phyrz Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Witam wszystkich forumowiczów. Czy komuś udało się podpiąć Air purifier 2s z polskiej dystrybucji pod chiński serwer? Mogę go podpiąć po każdy inny(np. Singapur) ale pod chiński nie idzie. Pytam gdyż doszły do mnie dzisiaj żarówki Yeelight RGB 2 generacji i je z kolei idzie podpiąć tylko pod serwer chiński. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 No niestety ja też mam ten problem. Masę urządzeń i skusiłem się na promce na 2S z Mi-home ,a ten działa tylko w Europie Jak ktoś zna sposób byłoby przecudownie go przerobić na wersję widoczną pod serwerami CN.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phyrz Posted December 4, 2018 Author Share Posted December 4, 2018 Obszedłem problem dublując aplikacje mi home na Xiaomi Redmi 4X. Jedna działa na Chiny druga na Europe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 To nie jest obejscie problemu. Nie jesteś w stanie zarządzać urządzeniami i ustawiać zależności. Typu otwarte okno czujnik > wyłącz 2s. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phyrz Posted December 5, 2018 Author Share Posted December 5, 2018 (edited) 6 godzin temu, Gravis napisał: To nie jest obejscie problemu. Nie jesteś w stanie zarządzać urządzeniami i ustawiać zależności. Typu otwarte okno czujnik > wyłącz 2s. Chodziło mi, że dla moich potrzeb to obejście. A to nie idzie bramki i czujników pod Singapur? Edited December 5, 2018 by phyrz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Nie rozumiem pytania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yankee Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Ja mam podłączony 2s pod chiński serwer. Nie ma tez problemu z podłączeniem pod europejski. Niestety pod jednym i drugim serwerem nie ma możliwości ustawienia automatyzacji.... Mi Home nie widzi tego urzadzenia przy ustawianiu reguł (zależności). Ze starym purifierem 2 nie mam takich problemów. Nie wiecie jak to obejść albo czy mają to w pranach poprawić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 Wczoraj też udało mi się przepiąć oczyszczacz z EU na CN i niestety jak u Ciebie nadal brak możliwości automatyzacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gik Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Bo w wersji na eu nie ma możliwości automatyzacji i na razie nie przewiduje się aby była Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Szkoda, że nie da się przeflashować oczyszczacza tak jak odkurzacza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yankee Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Cały czas miałem podłączony 2S wersja EU do chińskiego serwera i nagle mi go wywaliło z MiHome. Teraz nie potrafię połączyć oczyszczacza z chinskim serwerem. Z EU łączy się bez problemu a z CN nie ???? co się stało ? jakiś update złapał dziwny MiHome i blokuje permanentnie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszka49 Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 5 godzin temu, yankee napisał: Cały czas miałem podłączony 2S wersja EU do chińskiego serwera i nagle mi go wywaliło z MiHome. Teraz nie potrafię połączyć oczyszczacza z chinskim serwerem. Z EU łączy się bez problemu a z CN nie ???? co się stało ? jakiś update złapał dziwny MiHome i blokuje permanentnie ? Mam identycznie. Też po ostatniej aktualizacji, w czwartek, usunęło mi purifier 2s (kupony w oficjalnym sklepie xiaomi w Polsce) z moich urządzeń w mi home. Słyszałem, że blokują europejskie dystrybucję na chińskim serwerze. Nie doszukałem się rozwiązania. Nie byłoby problemu gdyby można było na europejski serwer dodać resztę urządzeń. A tak nie można połączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yankee Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Gdybym wiedział że takie jaja będą z tym nowym 2S to w życiu bym się na niego nie zdecydował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 U mnie jeszcze na telefonie się trzyma, ale jak zainstalowałem na tablecie MiHome i się zalogowałem to już oczyszczacza nie ma... Trzeba jak najszybciej postawić Openhaba i zautomatyzować to tam wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk99 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 (edited) Automatyzacja jest, tylko nie można ustawić tak jak w poprzedniej wersji progów poziomu zanieczyszczenia dla których się automatycznie włącza i wyłącza. U mnie 2S idzie tylko na Europejskim serwerze tak jak u Was. Trochę lipa bo dwójeczka śmiga na chińskim i tutaj mogę ustawić te progi. To jest bardzo wygodne i przydatne. 2S mam od dzisiaj i miałem nadzieję, że znacie rozwiązanie na te ustawienia :-(. W porównaniu do dwójki sama aplikacja sprawia wrażenie okrojonej. Reasumując w dwójce mogę w automatyzacji wybrać oczyszczacz i określić poziom zanieczyszczenia przy którym się włączy i wyłączy. Przy 2S nie mam takiej możliwości, oczyszczacz przy pierwszym warunku nie ukazuje mi się z poziomu automatyzacji tylko inne urządzenia. W zwiazku z tm nie mogę przydzielić tych poziomów. Ale mogę zautomatyzować np. wyłączenie lub włączenie oczyszczacza gdy otworzę drzwi balkonowe, wejściowe itp. Edited March 11, 2019 by adamk99 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk99 Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Koledzy sprostowanie i przeprosiny. Automatyzacja rzeczywiście nie działa. Można przypisać godziny włączenia wyłączenia określonych trybów ( np. auto lub sleep) i tylko tyle. Oczyszczacz nie reaguje na to. W ustawieniach działa jedynie Shedule power on/of. Szkoda. Osobiście nie rozumiem takiej polityki Chinoli. Jest wyświetlacz i tyle. U mnie nie ma nawet Turbo mode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buldoggg Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 do czego wykorzystujecie czujnik wibracji/drgań ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 17, 2019 Developer Share Posted March 17, 2019 ja u siebie mam do włączania oświetlenia w nocy jak młody np, wstaje do toalety, to ma po drodze kilka czujników, każdy włączą kolejne światło na 30s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 18, 2019 Developer Share Posted March 18, 2019 (edited) mozecie zainstalowac mod mi home z dodana opcja automatyzacji dla urzadzen eu oraz opcja podpinania urzadzen eu pod serwer mainland china https://ufile.io/dbpzv Edited March 26, 2019 by rezmus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yankee Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Co to za premium hosting? Jakie jest źródło tej apki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 26, 2019 Developer Share Posted March 26, 2019 apka jest chinska, a mod moj edytowalem link powyzej, mozna pobrac bez premium. jesli chcesz to samo, ale z nowszym mi home to pobierz wersje oznaczona jako beta z https://cloud.mail.ru/public/GXA6/4rbqNrQ8b/ (nie testowalem, ale powinno byc OK). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surveyor Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 zaraz zobaczę jak działa :-) @rezmus a da się z tej apki wyciągnąć język polski i potem podmienić bo niektóre czujniki nie mają pl albo są fatalnie przetłumaczone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 27, 2019 Developer Share Posted March 27, 2019 najlepiej uzywac angielskiego czesc tlumaczenia jest zaszyta w apk/pluginach, czesc idzie dynamicznie z serwera w api. zalaczam te z plugina do obslugi bramki i sensorow. pl.zip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surveyor Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Aplikacja MiHome_5.5.0_vevs_beta.apk działa poprawnie, nie ma tego chińskiego sklepu nie wiem czy zamierzone to było ale w sumie przynajmniej nie wyskakują ich reklamy z krzaczkami Dzięki za te pl ale niestety nie ma tam np. gniazdka a te tłumaczenie boli aż w oczy "stopni elektryczności na dzień" lub "stopni na miesiąc elektryczności" a wystarczyło by tylko "kWh" :-) oni to chyba tłumaczą jakimś translatorem ???? może faktycznie lepiej przeliczyć na eng. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Skąd masz linki do nowszych wersji? Gdzie je znajdę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts