AndrzejD Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Witam fanów Xiaomi. Planuję remont łazienki i przy okazji wpadł mi do głowy genialny pomysł. Plan jest taki: zaraz za licznikiem wodnym wstawiam elektrozawór NO. Podłączam go do Smart Plug i czujniki zalania wkładam pod pralkę,wannę,zlewozmywak i zmywarkę. Czy czujniki mają możliwość "uczestnictwa" w scenach jako urządzenia uruchamiające pozostałe gadżety Smart Home? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam ANdrzej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted February 10, 2019 Administrator Share Posted February 10, 2019 Może być wykorzystany w scenach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejD Posted February 10, 2019 Author Share Posted February 10, 2019 Hmm na załączonym obrazku przedstawiłeś opcje Wł/Wył alarm. Mnie chodziło bardziej o to,czy da radę zrobić scenę: Jeśli:water leak Wtedy: włącz gniazdo Smart Plug. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted February 10, 2019 Administrator Share Posted February 10, 2019 U mnie tak to wygląda - dwie opcje jak powyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejD Posted February 11, 2019 Author Share Posted February 11, 2019 Czyli załączy Smart Plug a tym samym zamknie elektrozawór za licznikiem. Super,dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts