Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

[Mi Home] Xiami Gateway

dise
 Share

Recommended Posts

Hej, zapewne każdemu Mi Home raz działa raz nie ... mam Xiaomi Gateway v2. Mi Home ustawione na mainland china.

Apka raz odświeża fajnie czujniki i da się uzbroić alarm a raz laguje i nie da się nic zrobić.

Znaleźliście rozwiązanie może albo jakieś obejście ?

Po Lanie do domoticza wszystko leci super szybko ..

• Administrator

Hehe, a ja myślałem ze tylko ja mam problemy :P

U mnie główny problem to net w domu LTE i lubi nie wiedząc czemu rozłączyć mi moduły. Nie tylko od Xiaomi ale również Suplę.

Ale za to jakiegoś problemu z opóźnieniem nie odnotowałem.

Cześć podzielę się rozwiązaniem problemu z błędem 601 (error 601) przy konfiguracji bramki AQARA potrzebnej do tworzenia systemu inteligentnego domu.

Błąd ten wyskakuje podczas konfiguracji urządzenia świeżo zakupionego w Chinach i próbie konfiguracji w aplikacji Aqara Home ze sklepu Play ver. 1.4.3.

Należy pobrać z sieci starszą wersje programu 1.4.0 (np. https://apkpure.com/pl/aqara-home/com.lumiunited.aqarahome/download/10-APK?from=versions%2Fversion), przeprowadzić zarejestrować sie w aplikacji, nie zmieniać regionu - zostawić Chiny.

Konfiguracja u mnie przebiegła pomyślnie , przejść do konfiguracji bramki i zrobić aktualizację firmware (u mnie dwie aktualizację do wersji 1.4.7).

odinstalować program , zresetować urządzenie  - klawisz 10 sekund.

Zainstalować aplikacje ze sklepu (wszystko jest przetłumaczone na angielski) i konfiguracja przebiega bez problemów  -przynajmniej u mnie.

Przy połączeniu z aplikacja Mi home zmieńcie region na Chiny.

Pozdrawiam

Edited by rabbitp

• 2 weeks later...

@Lector czy u ciebie też występuje problem z ustawieniem w gateway godziny w których np ma się uruchomić lampka gateway-a? Po ustawieniu by uruchamiało się np w godzinach 22-5 samo przełącza się np na godzinę 22-13, nie da się tego edytować ani usunąć. Z tego co widzę to żyje własnym życiem. Strefa czasowa w gateway ustawiona na Sarajewo, lokalizacja w apce na Chiny. Mam dwa gateway, w obu to samo.