Developer Popular Post Kaudii® Posted October 28, 2018 Developer Popular Post Share Posted October 28, 2018 Witam Przyszedł czas na nowy ROM, bazujący na wersji 2.3.6.1 International. Oryginalny ROM jest wersją Multilanguage ( Angielski, 3 x Chiński, Rosyjski, Francuski, Hiszpański i Włoski). Kwestia kilku języków jest oczywista, dodano również Auto Pauzę, ja dodałem od Siebie Mi Home. Rom nosi nazwę Stratos_US_PL_2.1.1_by_Kaudii , zawiera dodatkowo język Polski w miejsce Rosyjskiego, skróty dni tygodnia w alarmach w po Angielsku, reszta zgodna z Oryginałem. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Wymagania: - firmware zegarka bez znaczenia - odblokowany Bootloader - konieczne rozparowanie zegarka z apliakacją Instalacja: - rozparuj zegarek z telefonem - ściągnij plik Stratos_US_PL_2.1.1_by_Kaudii.exe - zaloguj się na forum w przeglądarce i pozostań na stronie FORUM - instalator poprosi o KEY , otworzy się nowa strona w przeglądarce, skopiuj KEY z strony Generatora - zostanie poprawnie wygenerowany jeżeli jesteś (zarejestrowany i zalogowany) i nie posiadasz BANa - postępuj zgodnie z pytaniami/zaleceniami instalatora - Instalator wykonuje Factory Reset - to dla tych co nie czytają Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe . Cały proces wgrywania Systemu może trwać 15-20 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. System posiada Root-a. Posiada również Tweaki dla poprawy baterii, responsywności, czułości dotyku i wiele innych. Tweaki są inspirowane tymi użytymi przez @S3V3N w swoich Romach. Nie mniej jednak wszystkie znalezione w sieci i zastosowane po zapoznaniu się z informacjami do jakich celów ich użyć, nie są bezmyślnie skopiowane, każdy kto zechce służę linkami do źródeł z jakich je zaczerpnąłem. Paruje się z Aplikacjami Amazfit CN jak i z GP, oraz na iOS. ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Changelog: Aktualizacja 2.1.1 : zmiana bazy Romu z 2.3.6.0 na 2.3.6.1 ze względu na niekontrolowane podświetlenia tarczy zegarka Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Credits: Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @Neuer_User - z Forum XDA za kernel i root @Google - za nieograniczone źródło informacji @Kaudii - za tłumaczenie, kompilację Romu @Lector - za pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka , pomoc w stworzeniu instalatora oraz zabezpieczenie @S3V3N - za przekazanie dużej ilości wiedzy, za pomoc w przyswojeniu wiedzy i rozwoju umiejętności, umożliwiających mi tworzenie aplikacji i Romów @k2002 - za udostępnienie dźwięków do aplikacji Sporty wszystkim Testerom za wkład włożony w wyszukanie błędów i sugestie poprawek, w szczególności dla @snow.leopard za mega profesjonalny test 260 48 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bendek77 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Wreszcie???? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 Ale, że co ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
G33 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 (edited) Na otwartej stronie zaakceputj warunki. Gdzie Chrome , Mozilla, Explorer gdzie to jest? Edited October 28, 2018 by G33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 obejrzyj Filmik zrobiony przez @Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
G33 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Tylko że ta strona nie chce się pojawić? Powód? Jestem zalogowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janus Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Po wgraniu nowego romu pojawia się tylko "Unfortunately, SetupWizard has stopped" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 to zrób rozparowanie w aplikacji telefonu i wykona się faktory reset, ale dziwna sprawa nikt tego jeszcze nie zgłaszał, sam wgrywałem ten ROM u siebie z 12 razy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 @Kaudii Którą wersję lepiej wgrać CN czy US ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janus Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Rozparowanie zrobiłem przed wgraniem romu, zgodnie z częścią "Instalacja" Po jego wgraniu nie pojawił się kod QR do parowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 a co się pojawiło ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 1 minutę temu, Gravis napisał: @Kaudii Którą wersję lepiej wgrać CN czy US ? jak dla mnie obie są niemal identyczne, poza tym że w US masz wybór języka w Ustawieniach, a w CN masz obsługę alarmów zegarka z poziomu aplikacji Amazfit w telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janus Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 (edited) Pojawia się "Unfortunately, SetupWizard has stopped", a po kilkudziesięciu sekundach pojawia się tarcza zegarka. Naciśnięcie jakiegokolwiek przycisku i znowu "Unfortunately, SetupWizard has stopped" Spróbuję jeszcze raz wgrać rom Edited October 28, 2018 by Janus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 ok, a jaki miałeś ROM przed moim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janus Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Twój, bazujący na wersji 2.3.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 to tym bardziej nie rozumiem tego, ja między swoimi Romami mogę balansować do woli i wszystko zawsze działa , wgraj jeszcze raz i sprawdź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janus Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Teraz się nie da. Dostaje na komputerze komunikat "Uruchomianie recovery do wgrania ROMu" a w zegarku "Brak polecenia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 A u mnie rozpoznawanie zegarka i miga tylko kursor. ADB oczywiscie wgrane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 a na zegarku co masz ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Kod QR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 to masz problem z sterownikami, zegarek powinien przejść w fastboot i powinna otworzyć się strona z generatorem kodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwojtow Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Tak to jest jak sie działa nie na swoim komputerze. Aczkolwiek wgrywalem je 3 razy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janus Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Kaudii, masz może gdzieś wersję bazującą na wersji 2.3.4.0 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 jest dostępna nadal do pobrania w właściwym dziale, zawsze zostawiam dwie ostatnie wersje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts