Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

trening na basenie/pływanie w ogóle

Mevil
 Share

Recommended Posts

niekoniecznie po pierwszej, czasem nieszczelność może być tak niewielka, że jak ktoś rzadko pływa to mu wyjdzie po paru miesiącach

ja np. pływam bardzo często w ciągu lata 5-6 razy w tygodniu po 20-30 minut i właśnie musiałem oddać swojego Stratosa na gwarancje do Chinczyka bo zanikła mi możliwość ładowania, i nie widział mi PC

nie wiem czy to wina basenu , może nie

co do samych treningów to wygląda to całkiem fajnie, zegarek rozpoznaje żabkę, kraula i dość dobrze liczy długości.

wiadomo czasami sie coś nie zgodzi np. przepłyne 20 długości o on mi pokaze 19 lub 22 ale to są drobnostki

ładnie liczy SWOLFa i inne dane pływackie

piszą, aby po wpływaniu w basenie moczyć go 5 minut w czystej wodzie:

1) After swimming in the pool, it is recommended to immerse the watch in clean water or pure water for 5 minutes and then wipe it dry to prevent the oxidant in the pool from infringes on the watch.

Mam go krótko i ostatnio dwa razy byłem na basenie i popływałem tak po godzince i za drugim razem miał problem aby połączyć się z telefonem. Po restarcie obu urządzeń to samo. Pomogło wyłączenie zegarka i ponowne włączenie po ok 2-3 minutach. Było to ok 2 godziny po pływaniu. Ktoś podobny problem miał?

Dodatkowo nie mierzy mi tętna podczas pływania. Czy to taka uroda czy może jakieś ustawienie sprzętu?

17 godzin temu, Mevil napisał:

piszą, aby po wpływaniu w basenie moczyć go 5 minut w czystej wodzie:

1) After swimming in the pool, it is recommended to immerse the watch in clean water or pure water for 5 minutes and then wipe it dry to prevent the oxidant in the pool from infringes on the watch.

Rozumiem z Twojego wpisu, że masz Manual do tego sprzętu... Podzielisz się?

Znalazłem manuala w PDF, ale po czesku :)

Edited by mati1128

dotychczas korzystałem z aktywności walk i climbing

nie zauważyłem jakichś problemów z pomiarem tętna, aczkolwiek żona na tych samych trasach korzystała z pace i wyniki odbiegały znacząco, pace żony miał w tym czasie okres "błędów i wypaczeń", pomógł dopiero FR 

w ogóle zauważyłem, że mój stratos też po około 2-3 tygodniach zaczyna świrować z synchronizacją z aplikacją, niby aktywność jest, ale wszystkie parametry na zero i robię mu FR i znowu jest ok, po za okresem błędów i nie ma tego w apce, po prostu brak danych za ten okres

Ja raz zrobiłem walk i też pomiar tętna jest, ale tempo i inne parametry mierzy w milach na godzinę i  to pomimo tego, że mam ustawione jednostki miary na km/h. Jak u Ciebie? Może po prostu pomiaru tętna nie ma ze względu na wodę? Spróbuję dzisiaj mieć włączony pomiar ciągły i nie włączać treningu pływanie a popływać.

Edited by mati1128

• 1 month later...

Odnośnie pływania. Przy kraulu ostatnie dwa treningi zliczone idealnie, co do długości. Natomiast jeśli chodzi o pływanie na plecach to kompletna porażka - na przepłynięte 60 długości Stratos wyliczył ich 75 :D

Poprawka: kolejne pływanie na plecach i jest znacząco lepiej - tylko 3 długości więcej zliczone ale chyba już wiem czemu - w trakcie pływania próbowałem odczytać ilość długości próbując podświetlić ekran ruchem ręki i to wprowadziło zamieszanie w czujnikach. Za tydzień zweryfikuję

Edited by brykal
Uzupełnienie informacji