Developer Popular Post Kaudii® Posted December 2, 2017 Developer Popular Post Share Posted December 2, 2017 Witam wszystkich ponownie, dzisiaj kolejna odsłona tej aplikacji. Tym razem jest to również wersja PL, obecnie bazująca na wersji Amazfit Watch 1.7.6-dev. zmiany: 1.7.6-dev: W aplikacji dodano około 30 Lini nowych wpisów, które w przyszłości mają zaowocować między innymi menadżerem plików wykorzystującym połączenie Hotspot z telefonem. Oczywiście wpisy są spolszczone, czekamy tylko na odpowiednią wersję systemu na zegarek, prawdopodobnie będzie to już dostępne w 1.2.47 Poniżej zamieszczam link do wersji 1.7.6-dev zgodnej z oryginałem, co do zawartości i grafik, jedyne co to jest dodany język PL, reszta jak w oryginale poza pomocą, w oryginalnej wersji jest ona po Chińsku tutaj dodałem pomoc po Angielsku z oryginalnej strony Huami. Aplikacja zrobiona na potrzeby forum! Nie zezwalam na jej powielanie, publikację bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania w celach zarobkowych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Podziękowania dla zespołu za testy : @Lector , @Axon, @Artmaniak, @Jaremi, @Danq Masz ochotę postawić piwo - Kliknij 100 20 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tygrys951 Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Link do romu w wersji 1.2.47, ma język angielki ale nie pełny (sporo po włosku). 19 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 2, 2017 Author Developer Share Posted December 2, 2017 wiem, że wydali ale to chyba nie ten temat tu piszemy o aplikacji na telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Nice Link to comment Share on other sites More sharing options...
dancake Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Niestety mi na romie AICP Redmi 4 Pro aplikacja się wywala. Poprzednia wersja działała sprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 4, 2017 Author Developer Share Posted December 4, 2017 Bardzo dziwa sprawa, odinstalowania i zainstaluj ponownie i sprawdź, korzystam z tej wersji i nie tylko ja już chwilę i nikt nie miał takiej przypadłości, jeśli komuś choć raz się zdarzyło FC tej aplikacji proszę o info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dancake Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 (edited) Dziwne jest, że nie ma FC tylko aplikacja sam się zamyka po pokazaniu ekranu z logo amazfit. Dziś zmieniłem też rom (swoją drogą AICP było zabugowane) na RR, spróbuję jeszcze raz jutro i dam znać. Edit: No pech niesamowity.To występowało zarówno na poprzednim romie jak i nan nowym. Po odinstalowaniu poprzedniej wersji i zainstalowaniu nowej uruchamia się, ale wyświetla "synchronizacja nie powiodła się, spróbuj jeszcze raz" i muszę logować się od nowa. Dostaję powiadomienia email o próbie włamania? z konta xiaomi ale na komputerze loguję się normalnie, bez problemu. Edit 2: Przywróciłem przez TitaniumBackup starszą wersję, zainstalowałem aktualizację i znów zamyka po ekranie początkowym. Wipe cache/dalvik też nie pomogło. Edited December 4, 2017 by dancake Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 4, 2017 Author Developer Share Posted December 4, 2017 Błąd synchronizacji czasami jest powodem problemu z serwerami u xiaomi, albo problem z BT w zegarku, nie używaj To bo też luvlbi powodować problemu przy przywracaniu danych, spróbuj zainstalować bez przywracania danych w apce, nie zawsze jest to dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
dancake Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 (edited) Odinstalowałem starą wersję po uprzednim usunięciu danych, wyczyściłem dalvik/cache, zainstalowałem nową, nie działa. odinstalowałem nową, przywróciłem starą, działa. mam dostęp do wszystkich danych więc synchro z xiaomi chyba działa. Zainstalowana aplikacja wygląda jakby działała. Na pasku powiadomień pojawia się i znika powiadomienie amazfit. wrzuciłem jakiegoś loga, odfiltrowałem samo huami. 2017-12-04-21-44-38.txt Edited December 4, 2017 by dancake 13 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Witam U mnie dziś brak synchronizacji snu. Mimo iż w zegarku pokazuje. Dodatkowo mi fit nie chce się zsynchronizować. Czy to problem z serwerem xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 U mnie amazfitwatch bez problemu się synchronizuje, sen i wszystko jest. Jeśli chodzi o mifit to faktycznie - brak synch. snu. Resztę synchronizuje. Problem u nich. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 5, 2017 Administrator Share Posted December 5, 2017 U mnie sen i w Amazfit i w Mi Fit. Choć przed aktualizacją dzisiaj z Mi Fit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Po odistalowaniu amazfit I ponownej instalacji. Nic nie mam zchynchronizowango. Ciekawe czy ruszy Poprawna synchronizacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 A ja próbuje się zalogowac kontem xiaomi i dostaje komunikat "synchronizacja danych się nie powiodła, spróbuj ponownie" Hmm.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Rozumiem że nie tylko u mnie występują ww problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Zainstalowałem PACEFied. Na ekranie po fabrycznych kod QR na zegarku. W aplikacji czy to PL czy nie wersji CN nie jestem w stanie się zalogować. Błąd synchronizacji. Ktoś ma pomysł jak to ugryźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 5, 2017 Author Developer Share Posted December 5, 2017 bywało już tak kiedyś wcześniej, to problem z serwerami u xiaomi, powinno niebawem ustąpić, 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tygrys951 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Z tą synchronizacją to raczej błąd romu 1.2.45. Piszą o tym na forum huami i w wersji 1.2.47 jest "Fixed the problem of "partial data synchronization failed"" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 5, 2017 Author Developer Share Posted December 5, 2017 tak też może być, z tym że nie mamy jak tego dokładnie sprawdzić, bo to występuje czasami, w większości przypadków jest ok, u mnie było kilkanaście dni temu i od tej pory jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) Nie rozumiem? Co ma błąd aplikacji do której nie mogę się zalogować do błędu romu? Zegarek nawet nie jest sparowany... a aplikacja przez ten błąd nie loguje się. Jestem na ekranie logowania. Edited December 5, 2017 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 5, 2017 Author Developer Share Posted December 5, 2017 dlatego mówię, że to jest błąd serwera u Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) Ehh no to ładna dupa. Tyle co przeflashowałem zegar i chciałem apke nową to teraz ani z zegarka ani z apki nie skorzystam. Ktoś mi wytłumaczy jakie to chce dane synchronizować skoro apka nie jest sparowana z zegarkiem aktualnie? Edited December 5, 2017 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Dopóki nie sparujesz zegarka z apką to nic się nie synchronizuje. Jedynie aplikacja (przy pierwszym uruchomieniu/ logowaniu na Twoje konto) sprawdza twoje id i hasło w xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) No a u mnie właśnie failuje na Synchronizacji... bo najpierw jest Logowanie później Synch.danych.... i komunikat: "Synchronizacja danych nie powiodła się, spróbuj ponownie jeszcze raz!" EDIT: Apka ze sklepu google loguje się bez problemów, tyle że wiadomo tam to apka EN. Bądź tu mądry.. ile mam czekać, żeby zacząć korzystać z zegara? Edited December 5, 2017 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 @Gravis Rozumiem Twoje rozgoryczenie... Ja mam od kilku miesięcy i dziś dupa.... Zła albo nie pełna synchronizacja.... Ciekawe czy rzeczywiście to problem xiaomi serwerów? Bo co innego w zegarku a co innego w aplikacji... Dodam że w wersji dev nie spolszczonej jest to samo... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts