gsm_virus Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 (edited) Witam. Mam małą zagwozdkę z w/w kamerką IMILAB C21 (CMSXJ38A), która próbuję wykryć i połączyć za pomocą konta XiaomiHome (android). Sprawdziłem iż kolega "rezmus" wypomniał ze w/w kamerka ma wsparcie np. w aplikacji na PC " IMICamera 1.5.8.0 , poprzez dopisanie jej w pliku device_profile.dll Dodatkowo zmieniłem aplikacje na telefonie (Xiaomi z android 11) na tą ze strony kapibara.ruhttps://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html#more ale kamerka nadal nie jest wykrywana przez aplikacje w telefonie. Zaznaczam ze mam już sparowane i działające modele kamerek na koncie XiomiHome, np: Mi 1080p magnetic (MJSXJ02HL) jak i security camera Imilab A1 (CMSXJ19E) , ale tej imilab C21 (CMSXJ38A) jakoś nie mogę rozgryźć. Wszystkie obecne kamerki są na serwerze DE bo wybrany region Polska. Edited August 29, 2021 by gsm_virus dopisanie treści Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted August 29, 2021 Developer Share Posted August 29, 2021 kamera powinna sie sparowac, ale na eu dzialac nie bedzie. wszystkie nowe kamery roznych firm uzywaja p2p miss i beda dziala tylko tam gdzie sa oficjalnie (c21 na cn). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsm_virus Posted August 30, 2021 Author Share Posted August 30, 2021 (edited) Na razie nie mam zbytnio możliwości by wszystkie kamerki przerzucić na serwer CN , wiec zainstalowałem na telefonie bliźniaczą aplikację od Imilab Home (to nie xiaomi home) , owa aplikacja wykryła poprawną / zgodną lokalizacje (czyli Polska) i po kilku początkowych niepowodzeniach, ale dało radę zainstalować ową kamerkę (w końcu to aplikacja od imiLab Działa słabo i często "zrywa połączenie" co skutkuje komunikatem "Failed to turn on camera (1009), please try again later!" , myślę o zaaplikowaniu jej aktualizacji, która to jest dostępną OTA czyli z poziomu aplikacji obecnie w tej Imilab C21 jest wersja firmware: 038101_1.6.0_0065 , a aktualizować chce do 038101_1.6.0_0076 , i się zastanawiam czy można jakoś przechwycić bądź podglądnąć gdzie jest zapisywany plik z aktualizacją , bądź adres www skąd jest pobierania. Edited August 30, 2021 by gsm_virus wstawiono obrazek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted August 30, 2021 Developer Share Posted August 30, 2021 niby mozna, ale nic ci to nie da, bo wersji ota nie da flashowac z sd. wyglada na to, ze masz c21 w wersji imilab home (chmura alibaba), a nie mi home. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsm_virus Posted August 30, 2021 Author Share Posted August 30, 2021 (edited) 25 minut temu, rezmus napisał: niby mozna, ale nic ci to nie da, bo wersji ota nie da flashowac z sd. OK, dzieki za uświadomienie. 25 minut temu, rezmus napisał: wyglada na to, ze masz c21 w wersji imilab home (chmura alibaba), a nie mi home. Zakup poprzez AliExpress, od gościa "Mihome Fans Store" , https://pl.aliexpress.com/item/4001231038696.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.342f5c0fgv1fRV kamerka podczas parowania ma identyfikator hotspot po wi-fi jako "imi_a1kWMN...." Edited August 30, 2021 by gsm_virus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted August 30, 2021 Developer Share Posted August 30, 2021 to tylko potwierdza, ze wersja nie dla mijia (bylby ssid chuangmi-camera-038a02). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted September 8, 2021 Developer Share Posted September 8, 2021 jakbys mial kiedys kolejna aktualizacje to daj znac. sprawdzilem na mojej c20 i jednak z ota idzie podpisany firmware, czyli mozna go zgrac i uzyc do recovery z karty sd gdyby kiedys sie cos stalo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziubson Posted May 2 Share Posted May 2 Odgrzebuje temat. Komuś udało się połączyć modowaną wersją xiaomi home z kamerę IMILAB C21 (w wersji imilab home - chmura alibaba). Obecnie używam zmodowana apkę z 1.05.2022oraz mam ustawiony rejon PL i wiec nie wiem czy to przyczyna, a mam już kilka urządzeń wiec nie chce testować na produkcji.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted May 2 Developer Share Posted May 2 jak firmware obsluguje alibaba to nie mijia i odwrotnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts