przyciskiem w mieszkaniu system uzbroił się po 15 sekundach pozwalając wyjść z domu. Po tym czasie każde zapukanie do drzwi aktywuje sensor wibracji i generuje szczekanie psa z głośnika bramki i dodatkowo powiadomienie na tel. Otwarcie drzwi dezaktywuje psa. Na razie mam zrobione tak, że po uzbrojeniu pies szczeka od razu kiedy poruszy się drzwi, więc nie można w ciszy wyjść ani wejść do mieszkania. Czujnik otwarcia drzwi może dezaktywować scenę szczekanie psa ale wtedy po uzbrojeniu przyciskiem, każde otwarcie drzwi, a więc również wyjście z domu dezaktywuje psa co jest bez sensu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted February 14, 2019 Administrator Share Posted February 14, 2019 Zadam może głupie pytanie jak chcesz dezaktywować alarm? Czy to szczekanie psa to alarm? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozik Posted February 14, 2019 Author Share Posted February 14, 2019 (edited) Nie, to nagrany dźwięk dzwonka do drzwi. Na razie dwukrotne kliknięcie przycisku sprawia że scena szczekanie psa (czyli sensor wibracji podpięty do dźwięku dzwonka) ma Wyłącz. Edited February 14, 2019 by kozik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted February 15, 2019 Administrator Share Posted February 15, 2019 Pytam się , gdyż opóźnienie uzbrojenia alarmu idzie zrobić. Ale jak go rozbroisz, bo nie ma opcji rozbrojenia z opóźnieniem wycia syreny. Alarm w Xiaomi raczej robili aby aktywować i dezaktywować z telefonu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts