Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Inne dzwonki w "Centrum kontroli MI"

Piguł
 Share

Recommended Posts

Cześć, 

Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć jak ustawić inne (własne dzwonki) lub czy da się ustawić czas trwania dla danego dzwonka. Mam ustawioną automatykę, że jeśli czujnik okien i drzwi jest otwory to centrum kontroli MI odtwarza dzwonek. Problem polega na tym, że dzwonek jest odtwarzany 4 razy i strasznie długo i niepotrzebnie długo gra. Nie wiem jak, ale wcześniej uruchamiał się tylko raz i to było ok. Chciałbym również użyć innego dzwonka, bo te wgrane typu syrena alarmowa, szczekanie psa lub strzały, to niekoniecznie. 

Widziałem na jakim filmiku, że da się wgrywać swoje dzwonki do aplikacji Xiaomi Home, ale u mnie nie widzę takiej opcji. Z góry dziękuję za pomoc. 

Pozdrawiam 

Piguł

• 3 weeks later...

Czy naprawdę jest to na tylko skomplikowany problem, że nikt na forum nie zna odpowiedzi... na jakimś filmie na youtube była pokazana taka zmiana, ale prawdopodobnie była konieczna zmiana regiony na China. U mnie niestety po zmianie regionu nie wykrywa wtedy żadnych urządzeń poczynając od bramki. I tutaj utknąłem. Czy jest jakaś szansa na pomoc?

W dniu 16.10.2021 o 09:54, Piguł napisał:

Czy naprawdę jest to na tylko skomplikowany problem, że nikt na forum nie zna odpowiedzi... na jakimś filmie na youtube była pokazana taka zmiana, ale prawdopodobnie była konieczna zmiana regiony na China. U mnie niestety po zmianie regionu nie wykrywa wtedy żadnych urządzeń poczynając od bramki. I tutaj utknąłem. Czy jest jakaś szansa na pomoc?

Jat też mam problem z dźwiękami

Ale  nie mogę ustawić innego dźwięku niż ten który jest na ogólnych powiadomieniach  dla wszystkich aplikacjach

Chociaż już zmiana była  w ustawieniach samego mihome dźwięki 

Bramka na eu

Czy jak zrobię  format aplikacji  to wiem że urządzenia mi same się połączą jak i automatyzację

Ale ja mam jaden plugin dołożony i do tego automatyzacja 

Aby nawilżacz wygasił wyświetlacz w odpowiednich godzinach i później uruchomił

Czy  jego trzeba wrzucać ręcznie i dokładać automatyzacje ?

• 1 month later...

jeszcze dzis walcze z dzwiekiem powiadomien
już nawet odinstalowałam   aplikacje   , czyszcenie    telefonu  xiaomi redmi9   na nowo   dodałam  ale  ustawienia  systemowe   pozostały (  uprawnienia )  ,  usuniety też  folder  z  telefonu \Android\data\mihome    nie  pomogło
Czy  jeszce  jakiś  inny folder  trzeba usunąc  z telefonu ??

przy  próbie instalacji    aplikacji  ze   sklepu   play też dzwięk sie nie zmienia  ( jest    dzwiek      stantardowy do wszyskich innych   powiadomien na telefonie )
Nawet by  mogła  by ta zostać ale nie  ma  w nim    bramki v3

Nie  mam nerwów  do tego  ,   ?
 Nawet mi nie  pokazuje  tych powiadomień na opasce xiaomi

Edited by KamkaSkanka