AdiGryfinoPL Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Witam. Mam taki problem z sensorem wibracji Aquara: 1 # Utworzyłem najpierw sceny: Scena 1 - zapal LED. Scena 2 - zgaś LED. 2 # Do ruchów sensora podpiąłem wcześniejsze sceny: Wibracja > uruchom scena 1. Przechylenie > uruchom scena 2. Jednak całość mogę powtórzyć dopiero po minucie !!! Mocno mnie to irytuje. Można to przyspieszyć ? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Przecież ręcznie mogę wł/wył w każdej chwili. Nie wiem w takim razie czemu nie można tego zrobić automatyką przez ruchy sensora ? Chyba że źle to ustawiam. Nie wyobrażam sobie mieć np przycisk lub czujkę i czekać pełną minutę zanim coś ponownie zadziała. Np ponowne włączenie światła w środku nocy. Byłoby to kompletnie bez sensu. Tym bardziej że z poziomu aplikacji Mi Home robię to jednym kliknięciem. Działa to zawsze z poziomu smartphone błyskawicznie. Jak widać musi być na to jakiś sposób. Poproszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 26, 2018 Administrator Share Posted September 26, 2018 Nie posiadam tego sprzętu, ale może się okazać ze ma zwłokę po wykryciu na 60 sekund tak czujniki ruchu. Zasięgam języka u posiadacza owych czujek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiGryfinoPL Posted September 26, 2018 Author Share Posted September 26, 2018 # Trochę lipa byłoby wtedy. Nie wyobrażam sobie by CUBE albo PRZYCISKI miały taką zwłokę # Dziwne bo przecież z poziomu aplikacji MiHome uruchamianie lamp działa błyskawicznie. # Dziękuję. Liczę na dalszą pomoc w owej sprawie. @ Czy przycisk też ma takie opóźnienie czy działa już normalnie ? # Pytam bo ma do mnie przyjść i już się boję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 26, 2018 Administrator Share Posted September 26, 2018 Z tego co ja wiem to tylko czujniki ruchu, a i może się potwierdzi ze czujnik wibracji. Zwróć uwagę na jeden szczegół, przyciski i cube to typowe urządzenia sterujące. A czujnik ruchu i wibracji jako czujniki alarmu z możliwością innego zastosowania. I przy alarmach to ze po wykryciu ruchu jest 1 minuta przerwy nie ma już znaczenia, bo syrena wyje Dodano: 1 godzinę temu, Gawronnek napisał: Wychodzi na to, że tak i nie, na przesunięcie jest 1 minuta, na wibracje nie. https://miuipolska.pl/forum/topic/15542-smart-home-od-xiaomi/?page=75&tab=comments#comment-469066 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts