mgas2 Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Dzień dobry wszystkim. Mam problem kupiłem zegarek Stratos 2 od chyba mało uczciwego handlarza... miał mi przesłać kod potrzebny do zalogowania się, twierdzi że go do dzisiaj nie otrzymał... Siostrzeniec próbował napisać ponownie o kod otrzymał odpowiedź, że kod został już wysłany.... Podpowiedzcie proszę co robić? Pozdrawiam starszy pan Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 31, 2018 Developer Share Posted October 31, 2018 Witam, Po pierwsze to potrzebujemy trochę więcej informacji, bo stwierdzenie kod do zalogowania nie wiele nam mówi. Gdyż nie kojarzę kodu, który byłby potrzebny by uruchomić zegarek poza tym wyświetlonym na ekranie zegarka. Po drugie jak dawno temu kupiłem ten zegarek i gdzie. Opisz dokładnie wszystko a postaramy się pomóc, a do tego jest nam niezbędny pełny obraz sytuacji. A tak na marginesie "starszy pan" tzn ile wiosenek na koncie, że taka ocena samego siebie. O ile to nie tajemnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Zalogować się można do a aplikacji Amazfit, może o to chodzi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 31, 2018 Developer Share Posted October 31, 2018 Ale do aplikacji Amazfit każdy loguje się swoimi danymi, a kod na zegarku się skanuje po zalogowaniu. Ja obstawiam kod do odblokowania bootloadera, że wysłany już do kogoś i nie można otrzymać ponownie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgas2 Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 Dzień dobry. Dziękuję za podjęcie tematu. Wiosen 52... Zegarek kupiłem 3 tygodnie temu sprzedający powiedział, że pomoże mi w temacie uruchomienia zegarka.Czekałem z cierpliwością tydzień na informacje od niego,teraz nie podejmuje tematu tzn nie reaguje na SMS o rozmowie nie wspomnę. Wczoraj poprosiłem siostrzenca o pomoc w tym temacie (osobiście jestem teraz w pracy jeszcze przez tydzień -daleko). Próbował uruchomić zegarek -pokazuje tylko godzinę -wysłał prośbę o podanie kodu do bootladera ( chyba o to chodzi?) dostał odpowiedź, że kod został już wysłany (oczywiście na email handlarza) ... Sprzedający udaje, że go nie ma.... Co mam zrobić? ???? Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgas2 Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 Chyba nie jasno się wyraziłem potrzebny jest kod do bootladera, który wylądował chyba u faceta od którego go kupiłem a który nie reaguje na moje telefony. Co mogę zrobić by otrzymać ponownie kod? ???? Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 31, 2018 Developer Share Posted October 31, 2018 Spróbuję zagadać z chłopakami od generatora kodów do bootloadera, pomagamy sobie w różnych kwestiach, zobaczę co mi powiedzą na ten temat, czy szansa jakas jest na jego pozyskanie. A co do wieku to jeszcze moim zdaniem nie starszy Pan bo ja mam za 2 dni 47 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgas2 Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 I ze na zegarku caly czas jest, unfortunately Launcher has stopped. Nie da sie wgrac nowego roma bo bootloader jest zablokowany. Dostałem właśnie od siostrzenca... Kaudii dziękuję Ci bardzo za pomoc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Pytanie czy ten gość od którego kupiłeś zegarek wogóle złożył prośbe o odblokowanie na stronie, bo wg mnie nie. Czy nie prościej samemu wejść na stronę i spróbowac złożyć prośbę o odblokowanie? Jeśli tamten "ktoś" już to zrobił to po prostu odżuci cię na pierwszym kroku przy wpisywaniu s/n zegarka (o ilę się nie mylę) ???? Edit: "Launcher has stopped" wcale nie oznacza zablokowanego bootloadera. A to czy jest zablokowany proponuję sprawdzić samemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgas2 Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 Na stronie gdzie otrzymuje się tzw kod do bootladera dostałem odpowiedź, że kod do zegarka o tym nr seryjnym został już wysłany.... Facet od którego go kupiłem twierdził że nic nie dostał... Teraz kontakt z nim się urwał... Nie odpisuje na SMSy nie odbiera telefonu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 A sprawdzałeś status bootloadera czy rzeczywiście jest zablokowany ? Jeśli tak to ew spróbuj z poziomu fastboot zrobić reset ew może @Kaudii coś ugada z chłopakami i umożliwią ponowne wysłanie kodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 @mgas2 sprawdź status bootloadera tak jak piszemy. Nic nie stracisz a możesz dużo zaoszczędzić - nerwów???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junioryo Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 44 minuty temu, Axon napisał: @mgas2 sprawdź status bootloadera tak jak piszemy. Nic nie stracisz a możesz dużo zaoszczędzić - nerwów???? Witam, ja próbuje przywrócić ten zegarek do życia. status bootloadera w linijce unlocked : no na stronie https://unlockamazfit.com/ po podaniu wszystkich danych pojawia się komunikat : że kod do zegarka został już wysłany i administracja to sprawdzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 31, 2018 Developer Share Posted October 31, 2018 pewnie kod posiada poprzedni właściciel, nie ma innej opcji kod jest generowany na czyjeś zapytanie, więc ktoś o niego prosił 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junioryo Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 no tak było na 100% tylko co teraz ? Bo Bootloader nie został odblokowany a kod wysłany a kontaktu z poprzednim właścicielem niema i raczej nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junioryo Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 i co musiało się stać że na zegarku wyświetla się "unfortunately, Launcher has stopped" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 31, 2018 Developer Share Posted October 31, 2018 Ale w takim wypadku instalacja nie pójdzie, wyskoczy błąd, tym związany, czyli masz oryginalny soft? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junioryo Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 (edited) Nie wiem jak sprawdzić czy jest oryginalny. Jak odpaliłem Twój instalator pokazywało że odnalazł zegarek z softem 2.0.10.0 Edited October 31, 2018 by junioryo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 31, 2018 Developer Share Posted October 31, 2018 to wygląda, że oryginał, bardzo stary soft. zrób factory reset z poziomu CMD i fastboot 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junioryo Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 (edited) możesz podrzucić instrukcję z komendami ? bo widzę że jest : adb shell reboot bootloader fastboot erase cache fastboot erase data fastboot reboot albo tak jak pisałeś komuś : przez wipe data ? Edited October 31, 2018 by junioryo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 adb shell reboot bootloader fastboot erase cache fastboot erase data fastboot reboot O ilę się nie mylę to bez odblokowania boot...a te komendy nie przejdą.... Ale niech koledzy mnie zweryfikują bo może się mylę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 31, 2018 Developer Share Posted October 31, 2018 bez roota nie przejdą, a żeby mieć roota trzeba mieć odblokowany bootloader Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junioryo Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 (edited) czyli co i jak mam zrobić ? C:\a>fastboot erase cache ******** Did you mean to fastboot format this ext4 partition? Erasing 'cache' FAILED (remote: 'ED: The command is not allowed.') Finished. Total time: 0.040s Edited October 31, 2018 by junioryo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgas2 Posted November 1, 2018 Author Share Posted November 1, 2018 Chyba mam zegarek który nadaje się na części zamienne... ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 1, 2018 Developer Share Posted November 1, 2018 @mgas2 wyślij mi na Pw swoje dane te które podawałeś w prośbie o kod do odblokowania, jestem w trakcie negocjacji rozwiązania dla ciebie i @junioryo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts