michaszko Posted July 5, 2021 Share Posted July 5, 2021 Cześć, Mam 4 czujniki temperatury i wilgoci Xiaomi (kwadratowe) i bramkę xiaomi v3. Do niedawna przez kilka miesięcy wszystko działało dobrze, natomiast ostatnio jeden z tych czujników przestał w aplikacji pokazywać prawidłowe dane. Czujnik na swoim wyświetlaczu pokazuje prawidłową temperaturę i wilgotność natomiast w aplikacji xiaomi home na głównym ekranie gdzie jest lista wszystkich czujników od miesiąca są cały czas te same dane. Będąc poza domem mogę w aplikacji podejrzeć temperaturę na pozostałych 3 czujnikach, natomiast na tym jednym nie i po wejściu w szczegóły czujnika jest komunikat "czujnik nie podłączony". Co warto podkreślić to, że wymieniałem baterię i usuwałem z aplikacji urządzenie i dodawałem je ponownie. Po ponownym dodaniu w menu szczegółowym czujnika dane są prawidłowe natomiast na ekranie głównym z listą wszystkich czujników dane są tak jakby zamrożone i się nie zmieniają. Co może być przyczyną? Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted July 5, 2021 Developer Share Posted July 5, 2021 moze nie ma zasiegu do bramki ble? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaszko Posted July 5, 2021 Author Share Posted July 5, 2021 35 minut temu, rezmus napisał: moze nie ma zasiegu do bramki ble? Czujnik jest w korytarzu, mniej wiecej na środku mieszkania. Dalej są jeszcze 2 czujniki które mają synchro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted July 5, 2021 Developer Share Posted July 5, 2021 huba restartowales? zrob roota na hubie i sprawdz, czy ten sensor wysyla dane ewentualnie factory reset huba, bo moze cos sie z baza ble tam stalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts