Piotrmajchrzyk Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Cześć, jestem tu nowy jak i w świecie smart domu stąd moje pytanie…Mam zestaw Xiaomi mi smart sensor set (centralka gateway 2, czujniki ruchu, otwarcia okien/drzwi), kamerę imilab ec2, czujniki temperatury i do tego chce dokupić żarówki. Zalezy mi na automatyzacji, „włącz kiedy wykryje ruch”, „zmień kolor na … gdy wykryje ruch” oraz sterowaniu nimi przez telefon (apka mi home) 1. Czy żarówki potrzebują łączyć się z bramką (której nie mam) czy po prostu mogę podpiąć je pod aplikacje mi home? 2. Czy te żarówki działają bez problemu w aplikacji mi home? interesują mnie głównie te: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWp Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Bluetooth nie potrzebują, czyli bramka nie potrzebna. Tylko czy będa działać z Mi-home to trudno powiedzieć. Nie wszystkie Yeelighty działają. W Mi-Home można zobaczyć jakie są dostępne, ale rozszyfrowanie nazw, która jest która nie jest łatwe. Mam jedną która łączy się z Mi-home ale tylko z serwerem china. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWp Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Bluetooth nie potrzebują, czyli bramka nie potrzebna. Tylko czy będa działać z Mi-home to trudno powiedzieć. Nie wszystkie Yeelighty działają. W Mi-Home można zobaczyć jakie są dostępne, ale rozszyfrowanie nazw, która jest która nie jest łatwe. Mam jedną która łączy się z Mi-home ale tylko z serwerem china. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts