Tomasz21 Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 Witam, zakupiłem nowy hub od Aqara, M1S. Niestety nie mogę go dodać do aplikacji Xiaomi Home. Proces dodawania akcesorium kończy się powodzeniem, ale hub nie jest widoczny na liście urządzeń. wszystko działa z aplikacją Aqara Home i HomeKit. Mial ktoś może podobny problem i wie, jak go rozwiązać? używam aplikacji na systemie iOS. Nie wiem czy czekać na jakąś aktualizację czy zwrócić urządzenie do sklepu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted July 6, 2021 Developer Share Posted July 6, 2021 musisz zmienic tryb z aqara na mijia. hub po resecie wifi prosi wtedy o podlaczenie do mi home, a nie aqara app. w skrocie musisz kliknac na hubie 10x, zeby zrobic factory reset i pozniej dwuklik w odpowiednim momencie. https://www.reddit.com/r/Aqara/comments/jyads9/aqara_m1s_hub_homekit_failed_to_bind/gd28t4h/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz21 Posted July 6, 2021 Author Share Posted July 6, 2021 Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Udało się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojteek Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Witam; nawiazujac do tematu. Mam podlaczony hub Aqara m1s EU pod aplikacje mi home. Niestety nie byly widoczne przekaźniki Aqary T1. Zainstalowalem aplikacje mi Home mod. Przekazniki sa na liscie ale brak mozliwosci ich podlaczenja. Po wyborze ktoregokolwiek pokazuje sie komunikat : urzadzenie nie jest zgodne z Agara m1s . Jakies rozwiazanie , pomysł? Z gory Dziekk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biegnik Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Te przekaźniki podepniesz chyba tylko pod aplikację Aqara Home, do MH nie da rady, niezależnie czy stock czy modowana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted July 16, 2021 Developer Share Posted July 16, 2021 mozesz sparowac, ale tylko na regionie cn. jak chcesz eu to napisz mi priva we wtorek. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karollo Posted August 13, 2021 Share Posted August 13, 2021 (edited) W dniu 16.07.2021 o 23:26, rezmus napisał: mozesz sparowac, ale tylko na regionie cn. jak chcesz eu to napisz mi priva we wtorek. Mam podobny problem. Jak to rozwiązać?? 1. Bramka m1s aplikacja Aqara app można dodać: Czujniki zalania, aqara relay 2 przełącznik, Problem: w tej aplikacji nie ma powiadamiania np. o przecieku wody. Tylko bramka zaczyna wyć, a jak będę poza domem to dużo mi to nie da. 2. Bramka m1s aplikacja Xiaomi Home chiński region (Kapibara mod) można dodać czujnik zalania. nie można dodać aqara relay 2 przełącznik info że "urządzenie nie jest zgodne z Agara m1s" 3. Chciałbym podłączyć wszystko tak, żeby poza domem móc sterować przełącznikami aqara relay 2 i żeby telefon zaczął wyć w przypadku zalania wodą czujników. Zdaje mi się że w Xiaomi Home region EU możnaby to zrobić. @rezmus proszę o pomoc. Edited August 13, 2021 by karollo dopisek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted August 13, 2021 Developer Share Posted August 13, 2021 region eu jest szybszy, ale w sumie nie ma znaczenia. wejdz w bramke > zigbee child devices > + > wybierz cokolwiek (ewentualnie 3x klik na hubie). to uruchomi tryb parowania. w tym momencie resetujesz relay lub dowolny inny sensor zigbee. po sparowaniu odswiez liste urzadzen (pociagnij w dol). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted August 13, 2021 Share Posted August 13, 2021 Panowie pytanie. Bramka M1S EU region EU,mod. Przy probie wybrania opcji wybierz dźwięk powiadomienia lub dostosuj kolor brak opcji wyboru tzn przenosi od razu do edycji automatyzacji. Pytałem juz o to jednak odpowiedzi było brak.Po wyjęciu bramki z gniazdka opcję te wracają i działa to normalnie jednak wystarczy około 10-15 minut i dalej nici. Czy moglibyście sprawdzić czy to przypadek jednostkowy czy jednak jakiś blad w firmware Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karollo Posted August 13, 2021 Share Posted August 13, 2021 Godzinę temu, rezmus napisał: region eu jest szybszy, ale w sumie nie ma znaczenia. wejdz w bramke > zigbee child devices > + > wybierz cokolwiek (ewentualnie 3x klik na hubie). to uruchomi tryb parowania. w tym momencie resetujesz relay lub dowolny inny sensor zigbee. po sparowaniu odswiez liste urzadzen (pociagnij w dol). Dziękuję Ci bardzo. DZIAŁA!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmar Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 W dniu 6.07.2021 o 19:01, rezmus napisał: musisz zmienic tryb z aqara na mijia. hub po resecie wifi prosi wtedy o podlaczenie do mi home, a nie aqara app. w skrocie musisz kliknac na hubie 10x, zeby zrobic factory reset i pozniej dwuklik w odpowiednim momencie. https://www.reddit.com/r/Aqara/comments/jyads9/aqara_m1s_hub_homekit_failed_to_bind/gd28t4h/ Witam niestety mam ten sam problem. Nie moge podlaczyc aqara m1s do Xiomi Home. Przelaczylem na tryb mijia. Ale za kazdym razem przy dodawaniu huba do xiomi home przelacza na homekit. zmienialem dns ale tez nie pomaga. Rezums czy moge prosic o pomoc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted August 27, 2021 Developer Share Posted August 27, 2021 uzyj androida. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmar Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 2 godziny temu, Atmar napisał: Witam niestety mam ten sam problem. Nie moge podlaczyc aqara m1s do Xiomi Home. Przelaczylem na tryb mijia. Ale za kazdym razem przy dodawaniu huba do xiomi home przelacza na homekit. zmienialem dns ale tez nie pomaga. Rezums czy moge prosic o pomoc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmar Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 Dzieki za podpowiedź. Ale jakimś cudem udalo się na IOS. Dzieki za wcześniejsze sugestie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karollo Posted September 1, 2021 Share Posted September 1, 2021 widze że @rezmus to mistrz w temacie Xiaomi Mijia. Mam jeszcze sprawę z przełącznikiem dwukanałowym. Mam go podłączonego do rolet i już się pojawia w mojej aplikacji. mam pytanie: 1. Czy można mu zmienić ikonę (zdjęcie) przycisku? 2. Roleta się zamyka około 20 sekund. Czy jest możliwość, żeby przycisk po tych 20 sekundach się sam wyłączył? Inaczej silnik rolety tak jakby cały czas zwijał roletę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted September 1, 2021 Developer Share Posted September 1, 2021 ikony na liscie nie zmienisz, jedynie w pluginie chyba sie da przypisac jakas grafike. mozesz zrobic automatyzacje jesli wlacz to delay 20s + wylacz, ale nie wiem jak to wyjdzie w realu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rodow Posted December 29, 2022 Share Posted December 29, 2022 Cześć, kupiłem huba Aqara MS1 i nie mogę połączyć z mi home, każdorazowo przełącza mi na HomeKit. Zainstalowałem apkę Aqara Home aby zaktualizować oprogramowanie w bramce, kilkakrotnie resetowałem i łączyłem (trzymałem 10s i naciskałem 10x) każdorazowo resetował się tylko połączenie. Nie wiem czy udało mi się przywrócić do ustawień fabrycznych i zmienić na tryb mijia, bo za każdym razem mówi po angielsku, że można urządzenie sparować z wifi. Próbowałem coś znaleźć w necie ale nic nie ma. Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 30, 2022 Developer Share Posted December 30, 2022 pokaz pudelko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rodow Posted January 1 Share Posted January 1 W dniu 30.12.2022 o 05:33, rezmus napisał: pokaz pudelko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 1 Developer Share Posted January 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rodow Posted January 1 Share Posted January 1 @rezmus dzięki za filmik, udało się przestawić bramkę na miHome App. Bramka mówi aby teraz otworzyć tę aplikację. Niestety jak dodaje urządzenie i wybieram z listy Hub M1S to mam możliwość tylko dodanie do „ Home” ☹️ Można coś teraz w aplikacji przestawić aby dodawało urządzenie do miHome? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 1 Developer Share Posted January 1 nie mam iphona pod reka, wiec ciezko sprawdzic jak ten hub sie tam paruje. mozesz pozyczyc na chwile android i sparowac na twoim koncie mi home. ewentualnie po dodaniu do homekit mi home moze zaoferowac dodanie huba do apki xiaomi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rodow Posted January 2 Share Posted January 2 @rezmus dzięki za pomoc! Na Androidzie udało się dodać bramkę do miHome i teraz jest widoczna na iPhonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryguaw Posted January 4 Share Posted January 4 Panowie, Mam problem z M1S - gdy probuje dodac czujnik ruchu P1 w Aqara Home mam komunikat, ze "Hub version is to low. Please update the hub". M1S wspiera przeciez zigbee 3.0 co jest wymagane dla P1. Czy moze P1 dziala tylko z M1S gen 2 lub M2? Dzieki z gory za pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 4 Developer Share Posted January 4 jaka wersja firmware? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts