tomekmachnik Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Witam wszystkich o proszę o pomoc, podczas ostatniego biegu zegarek zaczął wariować i pokazywać tętno na nierealnie wysokim poziomie HR 215 (od początku używania zegarka miałem max 178), przez kilka kilometrów już do końca treningu. Na drugi dzień przy próbie zmierzenia tętna bez treningu pokazywało mi także nierealnie wysoki HR 150, za każdym razem tyle samo. Myślałem, że się jakoś zawiesił i go zrestartowałem, to teraz w ogóle nie mogę dokonać pomiaru i wyskakuje komunikat: "Nie udało się uzyskać wyniku". Może ktoś z forumowiczów miał podobny problem? Czy to już raczej sprawa do serwisu? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek130 Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 (edited) @tomekmachnik Poradziłeś sobie z tym? Możliwe, że mam podobny przypadek. Aczkolwiek przed wyłączeniem czujnika miałem nierealnie niskie wartości. Edited July 2, 2019 by piotrek130 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
humanitas Posted July 4, 2019 Share Posted July 4, 2019 Wpierw odpowiedz sobie czy dobrze nosisz zegarek (inaczej - zakłada się go na trening inaczej "na codzień"). Ponadto zegarek trzeba "rozgrzać" a przed treningiem i siebie. Wtedy można mówić o powtarzalnych i w miarę wiarygodnych wynikach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barman1234 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Niestety muszę Cię zmartwić, pomiar przy wykonywaniu aktywności zawsze jest przekłamany i wariuje w przypadku Stratosa, od kilku wersji oprogramowania starają się to poprawić ale niestety nic się nie zmieniło, w spoczynku tętno pokazuje prawidłowo. Ja zakupiłem pas piersiowy i biegam w nim bo przy odczycie z nadgarstka nie ma szans na prawidłowe pomiary... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Sprawdzałeś ostatnia wersję US, u mnie też wcześniejsze wersje pokazywały głupoty ale 2.3.10.5 już jest ok, na najnowszej CN jeszcze nie przerobionej na Pl tez jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts