Developer Popular Post Kaudii® Posted October 28, 2018 Developer Popular Post Share Posted October 28, 2018 Witam Przyszedł czas na nowy ROM, bazujący na wersji 2.0.41.0 CN. Oryginalny ROM jest wersją posiadającą język Chiński. Rom nosi nazwę Stratos_CN_PL_2.2.1_by_Kaudii , zawiera dodatkowo język Polski , skróty dni tygodnia w alarmach po Angielsku, , usunięto aplikacje Alipay oraz XimalayaSound, reszta zgodna z Oryginałem. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Wymagania: - firmware zegarka bez znaczenia - odblokowany Bootloader - konieczne rozparowanie zegarka z apliakacją Instalacja: - rozparuj zegarek z telefonem - ściągnij plik Stratos_CN_PL_2.2.1_by_Kaudii.exe - zaloguj się na forum w przeglądarce i pozostań na stronie FORUM - instalator poprosi o KEY , otworzy się nowa strona w przeglądarce, skopiuj KEY z strony Generatora - zostanie poprawnie wygenerowany jeżeli jesteś (zarejestrowany i zalogowany) i nie posiadasz BANa - postępuj zgodnie z pytaniami/zaleceniami instalatora - Instalator wykonuje Factory Reset - to dla tych co nie czytają Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe . Cały proces wgrywania Systemu może trwać 15-20 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. System posiada Root-a. Posiada również Tweaki dla poprawy baterii, responsywności, czułości dotyku i wiele innych. Tweaki są inspirowane tymi użytymi przez @S3V3N w swoich Romach. Nie mniej jednak wszystkie znalezione w sieci i zastosowane po zapoznaniu się z informacjami do jakich celów ich użyć, nie są bezmyślnie skopiowane, każdy kto zechce służę linkami do źródeł z jakich je zaczerpnąłem. Paruje się z Aplikacjami Amazfit CN jak i z GP, oraz na iOS. ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Changelog: Aktualizacja 2.2.1 uzupełnia brakujące tłumaczenie w Ustawieniach i Launcherze Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Credits: Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @Neuer_User - z Forum XDA za kernel i root @Google - za nieograniczone źródło informacji @Kaudii - za tłumaczenie, kompilację Romu @Lector - za pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka , pomoc w stworzeniu instalatora oraz zabezpieczenie @S3V3N - za przekazanie dużej ilości wiedzy, za pomoc w przyswojeniu wiedzy i rozwoju umiejętności, umożliwiających mi tworzenie aplikacji i Romów @k2002 - za udostępnienie dźwięków do aplikacji Sporty wszystkim Testerom za wkład włożony w wyszukanie błędów i sugestie poprawek, w szczególności dla @snow.leopard za mega profesjonalny test Jeśli podoba Ci się to co robię i masz ochotę postawić piwo - Kliknij 120 29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 (edited) No i pięknie???? instalacja jak zwykle bez problemów. Edited October 28, 2018 by michal01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 rozparuj zegarek z telefonem Czy wystarczy wyłączyć BT w telefonie, czy trzeba z poziomu Amazfit Watch zrobić "Unpair"? Jakie zmiany wnosi wersja 2.0.41.0 CN w prorówaniu z poprzednią bazową wersją na której oparta była poprzednia wersja romu? Do wersji zegarka Global też można wrzucić tą nową wersję 2.2.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 1. Trzeba zrobić unpair. 2. O wszystkich zmianach z wersji na wersję opowie ci wujek google - trochę wysiłku. 3. Tak można. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godik3 Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 A mi się po instalacji pojawia cały czas cos takiego ,,Unfortunately Launcher has stopped.''. Klikasz ok i cały czas w kółko to samo. Nie pokazała się nawet tarcza zegarka. Co zrobić??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 29, 2018 Author Developer Share Posted October 29, 2018 Factory reset poprzez rozparowanie w aplikacji lub za pomocą CMD Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Tak to jest jak się nie czyta uważnie instrukcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
godik3 Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 5 minut temu, snow.leopard napisał: Tak to jest jak się nie czyta uważnie instrukcji W jakim sensie??? Wszystko zrobione według instrukcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 12 minut temu, godik3 napisał: W jakim sensie??? Wszystko zrobione według instrukcji Przed instalacją zrobiłeś: "- rozparuj zegarek z telefonem" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
