Administrator Popular Post Lector Posted December 9, 2017 Administrator Popular Post Share Posted December 9, 2017 Przedstawiam skrypt do powrotu do oficjalnych wersji ROM w wydaniu Angielskim i Chińskim, wszystko co jest potrzebne jest w nim zawarte. W wersji Chińskiej możemy dokonać wyboru języka. Skrypt przywraca oryginalne RECOVERY i można dokonywać aktualizacji OTA. Cały proces przechodzi automatycznie, wystarczy czytać polecenia i zatwierdzać Enterem (inne klawisze w kilku miejscach pomijają niektóre opcje i nie można potwierdzić czy dana opcja została prawidłowo wykonana) lub dokonywać wyboru w menu. Skrypt powstał na potrzeby XiaomiFans.PL na podstawie skryptu Hiszpańskiego. W naszej wersji jest kilka dodatkowych opcji, których gołym okiem nie widać, przynajmniej nie wszystkie. 52 12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 9, 2017 Author Administrator Share Posted December 9, 2017 Planowane połączenie z Root And Rom optymalizacja kodu uporządkowanie folderów, tak aby kod do wykonania był wspólny dla oby Romów 2017.12.14 poprawka literówki, dzięki @dancake 2017.12.12 poprawki w menu, aby po złym wyborze nie puściło dalej 2017.12.11 dodana opcja sprawdzenia stanu Bootloadera dodane Recovery, teraz ROMy pobierają OTA poprawiony komunikat o poprawnym błędzie 2017.12.09 przetłumaczenie skryptu dodanie opcji wybory języka, przy instalacji Chińskiego ROMu dodanie postępu kopiowanych plików do zegarka zmienione kolory poprawki w kodzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 @Lector Przy kopiowaniu plików Transferring staje przy kilkunastu procentach, kilkanaście minut i żadnego postępu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 10, 2017 Developer Share Posted December 10, 2017 Błąd połączenia USB, sprawdziłem ten skrypt osobiście i napewno działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Już poszło, albo brak root którego nie było z jakiegoś powodu albo faktycznie błąd połączenia bo z rootem też się męczyłem bo nie chciał iść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwek Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 (edited) U mnie zatrzymuje się na tym etapie: Sprawdzanie połączenia w trybie Fastboot 0123456789 fastboot Rozpoczęcie Recovery w Amazfit Pace downloading 'boot.img'... FAILED (remote: ED: The command is not allowed.) finished. total time: 0.059s Pojawi się komunikat "FAILED" jest to normalne Zaczekaj na pojawienie się trójkąta z tekstem "No command" na zegarku oznacza, że Recovery uruchomiło się prawidłowo, aby kontynuować naciśnij Enter Na zegarku nic się nie pojawia. Edited December 10, 2017 by Piwek Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 FAILED (remote: ED: The command is not allowed.) masz informację o zablokowanym bootloaderze Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 @Lector nie widzę oryginalnego recovery - rozumiem iż po downgrade można zrobić normalnie upgrade w zegarku na najnowszych wersji sytemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwek Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Czyli instalacja 7kav zablokowała mi bootloader i powinienem go odblokować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiu Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 33 minuty temu, S3V3N napisał: @Lector nie widzę oryginalnego recovery - rozumiem iż po downgrade można zrobić normalnie upgrade w zegarku na najnowszych wersji sytemu ? nie, nie mozna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 @Piwek Jeśli odblokowywałeś już chociaż raz to nie powinno. Ale zalecam sprawdzić.... to nie zajmie ci więcej niż 5 minut! Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Godzinę temu, krzysiu napisał: nie, nie mozna czyli jest brak oryginalnych recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 10, 2017 Author Administrator Share Posted December 10, 2017 U mnie china się aktualizuje (dlatego też myślałem ze jest OK), a angielski nie. Zajmuję się poprawką + tester odblokowanego bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 A co tak wszyscy chcą uciekać do orginal?? Mnie odpowiada 7KAV 6.0.0F ... czy po instalacji orginal przejście na PF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 10, 2017 Author Administrator Share Posted December 10, 2017 Jest to opcja przejścia na PF, ale może się przydać w innych przypadkach. - odsprzedaż zegarka - wysyłka na gwarancje 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwek Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 @Axon Faktycznie jest zablokowany. Nie odblokowywałem wcześniej, bo jak kupiłem to miał soft 1.3.0n gdzie był odblokowany. @tomiq75 Też mam 7KAV 6.0.0F ale jakoś mnie nie powala. Dość często się zawiesza. Chcę zobaczyć jak będzie się sprawował PF:) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 (edited) @Piwek daj znać jak Ci poszło, może też się skuszę na test PF Edited December 10, 2017 by tomiq75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 1 godzinę temu, Lector napisał: - wysyłka na gwarancje Odblokowany bootloader = brak gwarancji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 10, 2017 Author Administrator Share Posted December 10, 2017 A nie idzie zablokować? Zdarza się ze sam się blokuje przy wgrywaniu romów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 10, 2017 Author Administrator Share Posted December 10, 2017 No to problem z recovery rozwiązany, aktualizacje OTA się pobierają. Jutro będzie wrzucona aktualizacja. Co niektóre screeny nie są już aktualne, pozmieniam je później. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 11, 2017 Author Administrator Share Posted December 11, 2017 Została wrzucona nowa wersja. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 (edited) Czyli teraz jak użyje tego skryptu i wgram oryginalny ROM to OTA też będzie ale czy w przypadku Angielskiego to jest to nadal DEV czy STABLE?? Dziwne, pobrałem, rozpakowałem a skrypt po uruchomieniu sam mi się zamyka. Edited December 12, 2017 by GiGi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 12, 2017 Author Administrator Share Posted December 12, 2017 Wrzucam najnowszą wersję, pobierz za jakieś 5-10 minut. W którym momencie Ci się zamyka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 35 minut temu, Lector napisał: Wrzucam najnowszą wersję, pobierz za jakieś 5-10 minut. W którym momencie Ci się zamyka? Rozpakowuje pobrany plik, kilkam na exe, uruchamia się i na chwilę pojawia okno skryptu a i zaraz znika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 12, 2017 Author Administrator Share Posted December 12, 2017 A jak tam antywirus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts