dise Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 Hej, zapewne każdemu Mi Home raz działa raz nie ... mam Xiaomi Gateway v2. Mi Home ustawione na mainland china. Apka raz odświeża fajnie czujniki i da się uzbroić alarm a raz laguje i nie da się nic zrobić. Znaleźliście rozwiązanie może albo jakieś obejście ? Po Lanie do domoticza wszystko leci super szybko .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Niestety większość z nas się z tym zmaga. To wina po stronie serwerów xiaomi, nic z tym nie zrobisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 18, 2018 Administrator Share Posted December 18, 2018 Hehe, a ja myślałem ze tylko ja mam problemy U mnie główny problem to net w domu LTE i lubi nie wiedząc czemu rozłączyć mi moduły. Nie tylko od Xiaomi ale również Suplę. Ale za to jakiegoś problemu z opóźnieniem nie odnotowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dise Posted December 18, 2018 Author Share Posted December 18, 2018 Hej no właśnie czytałem że tak jest ;( Dobrze że po LANie z domoticza sterowanie działa szybko, tylko czasami "gubi" key z bramki dziwne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbitp Posted December 20, 2018 Share Posted December 20, 2018 (edited) Cześć podzielę się rozwiązaniem problemu z błędem 601 (error 601) przy konfiguracji bramki AQARA potrzebnej do tworzenia systemu inteligentnego domu. Błąd ten wyskakuje podczas konfiguracji urządzenia świeżo zakupionego w Chinach i próbie konfiguracji w aplikacji Aqara Home ze sklepu Play ver. 1.4.3. Należy pobrać z sieci starszą wersje programu 1.4.0 (np. https://apkpure.com/pl/aqara-home/com.lumiunited.aqarahome/download/10-APK?from=versions%2Fversion), przeprowadzić zarejestrować sie w aplikacji, nie zmieniać regionu - zostawić Chiny. Konfiguracja u mnie przebiegła pomyślnie , przejść do konfiguracji bramki i zrobić aktualizację firmware (u mnie dwie aktualizację do wersji 1.4.7). odinstalować program , zresetować urządzenie - klawisz 10 sekund. Zainstalować aplikacje ze sklepu (wszystko jest przetłumaczone na angielski) i konfiguracja przebiega bez problemów -przynajmniej u mnie. Przy połączeniu z aplikacja Mi home zmieńcie region na Chiny. Pozdrawiam Edited April 6, 2019 by rabbitp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 @Lector czy u ciebie też występuje problem z ustawieniem w gateway godziny w których np ma się uruchomić lampka gateway-a? Po ustawieniu by uruchamiało się np w godzinach 22-5 samo przełącza się np na godzinę 22-13, nie da się tego edytować ani usunąć. Z tego co widzę to żyje własnym życiem. Strefa czasowa w gateway ustawiona na Sarajewo, lokalizacja w apce na Chiny. Mam dwa gateway, w obu to samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 30, 2018 Administrator Share Posted December 30, 2018 Miałem taki sam problem kiedyś z gniazdkiem, któraś z aktualizacji Mi Home sama to naprawiła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts