Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Podświetlenie tarczy

RangerZG
 Share

Recommended Posts

Nie czytasz uważnie. Oczywiście że od 6 do 22 działa. Ale w tych godzinach podświetlenie nie ma sensu bo jest jasno (powiedzmy że od 8 do 15) i widać bez podświetlenia co jest na wyświetlaczu. Podświetlenie psuje jakość obraz - "spłaszcza" kolory. 

A chodzi o coś odwrotnego - by podświetlenie NIE_DZIAŁAŁO gdy jest jasno, a działało gdy jest ciemno.

Powiem Ci tak. To czy coś ma sens zależy od indywidualnych upodobań danej osoby. Tobie w dzień podświetlenie "spłaszcza" kolory a mi w nocy podświetlenie świeci po oczach jak sobie smacznie śpię. Tak więc pozwól aby kwestię sensowności takiego rozwiązania każdy sam dopasował do siebie. Specjalnie dla Ciebie wykonałem pewien test. Jest godzina 09:30. Ustawiłem automatyczne podświetlenie od 22:00 do 10:00 i zegarek świeci po spojrzeniu na niego. Zrobiłem też drugi test. Ustawiłem automatyczne podświetlenie od 22:00 do 09:00 i zegarek nie świeci po spojrzeniu na niego. Jak to mówią administratorzy: "dziwne ale u mnie działa". Na koniec dodam że skoro podświetlenie ma działać w określonych godzinach to chyba logiczne jest że poza tymi godzinami NIE DZIAŁA. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

zegarek świeci po spojrzeniu na niego

Czyli chodzi ci o aktywowanie podświetlenia gestem?
Trzeba by dopytać autora wątku ale ja to zrozumiałem jako automatyczną regulacje podświetlenia przy włączeniu (odblokowaniu) zegarka.
Podświetlenie po geście "spojrzenia" na zegarek mam wyłączone bo to zupełnie bez sensu. Na ekranach amoled które są wiecznie wyłączone ma to sens ale nie na refleksyjnym ekranie Stratosa który jest zawsze widoczny w świetle otoczenia. Ekranu nie widać po ciemku wiec tu przydaje się minimalne podświetlenie.