kambodza777 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Moim głównym i jedynym do tej pory napotkanym problemem w smart home od Xiaomi, Aqara, jest niemożliwość aktualizacji wyżej żarówki. Lokalizację mam ustawioną na Chiny kontynentalne, Bieżąca wersja 1.2.7_0028, Najnowsza wersja 1.3.0_0035, Gdy chcę zaktualizować: najczęsciej od razu jest błąd, czasem odpala się proces, 30% -> 60%, czasem 80% procent, czasem nawet jest napisane "Instalowanie aktualizacji" - niestety proces nigdy nie dobiega końca pomyślnie, zawsze jest jakiś timeout (no w każdym razie błąd na końcu) próbowałem uruchamiać ponownie bramę i żarówke itp, restart routera ale nic to nie dało, nie udało mi się zresetować żarówki (gdzieś przeczytalem że 5 razy mam wyłączyć ją i włączyć - robiłem to łącznikiem bo mam ją zamiast zwykłej żarówki podłączoną) Co ja mam robić teraz? :D Drugie pytanie: Czy jest w tej żarówce możliwość ustawienia takiego default state: po wyłączeniu prądu i po ponownym jego podłączeniu żeby żarówka nie świeciła. Przydatne w sytuacji kiedy np w nocy nie ma chwilkę prądu, a za chwile znowu powraca zasilanie w domu, żarówka bez potrzeby mi się świeci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 19, 2018 Administrator Share Posted November 19, 2018 Ja miałem problem z aktualizacją lampki Yeelight, napisałem na na ich forum i po udostępnieniu lampki zrobili aktualizację. Nie wiem gdzie masz się udać z Philipsem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kambodza777 Posted November 19, 2018 Author Share Posted November 19, 2018 1 godzinę temu, Lector napisał: Ja miałem problem z aktualizacją lampki Yeelight, napisałem na na ich forum i po udostępnieniu lampki zrobili aktualizację. Nie wiem gdzie masz się udać z Philipsem. Ok, Lector Czy w takim razie może masz pomysł na drugie pytanie? Dodam że w ustawieniach lampki w mi Home nie ma takiej opcji jak default state, może coś na scenach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 19, 2018 Administrator Share Posted November 19, 2018 Z tego co wiem to nie ma tej opcji we Philipsach (przynajmniej tych nowych). Mam tą opcje w żarówkach RGB Yeelight. Jak masz ochotę to możesz przeczytać ten temat https://miuipolska.pl/forum/topic/15542-smart-home-od-xiaomi/ był tu tez poruszany temat żarówek Philips. Jest to chyba największa baza wiedzy jeśli chodzi o Mi Home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 15 minut temu, Lector napisał: Mam tą opcje w żarówkach RGB Yeelight. W którym iejscu masz opcje default sate? i czy działa zmiana? po zaniku napięcia chciałbym aby się nie załączała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 19, 2018 Administrator Share Posted November 19, 2018 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Dzięki. znalazłem ... bo wcześniej w oficjalnej apce szukałem. a to w pluginie mi home. Którą wersję używacie Mi Home? u mnie obecnie jest 5.4.31 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 19, 2018 Administrator Share Posted November 19, 2018 5.4.26 i nie znajduje mi aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 No u mnie też nie znalazło więc odinstalowałem i zainstalowałem stąd https://cloud.mail.ru/public/GXA6/4rbqNrQ8b/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now