godik3 Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 2 minuty temu, snow.leopard napisał: Przed instalacją zrobiłeś: "- rozparuj zegarek z telefonem" ? Oczywiście Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricki Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 witam, instalacja softu przebiegła bez problemów. Mam tylko jeden problem zegarek wyświetla przy każdej rozmowie przychodzącej zamiast nazwy kontaktu tylko "nieznane". Można gdzieś poustawiać żeby na stratosie była wyświetlana nazwa kontaktu przy połączeniu przychodzącym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 29, 2018 Author Developer Share Posted October 29, 2018 jaki telefon ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricki Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Mi8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Robiłeś restart telefonu? Może to pomoże... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 29, 2018 Author Developer Share Posted October 29, 2018 przed restartem telefonu trzeba wejść w aplikacje zainstalowane i nadać aplikacji amazfit wszelkie możliwe uprawnienia, potem restart telefonu i powinno śmigac Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 (edited) A czy na przeszłe wersje można by lekko zedytować instalator? Tak by strona z kodem otwierała się w jakieś przeglądarce, najlepiej domyślnej a nie w Edgu? No i zmniejszyć ilość wduszania enterów w celu potwierdzenia tego co i tak jest konieczne. Tak by instalacja przebiegała sama bez parokrotnego potwierdzania? Była by jeszcze na przyszłość możliwość dodania instalacji z poziomu zegarka po wgraniu nań zipa z instalką? Widziałem na XDA takie romy - pewnie można by uniknąć wtedy konieczność resetu do ustawień fabrycznych(cała kolekcja tarcz mi się wykasowała;(( ) O wszystkich zmianach z wersji na wersję opowie ci wujek google - trochę wysiłku. Wujek mnie opuścił. Na XDA tylko zmiany w romach opartych na tej wersji, ale ani słowa o tym co zmieniło się w 2.0.41.0 CN Jak spytać googla? Pytanie:" Stratos 2.0.41.0 CN change " nie przynosi rezultatów. Edited October 30, 2018 by adramel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted October 30, 2018 Administrator Share Posted October 30, 2018 Okno z generatorem otwiera się w domyślnej przeglądarce, jedynie Chorme ma tu problem. Jest tyle enterów, abyś mógł wychwycić gdzie się instalator wysypał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adramel Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Mam domyślą Opera a i tak otwiera mi się Edge. I to nie od razu a po chwili. A ja nerwowo duszę enter bo nie wiem czy okno było aktywne i jak mi wyskoczy pole z wklejeniem kodu to juz mam ze 3 razu wduszonego entera i oczywiście komunikat "błędny kod" bo przecież nie zdarzyłem go wpisać a tylko dusiłem enter;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 @adramel wczoraj testowałem zarówno na chromie jak i na firefox i zawsze kod generatora uruchamiał się w domyślnej przeglądarce. Błąd leży u Ciebie w systemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 30, 2018 Author Developer Share Posted October 30, 2018 Dokładnie jak @szablix pisze, strona generatora otwiera się w domyślnej przeglądarce, nie ma instalatorze odwołania do konkretnej przeglądarki, bo każdy używa innej, i nie sposób trafić tak by wszyscy używali tej samej, a EDGE nie może być chociażby dlatego, że ja na swoim kompie wogole jej nie mam i nie byłbym w stanie sprawdzić poprawności działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Wersja CN nie przesyła do stravy aktywności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siarasiarasiara Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 potwierdzam nie przesyła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Nie i z tego co pamietam nigdy CN się nie synchronizowała ze strava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Znalazłem jeden, nie wiem jak to nazwać błąd, problem z grafiką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Jest to po prostu problem z tłumaczeniem, takie błędy się pojawiają w każdym romie, niestety nikt nie jest w stanie wyłapać wszystkiego podczas testów ???? Zapewne @Kaudii postara się to poprawić w niedalekiej przyszłości ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts