Developer Popular Post Kaudii® Posted August 26, 2018 Developer Popular Post Share Posted August 26, 2018 Witam Przyszedł czas na nowy ROM, bazujący na wersji 2.8.0.5 International. Oryginalny ROM jest wersją Multilanguage ( Angielski, 3 x Chiński, Rosyjski i Hiszpański). Kwestia kilku języków jest oczywista, dodano również Auto Pauzę, ja dodałem od Siebie Mi Home. Rom nosi nazwę PACE_US_PL_2.0.0_by_Kaudii , zawiera dodatkowo język Polski w miejsce Rosyjskiego, reszta zgodna z Oryginałem. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Wymagania: - firmware zegarka bez znaczenia - odblokowany Bootloader Instalacja: - rozparuj zegarek z telefonem - ściągnij plik PACE_US_PL_2.0.0_by_Kaudii.exe - zaloguj się na forum w przeglądarce i pozostań na stronie FORUM - instalator poprosi o KEY , otworzy się nowa strona w przeglądarce, skopiuj KEY z strony Generatora - zostanie poprawnie wygenerowany jeżeli jesteś (zarejestrowany i zalogowany) i nie posiadasz BANa - postępuj zgodnie z pytaniami/zaleceniami instalatora Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe . Cały proces wgrywania Systemu może trwać 15-20 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. Poniżej filmik z przebiegu instalacji dzięki uprzejmości @Lector System posiada Root-a. Posiada również Tweaki dla poprawy baterii, responsywności, czułości dotyku i wiele innych. Tweaki są inspirowane tymi użytymi przez @S3V3N w swoich Romach. Nie mniej jednak wszystkie znalezione w sieci i zastosowane po zapoznaniu się z informacjami do jakich celów ich użyć, nie są bezmyślnie skopiowane, każdy kto zechce służę linkami do źródeł z jakich je zaczerpnąłem. Paruje się z Aplikacjami Amazfit CN jak i GP, oraz na iOS. ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Credits: Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @Saratoga z HtcMania - za kernel i root @Google - za nieograniczone źródło informacji @Kaudii - za tłumaczenie, kompilację Romu @Lector - za pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka , pomoc w stworzeniu instalatora oraz zabezpieczenie @S3V3N - za przekazanie dużej ilości wiedzy, za pomoc w przyswojeniu wiedzy i rozwoju umiejętności, umożliwiających mi tworzenie aplikacji i Romów @k2002 - za udostępnienie dźwięków do aplikacji Sporty Podziękowania dla Beta-testerów za wkład włożony w odszukanie błędów: 465 43 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaldebek Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 Zainstalowane bez problemu, działa też prawidłowo. Wielki dzięki @Kaudii za ten ROM i za wszystkie poprzednie, nigdy nie miałem z żadnym problemu. Świetna praca. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matibu Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Cześć mam pytanie nie mogę podczas biegu zmieniać piosenek nawet jak tam wstrzymaj bieg nie mogę wyjść z aby zmienić piosenkę I jeszcze w poprzedniej wersji było coś takiego że jak biegłem to po kilometrze mówiło mi że przebiegłeś kilometr albo że Przekroczyłeś wysokie tętno a teraz nie ma tego są tylko same wibracje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 31, 2018 Administrator Share Posted August 31, 2018 W poprzednim mówiło bo był to ROM CN, ten jest US i tu nie ma tej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matibu Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Ok to najwyżej wrócę na poprzedni Soft. z muzyką pewnie nie da się zrobić żeby z dołu wysłała się kurtynka ze zmianą piosenek też macie problem z miernikiem pulsu mi czasem wariuje jak biegnę czuję że Puls mam już spokojnie dużo wyższy a pulsometr pokazuje zdecydowanie zaniżoną wartość jak się zatrzymam to dopiero doskakuje do odpowiedniego pomiaru tętna Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 @Matibu generalnie ostatnio podczas treningów na pace czy stratosie zauważyłem kilka błędów: - problem z gps, wbiegam w mały park/lasek i momentalnie średnie tempo zmienia się czasami o 2 min na niekorzyść, wybiegam wraca do tego co miałem, - puls wynika raczej z algorytmów, które uważam są niedopracowane mianowicie - jazda na rowerze tempo rekreacyjne puls 160 strefa anaerobowa, trening biegowy z ledwością łapie oddech tętno 130 strefa kardio, planuję zakupić pasek i potestować a jak to nie pomoże to zmiana na jakiegoś garmina bo polary z wyglądu mi się nie podobają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matibu Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 A ile wam bateria trzyma na tym sofcie bo na poprzednim było zdecydowanie lepiej 20min biegu z GPS zostało 35% Amazfit pokazuje 1dzien i 15h na baterii Także lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted August 31, 2018 Author Developer Share Posted August 31, 2018 Moja żona ma Pace z tym Romem i tu się nic nie zmieniło względem poprzednika, nadal 6-7 dni przy powiadomieniach 24h, ostatnio byłem na urlopie i 4h wspinaczki w górach z GPS i z baterii schodziło 15-17% więc , nie jest to jednorazowy pomiar . Chodziliśmy codziennie w góry i za każdym razem wynik podobny, więc polecam Factory reset i obserwację drenażu baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rumapark Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Względem poprzednika są jakieś istotne zmiany? Jakaś nowa funkcjonalność? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 31, 2018 Administrator Share Posted August 31, 2018 Ten jest na badzie US gdzie dodano menu do przełączania jężyków. Polski jest zrobiony zamiast Rosyjskiego, w przyszłości pewnie będzie dodany oficjalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matibu Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Dzisiaj zmieniłem na stary soft zobaczę jak z baterią będzie. Od razu druga sprawa jaka mi się rzuciła to bluetooth na nowym sofcie jest mocniejszy sygnał Bluetooth na starym dziś rano na słuchawkach bluetooth kilka razy przetrwało muzykę w momencie jak ręką jest z tylu za plecami podczas biegu może to wina słuchawek. Ale różnice zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujokrzycho Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Dziękuję , instaluje :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kri$ Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Wygląda na to, że zegarek trzyma dłużej na baterii, na poprzedniej wersji dobijało do 6 dni (5% baterii), teraz mam 5 dni i 16 godzin i jeszcze 27% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sita Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 Jest Update do ver. 2.8.1.0. Można liczyć na aktualizację ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zed Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 Hej jest jakaś szansa lub opcja zwiększenia czcionki w powiadomieniach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lechwos Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 (edited) 21 godzin temu, zed napisał: Hej jest jakaś szansa lub opcja zwiększenia czcionki w powiadomieniach ? Tak jest aplikacja działa sam używam Set_Font_by_LFOM_v1.0.apk Edited September 12, 2018 by lechwos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex09 Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Witam. Podczas instalacji wyświetla mi się taki komunikat, co można z tym zrobić? Dzięki za odpowiedź! Użytkownik zablokowany! bartex09 posiadasz blokadę w generatorze kodów. W celu rozwiązania problemu napisz do nas na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Jest to blokada uniemożliwiające hurtową zmianę języka. Albo kupiłeś używany zegarek od kogoś i ta osoba nie zgłosiła tego faktu a wcześniej zmieniała języki, lub przekroczyłeś ilość numerów seryjnych jakie można przypisać do konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex09 Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Zegarek posiadam od nowości. Co można z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Hmm, zmieniałeś w innych zegarkach już rom ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex09 Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Po pewnej aktualizacji zacząłem mieć problem z baterią, z 5 dni raptem zrobił się 1, postanowiłem wgrać jeden z romów "by Kaudii" odblokowałem zegarek i wgrałem (wtedy jeszcze generator działał). Jako że nie przyniosło to efektu postanowiłem sprawdzić inne w tym powrót do Stock poprzez Humani Amazfit tool i tez bez poprawy. Teraz chciałbym sprawdzić ten nowy Rom ale już nie mogę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 12, 2018 Administrator Share Posted September 12, 2018 Masz bana, możliwe ze dostałeś za "spamowanie". Zdejmuje Ci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex09 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Poszło! Dziękuję i Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabco Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 (edited) Witam, Instaluje tego softa na WOS_2.0_PL_1.1.2_by_Kaudii i po calym procesie soft nadal jest ten sam co wczeniej - nic sie nie zmienia. Probowalem nawet insdtalowac WOS_2.0_PL_1.1.4_by_Kaudii ale tez po instalacji jest nadal poprzedni soft. o co moze chodzic? Root jest bootloader tez odblokowany zegarek rozparowany przed instalacja Edited September 16, 2018 by Jabco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 16, 2018 Administrator Share Posted September 16, 2018 Tego to pewnie i najstarsi górale nie wiedzą, o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts