RangerZG Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 (edited) Witam, czy jest możliwość ustawienia tak aby podczas dnia nie było podświetlenia tarczy ale np. od danej godziny było automatyczne podświetlanie ? Edited December 8, 2018 by RangerZG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Nie spotkałem się z czymś takim. Najlepiej by podświetlenie było wyłączna na podstawie czujnika światła. Jasno - wyłącza, ciemno włącza. Nie wiadomo czemu jest prawie odwrotnie. Czy jaśniej na zewnątrz tym wyższe podświetlenie - psując nasycenie kolorów;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavpl Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Pewnie że jest coś takiego. Przejdź do ustawień, następnie General a później Auto backlight. Tam już sobie poradzisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Tyle że to tak nie działa. Można ustawić czas w jakim automatyczne działa ale już nie - czasu nie działania. Ustawiłem by działo od 18 do 7 i nic. Zegarek świeci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavpl Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Nie wiem co u Ciebie jest nie tak. Ja mam ustawione podświetlenie od 6 rano do 22 i działa jak trzeba. Spróbuj może zmienić godziny i zobaczyć czy zadziała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Nie czytasz uważnie. Oczywiście że od 6 do 22 działa. Ale w tych godzinach podświetlenie nie ma sensu bo jest jasno (powiedzmy że od 8 do 15) i widać bez podświetlenia co jest na wyświetlaczu. Podświetlenie psuje jakość obraz - "spłaszcza" kolory. A chodzi o coś odwrotnego - by podświetlenie NIE_DZIAŁAŁO gdy jest jasno, a działało gdy jest ciemno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavpl Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Powiem Ci tak. To czy coś ma sens zależy od indywidualnych upodobań danej osoby. Tobie w dzień podświetlenie "spłaszcza" kolory a mi w nocy podświetlenie świeci po oczach jak sobie smacznie śpię. Tak więc pozwól aby kwestię sensowności takiego rozwiązania każdy sam dopasował do siebie. Specjalnie dla Ciebie wykonałem pewien test. Jest godzina 09:30. Ustawiłem automatyczne podświetlenie od 22:00 do 10:00 i zegarek świeci po spojrzeniu na niego. Zrobiłem też drugi test. Ustawiłem automatyczne podświetlenie od 22:00 do 09:00 i zegarek nie świeci po spojrzeniu na niego. Jak to mówią administratorzy: "dziwne ale u mnie działa". Na koniec dodam że skoro podświetlenie ma działać w określonych godzinach to chyba logiczne jest że poza tymi godzinami NIE DZIAŁA. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 zegarek świeci po spojrzeniu na niego Czyli chodzi ci o aktywowanie podświetlenia gestem? Trzeba by dopytać autora wątku ale ja to zrozumiałem jako automatyczną regulacje podświetlenia przy włączeniu (odblokowaniu) zegarka. Podświetlenie po geście "spojrzenia" na zegarek mam wyłączone bo to zupełnie bez sensu. Na ekranach amoled które są wiecznie wyłączone ma to sens ale nie na refleksyjnym ekranie Stratosa który jest zawsze widoczny w świetle otoczenia. Ekranu nie widać po ciemku wiec tu przydaje się minimalne podświetlenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts