szajba013 Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 Witam, Zakupiłem ostatnio urządzenie SmartMi Evaporative Humidifier 2, niemniej jednak mam pewien problem wygląda na to że czujnik wbudowany w urządzenie nie działa zbyt dokładnie, czytałem że odczyt może być trochę różny od faktycznego ze względu na to że jest on wbudowany blisko źródła nawilżania niemniejednak różnica między tradycyjnym czujnikem a Xiaomi wynosi 10-15%. Czy miał ktoś podobny problem czy jest to normalne zachowanie wbudowanego czujnika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FingerOne Posted October 3, 2021 Share Posted October 3, 2021 Hej, mam dokładnie ten sam problem, z tym, że zakupiłem wersję 1 i zastanawiam się czy nie reklamować. U mnie czujnik przekłamuje o 5-10% w porównaniu do tego co pokazuje oczyszczacz i okrągły czujnik Mi. Dodatkowo nie ma też bramki ble :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szajba013 Posted October 3, 2021 Author Share Posted October 3, 2021 34 minuty temu, FingerOne napisał: Hej, mam dokładnie ten sam problem, z tym, że zakupiłem wersję 1 i zastanawiam się czy nie reklamować. U mnie czujnik przekłamuje o 5-10% w porównaniu do tego co pokazuje oczyszczacz i okrągły czujnik Mi. Dodatkowo nie ma też bramki ble W wersji 2 również brak bramki, także zastanawialem się czujnik nie jest walnięty czy po prostu tak dziala stąd pytanie czy reklamować czy nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 10-15% różnicy w pomiarze wilgotności to naprawde nic. Wilgotność potrafi sie zmienic o ponad 20% w zależności na jakiej wysokości wisi czujnik. Po prostu fizyka,wilgotne powietrze jest ciezsze od suchego dlatego na 2 metrach bedzie 40 % a przy podłodze nawet 60 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts