Piguł Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Cześć, Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć jak ustawić inne (własne dzwonki) lub czy da się ustawić czas trwania dla danego dzwonka. Mam ustawioną automatykę, że jeśli czujnik okien i drzwi jest otwory to centrum kontroli MI odtwarza dzwonek. Problem polega na tym, że dzwonek jest odtwarzany 4 razy i strasznie długo i niepotrzebnie długo gra. Nie wiem jak, ale wcześniej uruchamiał się tylko raz i to było ok. Chciałbym również użyć innego dzwonka, bo te wgrane typu syrena alarmowa, szczekanie psa lub strzały, to niekoniecznie. Widziałem na jakim filmiku, że da się wgrywać swoje dzwonki do aplikacji Xiaomi Home, ale u mnie nie widzę takiej opcji. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Piguł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piguł Posted October 16, 2021 Author Share Posted October 16, 2021 Czy naprawdę jest to na tylko skomplikowany problem, że nikt na forum nie zna odpowiedzi... na jakimś filmie na youtube była pokazana taka zmiana, ale prawdopodobnie była konieczna zmiana regiony na China. U mnie niestety po zmianie regionu nie wykrywa wtedy żadnych urządzeń poczynając od bramki. I tutaj utknąłem. Czy jest jakaś szansa na pomoc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 16, 2021 Developer Share Posted October 16, 2021 jak masz bramke z wtyczka eu to tam nie ma wlasnych dzwiekow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamkaSkanka Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 W dniu 16.10.2021 o 09:54, Piguł napisał: Czy naprawdę jest to na tylko skomplikowany problem, że nikt na forum nie zna odpowiedzi... na jakimś filmie na youtube była pokazana taka zmiana, ale prawdopodobnie była konieczna zmiana regiony na China. U mnie niestety po zmianie regionu nie wykrywa wtedy żadnych urządzeń poczynając od bramki. I tutaj utknąłem. Czy jest jakaś szansa na pomoc? Jat też mam problem z dźwiękami Ale nie mogę ustawić innego dźwięku niż ten który jest na ogólnych powiadomieniach dla wszystkich aplikacjach Chociaż już zmiana była w ustawieniach samego mihome dźwięki Bramka na eu Czy jak zrobię format aplikacji to wiem że urządzenia mi same się połączą jak i automatyzację Ale ja mam jaden plugin dołożony i do tego automatyzacja Aby nawilżacz wygasił wyświetlacz w odpowiednich godzinach i później uruchomił Czy jego trzeba wrzucać ręcznie i dokładać automatyzacje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 18, 2021 Developer Share Posted October 18, 2021 automatyzacje zostana, plugin nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamkaSkanka Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 (edited) jeszcze dzis walcze z dzwiekiem powiadomien już nawet odinstalowałam aplikacje , czyszcenie telefonu xiaomi redmi9 na nowo dodałam ale ustawienia systemowe pozostały ( uprawnienia ) , usuniety też folder z telefonu \Android\data\mihome nie pomogło Czy jeszce jakiś inny folder trzeba usunąc z telefonu ?? przy próbie instalacji aplikacji ze sklepu play też dzwięk sie nie zmienia ( jest dzwiek stantardowy do wszyskich innych powiadomien na telefonie ) Nawet by mogła by ta zostać ale nie ma w nim bramki v3 Nie mam nerwów do tego , ? Nawet mi nie pokazuje tych powiadomień na opasce xiaomi Edited November 28, 2021 by KamkaSkanka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts