Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Xiaomi Philips ZhiRui E27 bulb nie można zaktualizować, jak ustawić default state

kambodza777
 Share

Recommended Posts

Moim głównym i jedynym do tej pory napotkanym problemem w smart home od Xiaomi, Aqara, jest niemożliwość aktualizacji wyżej żarówki.

Lokalizację mam ustawioną na Chiny kontynentalne, 
Bieżąca wersja 1.2.7_0028,

Najnowsza wersja 1.3.0_0035,

Gdy chcę zaktualizować:

• najczęsciej od razu jest błąd,
  • czasem odpala się proces, 30% -> 60%, czasem 80% procent, czasem nawet jest napisane "Instalowanie aktualizacji" - niestety proces nigdy nie dobiega końca pomyślnie, zawsze jest jakiś timeout (no w każdym razie błąd na końcu)
  • próbowałem uruchamiać ponownie bramę i żarówke itp, restart routera ale nic to nie dało,
  • nie udało mi się zresetować żarówki (gdzieś przeczytalem że 5 razy mam wyłączyć ją i włączyć - robiłem to łącznikiem bo mam ją zamiast zwykłej żarówki podłączoną)

Co ja mam robić teraz? :D

Drugie pytanie: Czy jest w tej żarówce możliwość ustawienia takiego default state: po wyłączeniu prądu i po ponownym jego podłączeniu żeby żarówka nie świeciła. Przydatne w sytuacji kiedy np w nocy nie ma chwilkę prądu, a za chwile znowu powraca zasilanie w domu, żarówka bez potrzeby mi się świeci.

1 godzinę temu, Lector napisał:

Ja miałem problem z aktualizacją lampki Yeelight, napisałem na na ich forum i po udostępnieniu lampki zrobili aktualizację.

Nie wiem gdzie masz się udać z Philipsem. :(

Ok, Lector

Czy w takim razie może masz pomysł na drugie pytanie? Dodam że w ustawieniach lampki w mi Home nie ma takiej opcji jak default state, może coś na scenach?

• Administrator

Z tego co wiem to nie ma tej opcji we Philipsach (przynajmniej tych nowych).

Mam tą opcje w żarówkach RGB Yeelight.

Jak masz ochotę to możesz przeczytać ten temat https://miuipolska.pl/forum/topic/15542-smart-home-od-xiaomi/ był tu tez poruszany temat żarówek Philips.

Jest to chyba największa baza wiedzy jeśli chodzi o Mi Home.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...