mironiusz Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 (edited) Mam 4 czujniki temperatury, nie posiadam bramki BLE, mimo to, jak wejdę w aplikację a jestem poza domem, to widzę aktualną temperaturę. Nie ukrywam, że mam też odkurzacz, i oczyszczacz powietrza, ale żadne z tych urządzeń nie ma bramki BLE, wszystkie są w wersji EU, z oryginalnymi najnowszymi FW. Może mi się tylko wydaje, że "z internetu" jestem w stanie odczytać aktualnie poprawną temperaturę z tych czujników i podaje jakieś wartości z czapy? Na początku po sparowaniu, miałem przy czujnikach ikonkę BT, a teraz jej już nie ma. Co zyskam, kupując bramkę BLE? Jest sens? Temperatur się szybciej będzie aktualizować, na bieżąco, bo teraz muszę odświeżać w apce. A może da się w oczyszczaczu powietrza albo odkurzaczu uruchomić bramkę, ale jestem na iOS i nie mogę zastosować modowanej aplikacji. Załączam screeny, w tym momencie jestem właśnie poza domem. Edited July 8, 2021 by mironiusz edycja screenów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted July 8, 2021 Developer Share Posted July 8, 2021 bramke ble masz w oczyszczaczu. nie widac jej w stockowej apce na ios, co nie zmienia faktu, ze wysyla dane do chmury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oko89 Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 W dniu 8.07.2021 o 12:20, rezmus napisał: bramke ble masz w oczyszczaczu. nie widac jej w stockowej apce na ios, co nie zmienia faktu, ze wysyla dane do chmury. Jako że jestem "głupi w tym temacie czy możesz mi podpowiedzieć dlaczego u mnie w podobnej sytuacji bramka nie połączyła czujników?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 17, 2021 Developer Share Posted November 17, 2021 tylko na fw 2.0.5 bramka jest domyslnie wlaczona. w modzie mozna wlaczyc na nowszych fw, ale ostatnio ludzie maja problemy z extra ble. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oko89 Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 wczoraj zakupiłem sobie Xiaomi brama Mi Smart Home HUB Gateway ZIGBEE WiFi https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/36a5db41-4714-11ec-b947-eb8b73b15182 rozwiąże tym mój problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted November 17, 2021 Developer Share Posted November 17, 2021 jak ma ble to tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts