Mevil Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 interesuje mnie funkcjonalność tego trybu treningu, proszę o opinie osób korzystających z tego typu aktywności z stratosem ponadto interesuje mnie kwestia faktycznej wodoszczelności stratosa, czy nie ma z tym problemów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Tak trochę żartem. Z wodoszczelnością nie ma żadnych problemów, albo trafisz zegarek z dobrą albo ze złą. Na jaką wersję trafisz okaże się po pierwsze próbie zamoczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareko Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 niekoniecznie po pierwszej, czasem nieszczelność może być tak niewielka, że jak ktoś rzadko pływa to mu wyjdzie po paru miesiącach ja np. pływam bardzo często w ciągu lata 5-6 razy w tygodniu po 20-30 minut i właśnie musiałem oddać swojego Stratosa na gwarancje do Chinczyka bo zanikła mi możliwość ładowania, i nie widział mi PC nie wiem czy to wina basenu , może nie co do samych treningów to wygląda to całkiem fajnie, zegarek rozpoznaje żabkę, kraula i dość dobrze liczy długości. wiadomo czasami sie coś nie zgodzi np. przepłyne 20 długości o on mi pokaze 19 lub 22 ale to są drobnostki ładnie liczy SWOLFa i inne dane pływackie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mevil Posted September 12, 2018 Author Share Posted September 12, 2018 piszą, aby po wpływaniu w basenie moczyć go 5 minut w czystej wodzie: 1) After swimming in the pool, it is recommended to immerse the watch in clean water or pure water for 5 minutes and then wipe it dry to prevent the oxidant in the pool from infringes on the watch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1128 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 (edited) Mam go krótko i ostatnio dwa razy byłem na basenie i popływałem tak po godzince i za drugim razem miał problem aby połączyć się z telefonem. Po restarcie obu urządzeń to samo. Pomogło wyłączenie zegarka i ponowne włączenie po ok 2-3 minutach. Było to ok 2 godziny po pływaniu. Ktoś podobny problem miał? Dodatkowo nie mierzy mi tętna podczas pływania. Czy to taka uroda czy może jakieś ustawienie sprzętu? 17 godzin temu, Mevil napisał: piszą, aby po wpływaniu w basenie moczyć go 5 minut w czystej wodzie: 1) After swimming in the pool, it is recommended to immerse the watch in clean water or pure water for 5 minutes and then wipe it dry to prevent the oxidant in the pool from infringes on the watch. Rozumiem z Twojego wpisu, że masz Manual do tego sprzętu... Podzielisz się? Znalazłem manuala w PDF, ale po czesku Edited September 13, 2018 by mati1128 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mevil Posted September 13, 2018 Author Share Posted September 13, 2018 (edited) tę informację zaczerpnąłem z tej stronki http://amazfitcentral.com/amazfit-pace-2-faq/ Edited September 13, 2018 by Mevil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1128 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Trafiłem na to, ale jeszcze nie studiowałem :). A odnośnie tętna w trakcie pływania? Masz jakieś doświadczenia w tej kwestii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mevil Posted September 13, 2018 Author Share Posted September 13, 2018 jeszcze nie próbowałem pływać ze stratosem, zacznę chyba po weekendzie, napiszę jak to wygląda u mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1128 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 ok. czekam z niecierpliwością. A inne aktywności sportowe nie przerywają pomiaru tętna, czy analogicznie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mevil Posted September 13, 2018 Author Share Posted September 13, 2018 dotychczas korzystałem z aktywności walk i climbing nie zauważyłem jakichś problemów z pomiarem tętna, aczkolwiek żona na tych samych trasach korzystała z pace i wyniki odbiegały znacząco, pace żony miał w tym czasie okres "błędów i wypaczeń", pomógł dopiero FR w ogóle zauważyłem, że mój stratos też po około 2-3 tygodniach zaczyna świrować z synchronizacją z aplikacją, niby aktywność jest, ale wszystkie parametry na zero i robię mu FR i znowu jest ok, po za okresem błędów i nie ma tego w apce, po prostu brak danych za ten okres Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1128 Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 (edited) Ja raz zrobiłem walk i też pomiar tętna jest, ale tempo i inne parametry mierzy w milach na godzinę i to pomimo tego, że mam ustawione jednostki miary na km/h. Jak u Ciebie? Może po prostu pomiaru tętna nie ma ze względu na wodę? Spróbuję dzisiaj mieć włączony pomiar ciągły i nie włączać treningu pływanie a popływać. Edited September 14, 2018 by mati1128 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mevil Posted September 14, 2018 Author Share Posted September 14, 2018 u mnie normalnie jednostki metryczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brykal Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 (edited) Odnośnie pływania. Przy kraulu ostatnie dwa treningi zliczone idealnie, co do długości. Natomiast jeśli chodzi o pływanie na plecach to kompletna porażka - na przepłynięte 60 długości Stratos wyliczył ich 75 Poprawka: kolejne pływanie na plecach i jest znacząco lepiej - tylko 3 długości więcej zliczone ale chyba już wiem czemu - w trakcie pływania próbowałem odczytać ilość długości próbując podświetlić ekran ruchem ręki i to wprowadziło zamieszanie w czujnikach. Za tydzień zweryfikuję Edited November 8, 2018 by brykal Uzupełnienie informacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trisnoo Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 W dniu 13.09.2018 o 09:08, Mevil napisał: tę informację zaczerpnąłem z tej stronki http://amazfitcentral.com/amazfit-pace-2-faq/ Nie ma to jak czytać manuala do swojego stratosa, a tam "select a good picture" a w przykładzie Mao Zedong Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksio Posted November 7, 2018 Share Posted November 7, 2018 Witam mam pytanie dlaczego nie ma możliwości pomiaru tętna podczas pływalnia mam pas polar H10 w innych dyscyplinach dziala fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 7, 2018 Developer Share Posted November 7, 2018 napisz do Huami i zapytaj, ja nie pisałem tego softu, zrobiłem jedynie język polski do niego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksio Posted November 7, 2018 Share Posted November 7, 2018 Ok rozumie ale czy jast jakiś sposób aby był ten pomiar tętna podczas pływania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted November 7, 2018 Developer Share Posted November 7, 2018 nie wiem, nie korzystam podczas pływania z pomiarów, rower i bieganie owszem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 7, 2018 Administrator Share Posted November 7, 2018 A ja odpowiem pytaniem na pytanie. Czy łączność bezprzewodowa działa pod wodą? Wydaje mi się ze woda stawia dużą barierę, gdyż fale radiowe (bo chyba tak działa bluetooth) jest bardzo wytłumione pod wodą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksio Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Zgadza sie pod wodą nie działa, byłem na basenie sprawdzic to. Włączyłem tryb chód i pływałem, po chwili gubi zasięg z polarem, a jezeli sie zatrzymam i zegarak oraz opaska jast nad wodą natychmiast sie łączy. Dziekuje i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts