Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Moja opinia Xiaomi Amazfit Stratos 2

R@kson79
 Share

Recommended Posts

Witajcie. Jestem nowym posiadaczem smartwatcha, w tym tygodniu przymierzałem się do ściągnięcia blokady i wgrania ROM PL, ale po tym co czytam chyba dam sobie siana. Ten zegarek otrzymał masę pozytywów, ale jak czytam co się z nim wyrabia włos się jeży. Mam telefon Xiaomi i jestem bardzo zadowolony więc nie wiem co to się zadziało, że tak "skisili" ten produkt. Może to kwestia tego, że zaczynają robić już praktycznie wszystko i kontrola jakości podupadła. Dziwna polityka firmy tak psuć sobie renomę. Ja w każdym razie zostaję przy wersji EN i używam sprzęt normalnie jak się da zwracając uwagę na każdy szczegół. Mnie osobiście na samym początku już uderzył update do ver. 2.3.8.0, który ograniczył, powiem nawet wprowadził bałagan w obsłudze przyciskami. No nic, wypada tylko mieć nadzieję, że z moim egzemplarzem jest wszystko okej i będzie służył jak w opisach. Szkoda mi tylko wszystkich, którzy stracili zaufanie do marki i życzę wszystkim nowym nabywcom, bezproblemowego użytkowania i zadowolenia ze sprzętu. Pzdr @ll.

Fajnie że kupujesz zegarek sportowy i najważniejsze są przyciski. Jak dla mnie zegarek jest ekstra wykonany i spełnia podstawowe funkcje które potrzebuje nie przekłamuje w biegu nie ma problemu z gps. Ważne by były dobre algorytmy pomiaru tętna i trasy z gps. Chyba o to chodzi w zegarku sportowym.

Ja nawet nie zauważyłem że przyciski się pozmieniały bo ich w ogóle nie używam . Za to biegam i pływam i jeżdżę na nartach i fajnie jest sprawdzić swoja trasę postęp itd. itp.

Dziwi mnie sam fakt, że ludzie mają takie akcje z urządzeniem. Ogólnie sprzęt fajnie zrobiony i użyteczny jak wspomniałeś. Co do przycisków to różne sytuacje nie zawsze pozwalają na obsługę za pomocą dotyku. Wolę jednak asekuracyjnie zostać przy sofcie EN. Przetestuję urządzenie w różnych warunkach jak nie będzie lipy wgrywam polski ROM. Chłopaki robią tutaj robotę człowiek chciałby się cieszyć obsługą w swoim języku, no ale co się odwlecze to nie uciecze.  ;):)

Edited by R@kson79
  • Like 1

• 2 weeks later...
W dniu 31.01.2019 o 12:18, alban7314 napisał:

Fajnie że kupujesz zegarek sportowy i najważniejsze są przyciski. Jak dla mnie zegarek jest ekstra wykonany i spełnia podstawowe funkcje które potrzebuje nie przekłamuje w biegu nie ma problemu z gps. Ważne by były dobre algorytmy pomiaru tętna i trasy z gps. Chyba o to chodzi w zegarku sportowym.

Ja nawet nie zauważyłem że przyciski się pozmieniały bo ich w ogóle nie używam . Za to biegam i pływam i jeżdżę na nartach i fajnie jest sprawdzić swoja trasę postęp itd. itp.

Witam wszystkich. 

Czy podczas używania w trybie ski automatycznie odejmowane lub nieliczne są wyciągi? 

W dniu 12.02.2019 o 08:22, alban7314 napisał:

@bobanr nie liczy tylko zjazdy 

Czyli odpowiadając dla @Kaudii® dzieje się to zapewne na podstawie odczytu z barometru.

Kolejne pytanie do Ciebie. Czy ślad gps jest również bez wyciągów? 

Nie mogę się doczekać sprawdzenia urządzenia na stoku.