DOBCIO Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Witam, Wczoraj zainstalował się update w moim Staratosie do 2.3.6.0 po czym zegarek strasznie zmulił. Dosłownie nie da sie nic robić. Próbowałem rebootować, ale czasami nawet nie chce się podnieść, pokazuje się ekran startowy i dupa. Jak już sie uruchomi to czasami wyskakuje komunikat "Luncher not responding" i strasznie muli. Próbowałem juz facotry reset, bez skutku. Czy ktoś też miał może problem po update? Macie jakiś pomysł jak z tym sobie poradzić? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Spróbuj jeszcze zrobić ustawienia fabryczne z tolsa od @Lector z tego wątku, podłącz zegarek, uruchom narzędzie i wybierz punkt z resetem urządzenia (nie pamiętam dokładnie który) , to robi reset z poziomu fastboot-a. Jest to na pewno bardziej skuteczny reset niż z poziomu zegarka czy telefonu. Ten reset robi się ok 6-7 minut, wiec nie panikuj i czekaj cierpliwie aż się podniesie zegarek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mevil Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 u mnie bez żadnych problemów ten update, stock EN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOBCIO Posted October 22, 2018 Author Share Posted October 22, 2018 Dziękuje za sugestie i informację. W wolnej chwili się tym zajmę i dam znać czy się udało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOBCIO Posted October 22, 2018 Author Share Posted October 22, 2018 (edited) jestem po pierwszej próbie factory reset przez fastboota, o to jaki komunikat dostałem, zegarek nie chce się uruchomić, wisi przy logu startowym. Jakies pomysły? EDIT: po drugiej próbie factory restet przez fastboota zegarek już się wcale nie podnosi, Po wciśnięciu przycisku ON zapala się tylko na 2 sekundy wyświetlacz, ale nic sie na nim nie pokazuje i tyle. Edited October 24, 2018 by DOBCIO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adiif1 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Brak odblokowanego bootloadera 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 27, 2018 Developer Share Posted October 27, 2018 dokładnie tak, błąd świadczy o zablokowanym bootloaderze, a mignięcie ekranu o rozładowanej baterii, więc może wstaw do ładowarki i podładuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOBCIO Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 Udało się odblokować bootloadera i zrobić factory reset z poziomu fastboota. Niestety nic to nie zmieniło. Zegarek jak już uruchomi po kilku próbach włącz/wyłącz muli jak cholera. Już przy uruchamianiu widać, że coś jest nie tak. Załączam filmik, bardzo często podczas uruchomiania pojawiają komunikaty jak na zdjęciach. Macie jakieś pomysły?? filmik: https://1drv.ms/v/s!Am3996P09IFdgcAWCcShlPe7R-SZew Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Czy po odblokowaniu bootloadera wgrywałeś jakiś rom ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOBCIO Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 Nie tylko Factory Reste na oryginalnym ROMie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 A robiłeś czyszczenie cach i daty ?? z poziomu fastboota ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOBCIO Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 Z tego co widziałem w programie Factory Rest z poziomu fastboota to robi, więc tak. Chyba, że jest inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Więc wgraj któryś rom i zobacz jak będzie działał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOBCIO Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 No chyba nie będzie innego wyjścia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted October 31, 2018 Developer Share Posted October 31, 2018 boję się, że to nie kwestia Softu, taka jedna sztuka już do mnie trafiła, zegarek zamulił, użytkownik zrobił FR, zegarek się nie podnosił, okazało się że co któryś raz losowo wstaje i chodzi w zwolnionym tempie, niestety wszystko wskazuje na uszkodzenie sprzętowe, zmiana softu po wielkich bojach się udaje ale niestety nie pomaga na problem. FR z poziomu CMD też nie pomaga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOBCIO Posted October 31, 2018 Author Share Posted October 31, 2018 (edited) Mam dokładnie te same objawy. No to mnie nie pocieszyłeś. Spróbuje wgrać nowy ROM i zobaczymy. Dzięki wszystkim za pomoc. EDIT. Zegarek kupiony w kwietniu przez Aliexpress, czy myślicie, że warto reklamować? Czy ma to sens? blokada na bootloaderze już zdjęta. Edited October 31, 2018 by DOBCIO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Teoretycznie chyba gdzieś na xda widziałem kiedyś przypadkiem wątek o zablokowaniu booloadera jakimiś komandami, ale czy to działa???? Ja tego nie robiłem więc nie wiem. A praktycznie to zrób foto tego co wyświetla zegarek, opisz problem i pewnie zaproponują ci zakup nowego z jakąś tam zniżką. Jak będę chcieli zwrot zegarka to wtedy się martw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuchman1988 Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 (edited) W dniu 31.10.2018 o 12:42, DOBCIO napisał: Cześć, pierwszy post i chyba tylko tu znalazłem ten problem. Mianowicie od jakiegoś miesiąca (mam go od maja) mój zegarek po niecałych 24 godz od resetu wywala komunikat jak na ostatnim zdjęciu. Aktualizacja do 2.3.6 nic nie zmienila. Zegarek nie łączy z telefonem i muli. Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić? Factory reset nie pomógł, ponowne parowanie też nie. Wina zegarka, nowego androida w telefonie czy układu planet? Edited November 3, 2018 by Zuchman1988 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOBCIO Posted November 3, 2018 Author Share Posted November 3, 2018 Próba zainstalowania nowe ROMa nic nie daje. Wychodzi na to, że Kaudii ma racje, jest to problem hardwareowy. Moze uda się coś ugrać przez Aliexpress. BTW. Byłem mega zadowolony z tego zegarka. Pytanie, co tu teraz kupić?! Czy ryzykować nowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuchman1988 Posted November 7, 2018 Share Posted November 7, 2018 Dobra Panowie i Panie, Kto mi wytłumaczy taki motyw? W niedzielę wieczorem postanowiłem zrobić pewien eksperyment i rozłączyłem telefon od zegarka. Od momentu wyłączenia bluetooth w telefonie, zegarek działa normalnie, w dodatku przez jakieś 66 godzin zużył tylko 30% baterii. Stąd nasuwa mi się pytanie: czy możliwe jest by aktualizacja Androdia z 7 na 8 w telefonie wpłynęła na funkcjonowanie apki i zegarka? Czy może aktualizacja ma skopane sterowniki "blutocza"? Oczywiście zegarek był wcześniej zaktualizowany do 2.3.6 i to nic nie dało na mój problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted November 7, 2018 Share Posted November 7, 2018 @Zuchman1988 jest bardzo możliwe, że po aktualizacji telefonu pozostał syf w telefonie, który powoduje problemy. Spróbuj usunąć urządzenia BT w telefonie i na nowo sparować. Jak to nie pomoże, to niestety pozostaje tylko przywrócenie ustawień fabrycznych w telefonie to powinno pomóc. Najczęściej pomaga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 7, 2018 Developer Share Posted November 7, 2018 Każda zmiana softu na telefonie, która wiąże się z zmianą wersji Androida powinna powinna być robiona po full wipe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts