Developer Popular Post Kaudii® Posted October 28, 2018 Developer Popular Post Share Posted October 28, 2018 Witam Przyszedł czas na nowy ROM, długo oczekiwana wersja WOS 2.0 2.6.3.1 Rom nosi nazwę WOS 2.0 PL 2.6.3.1 by Kaudii, zawiera dodatkowo język Polski, usunięto aplikacje Alipay oraz XimalayaSound, dodana Boot-animacja z Amazfit Verge reszta zgodna z Oryginałem. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Wymagania: - firmware zegarka bez znaczenia - odblokowany Bootloader Instalacja: - rozparuj zegarek z telefonem - ściągnij plik WOS_2.0_PL_1.2.0_by_Kaudii.exe - zaloguj się na forum w przeglądarce i pozostań na stronie FORUM - instalator poprosi o KEY , otworzy się nowa strona w przeglądarce, skopiuj KEY z strony Generatora - zostanie poprawnie wygenerowany jeżeli jesteś (zarejestrowany i zalogowany) i nie posiadasz BANa - postępuj zgodnie z pytaniami/zaleceniami instalatora Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe . Cały proces wgrywania Systemu może trwać 15-20 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. Poniżej filmik z przebiegu instalacji dzięki uprzejmości @Lector System posiada Root-a. Posiada również Tweaki dla poprawy baterii, responsywności, czułości dotyku i wiele innych. Tweaki są inspirowane tymi użytymi przez @S3V3N w swoich Romach. Nie mniej jednak wszystkie znalezione w sieci i zastosowane po zapoznaniu się z informacjami do jakich celów ich użyć, nie są bezmyślnie skopiowane, każdy kto zechce służę linkami do źródeł z jakich je zaczerpnąłem. Paruje się z Aplikacjami Amazfit CN jak i GP, oraz na iOS. ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Credits: Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @Saratoga z HtcMania - za kernel i root @Google - za nieograniczone źródło informacji @Kaudii - za tłumaczenie, kompilację Romu @Lector - za pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka , pomoc w stworzeniu instalatora oraz zabezpieczenie @S3V3N - za przekazanie dużej ilości wiedzy, za pomoc w przyswojeniu wiedzy i rozwoju umiejętności, umożliwiających mi tworzenie aplikacji i Romów @k2002 - za udostępnienie dźwięków do aplikacji Sporty Podziękowania dla Beta-testerów za wkład włożony w odszukanie błędów: 437 51 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintpi Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Niestety nie otwiera strony 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 na pewno otwiera, bo sprawdzałem, musisz być zalogowany na forum inaczej nic z tego nie będzie, no chyba, że masz zapamiętane dane logowania i masz ustawioną domyślną przeglądarkę ( poza Chrome) to nawet przeglądarkę domyślna uruchamia by otworzyć stronę, więc masz coś nie tak w kompie z antywirusem lub cholera wie co jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintpi Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Mam chrome i zalogowany jestem (ale mam zapamiętane dane logowania) może tu jest wina. Antywirus jest wyłączony system to windows 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 ustaw inną przeglądarkę jako domyślna , chrome stwarza problemy, osobiście nie trawię tej przeglądarki, sama jest jak wirus Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintpi Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Domyślnie ustawiony firefox też nic nie daje zatrzymuje się na komunikacie Blokada instalatora Na otwartej stronie ......... No nic muszę na spokojnie popróbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 screena daj Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintpi Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 a co się dzieje na zegarku w tym czasie, strona w przeglądarce otwiera się po chwili Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintpi Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Na zegarku FastBoot a w przeglądarce nie otwiera się strona jest tylko ta na której byłem przed odpaleniem instalatora ile bym nie czekał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 28, 2018 Author Developer Share Posted October 28, 2018 jak zegarek wejdzie w fastboot sprawdź w CMD czy jest widoczny w fastboot, może problem w sterownikach jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintpi Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Chyba problem ze sterownikami Jutro jeszcze przeinstaluję i sprawdzę Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
robak75 Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Zainstalowane szybko i sprawnie,bardzo dobra robota.Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
metjugo Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 U mnie też problem z otwieraniem strony. Próbowałem kilkanaście razy na Internet Explorer, Microsoft Edge i Operze. Raz się otwarła instalacja niby przeszła cała ale zegarek uruchomił się z poprzednim romem. Próbowałem jeszcze wiele razy ale strona się nie otwiera. Zegarek wchodzi w fastboot i nic więcej się nie dzieje. Trzeba go zresetować bo w trybie fastboot instalator nie rozpoznaje zegarka przy ponownej próbie. Ogólnie bawiłem się ~2h i brak efektów. Różne kable, ruszanie stacją dokująca nic nie pomaga. W Cmd widzi zegarek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kri$ Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Wgrałem wczoraj nowy ROM, i od wczoraj, nie synchronizuje danych z zegarka na telefon. Niby jest synchronizacja, ale brak danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaldebek Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Wygraj wersje 2.6.2 beta z tego forum i będzie ok. U mnie też nie było danych pomimo prawidłowej synchronizacji. Po wygraniu tej wersji APK wszystko wróciło do normy. Wcześniej miałem 2.5.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 3 godziny temu, chudybws napisał: U mnie też problem z otwieraniem strony. Próbowałem kilkanaście razy na Internet Explorer, Microsoft Edge i Operze. Raz się otwarła instalacja niby przeszła cała ale zegarek uruchomił się z poprzednim romem. Próbowałem jeszcze wiele razy ale strona się nie otwiera. Zegarek wchodzi w fastboot i nic więcej się nie dzieje. Trzeba go zresetować bo w trybie fastboot instalator nie rozpoznaje zegarka przy ponownej próbie. Ogólnie bawiłem się ~2h i brak efektów. Różne kable, ruszanie stacją dokująca nic nie pomaga. W Cmd widzi zegarek. Efekt zgubienie połączenia z komputerem w trybie fastboot. Odinstaluj wszystkie sterowniki plus usuń z menadżera urządzeń. Wczoraj przerabiałem to samo przy aktualizacji romów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 3 godziny temu, Kri$ napisał: Wgrałem wczoraj nowy ROM, i od wczoraj, nie synchronizuje danych z zegarka na telefon. Niby jest synchronizacja, ale brak danych. Wykonaj FR z poziomu fastboota, ja ostatnio po aktualizacji musiałem nawet robić FR telefonu bo zegarek nie wyświetlał prawidłowo powiadomień i nie potrafił sam się połączyć z zegarkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kri$ Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 (edited) Robiłem Factory reset, nic nie pomogło. Robiłem narzędziem do wgrywania ROMU Saratoga. Edited October 30, 2018 by Kri$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 30, 2018 Author Developer Share Posted October 30, 2018 a wersję aplikacji jaka masz, bo u mnie synchronizuje na stratosie i u zony na Pace również, wersja aplikacji 2.6.2 dev beta jak i 2.6.3 synchronizacja bezproblemowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kri$ Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Miałem wersje 2.6.2 PL, a potem wersje 2.6.3 i nic nie pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 30, 2018 Author Developer Share Posted October 30, 2018 no to nie odpowiem ci w czym problem, jak widzisz nie tylko u mnie na tych wersjach synchronizacja działa, może problemem jest telefon, jakieś pozostałości w nim, lub może trzeba usunąć dane aplikacji i zalogować się od nowa, nikt z nas nie siedzi w twoim telefonie nie ma styczności z Twoim sprzętem, a po drugie nigdy nie ma jednego rozwiązania dla wszystkich, trzeba próbować , czytac i kombinować, nikt na złotej tacy nie pod gotowego rozwiązania, możemy tylko podpowiadać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kri$ Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 (edited) Wgrałem wersje 2.5.4 dev i dane zaczyna czytać. Próbowałem różnych apek, i nic nie pomagało. Była też wgrana wcześniej 2.5.4., a teraz po FR zadziałało. Edited October 30, 2018 by Kri$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 30, 2018 Author Developer Share Posted October 30, 2018 Czyli masz odpowiedź, problem w aplikacji w połączeniu z telefonem a nie jest to kwestia Romu. Jeżeli działa wgraj teraz nowszą wersję i sprawdź ponownie synchronizację, być może teraz będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts