Robert15 Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Czy mozna ta kamera nagrywac video na zewnetrzny dysk - NAS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 7, 2018 Administrator Share Posted December 7, 2018 Fabrycznie pewnie nie, ale może jest tak samo jak z kamerą i Xiaomi że idzie aktywować widoczność kamery w sieci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalexpl Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 o widzę że mamy osobę z kamerą AQARA. Powiedz proszę jak ci się ona sprawuję. Działa ci ustawianie czasowe sleep mode? działa ci ustawianie czasowe alarmu? czy samoczynnie uruchamia ci się alarm bez powodu? mam tą kamerkę i wszystkie z powyższych problemów u mnie występują. wszędzie w necie zachwycają sie tą kamerą a tak naprawdę to jest lipa straszna jeżeli chodzi o funkcjonalność w aplikacji. Mam nadzieję że poprawią to w najbliższych aktualizacjach. Daj proszę znać jak u ciebie sprawuje się ta kamera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert15 Posted December 19, 2018 Author Share Posted December 19, 2018 (edited) Nie uzywam trybu sleep wiec nie wiem. Wystepuje problem z "motion detection" gdyz powinien on dzialac jezeli kamera jest uzbrojona - aktywowany alarm. Generalnie caly czas wykrywa i uruchamia alarm. Utworzylem scene ktora jezeli wykryje ruch to wysyla powiadomienie na telefon i wysyla video (10s) na serwer xiaomi (VAR Camera Hub). Ta scena jest wlaczana / wylaczana poprzez globalna scene (uruchamiana recznie) - wlaczanie alarmu w domu (Motion On / Motion Off). Nie jestem zbytnio zadowolony z tej kamery dlatego ze brakuje opcji przesylu video na zewnetrezny NAS a poprzez NAS moge to wyslac na zewnatrz na google jako backup. Pytanie : Jak aktywować widoczność kamery w sieci nie zmieniajac firmware ? Dzieki. Edited December 19, 2018 by Robert15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts