Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Kilka pytań po dniu użytkowania.

dexter74
 Share

Recommended Posts

Od wczoraj testuję Pace'a i mam kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi w necie lub na tym forum:

1. Podświetlenie tarczy. Po kilku sekundach od nieruszania zegarka tarcza lekko ciemnieje a po kolejnych kilku jeszcze bardziej i tak zostaje. W dzień widać cyferblat, w nocy nie. Tak ma być? On się nie wygasza zupełnie?

2. Aplikacja Amazfit Watch w telefonie - ciągle mam jej ikonę w pasku powiadomień, czy tak ma być? Czy da się ją wyłączyć?

3. Jak działa BT i WiFi w Pace? Cały czas jest aktywne i ciągnie baterię?

4. Da się wrócić szybko do tarczy zegarka z dowolnego miejsca w menu czy trzeba po prostu miziać aż do powrotu do tarczy? Np. jednym gestem ze stopera do zegarka?

5. Jaką funkcjonalność ma boczny guzik?

6. Monitoring snu - jak to działa? Obudziłem się w środku nocy i miałem "nie wykryto snu". Dopiero rano, jak budzik zabrzęczał to się pojawił sen.

7. Unpairing zegarka z telefonem usunął wszystko, łącznie z wgranymi dodatkowymi tarczami - tak ma być?

8. Poziom jasności - ustawiłem na 5 i jakoś tak mało kontrastowo, pewnie tak ma być? Macie na konkretnej cyfrze ustawione, czy auto? Co się lepiej sprawdza?

Ad.1. Wynika to z czujnika światła, pewnie masz ustawione automatyczne dobór mocy podświetlenia tarczy.

Ad.2. Musisz poszukać w ustawieniach powiadomień  i aplikacji w telefonie czy będzie możliwość wyłączenia ikony.

Ad.3. Tak BT i Wi-Fi ciągle są uruchomione w zegarku, nie można ich samemu wyłączyć.

Ad. 4. Przytrzymaj boczny przycisk wtedy przekieruje Ciebie na tarczę zegarka

Ad. 5. Wybudzania i usypiania zegarka.

Ad.6. Sen wyłącznie wykrywany jest w nocy, z tego co kiedyś testowałem w miarę dobrze wyłapywał, może jakiś chwilowy błąd.

Ad.7. Tu nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że po ponownej synchronizacji z tym samym kontem tarcze powinny wrócić.

Ad.8. Jest to kwestia czysto indywidualna, kwestia tarczy itd, u siebie zarówno w pace jak i w stratosie mam na auto.

Edited by szablix
  • Like 1

On 9/4/2018 at 9:06 AM, dexter74 said:

Od wczoraj testuję Pace'a i mam kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi w necie lub na tym forum:

Masz wersję global 1612?

Dostałeś aktualizację do 2.8.0.5 lub nowszej wersji?

U mnie zawiesiło się na 1.3.8a i cały czas wyświetla, że mam najnowszą wersję. 

38 minut temu, lkilon napisał:

Masz wersję global 1612?

Dostałeś aktualizację do 2.8.0.5 lub nowszej wersji?

U mnie zawiesiło się na 1.3.8a i cały czas wyświetla, że mam najnowszą wersję. 

Spróbuj zaktualizować amazfita i z aplikacji sprawdzić rom w zegarku, może tak wymusi.

• Like 1

11 minutes ago, szablix said:

Spróbuj zaktualizować amazfita i z aplikacji sprawdzić rom w zegarku, może tak wymusi.

Zrobiłem tak i nic nie rusza. Według amazfit i zegarka z ustawionym wifi mam najnowszą wersję. Chyba 5 aktualizacji szło jedna za drugą, aż się zatrzymało na 1.3.8a

Z tego co mi się wydaje to rozparowanie wykonuje factory reset z defaultu. Robiłem rozparowanie i g. Może wykonałem ileś tam updateów i zablokowali mi na kilka, kilkadziesiąt godzin możliwość żeby im serwerów nie przeciążać?

Factory też nie pomógł, you have the latest version :) napisałem do supportu i czekam.

57 minut temu, szablix napisał:

Hmm, a nie myślałeś o tym aby odblokować BL i wgrać rom by @Kaudii, niestety tracisz gwarancję po odblokowaniu BL.

To tak przy okazji - co lepszego daje rom Kaudii?

Albo rom Pacefied?

Widzę w wątkach o tych romach co tam w nich jest, ale faktycznie jest jakiś skok jakościowy/użytkowy w porównaniu z oryginalnym?