Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Problem z odblokowaniem bootloadera.

Bubinio
 Share

Recommended Posts

Witam. Mój problem polega na tym, że  nie moge odczytać potrzebnych numerów np. wersji bootloadera. Otwieram adb wpisuje pierwszą komende adb devices, potem adb shell reboot bootloader na zegarku pojawia sie fastboot wpisuje fastboot getvar all wyskakuje <waiting for device> i na tym koniec. Moge czekać na urządzenie chyba aż do śmierci:/ Nie mam pojecia co robić? Więc proszę o pomoc.

• Like 1

Sprawdziłem wszystkie porty, 6 kabli usb w tym orginalny od zegarka, orginalny xiaomi od telefonu. Po wpisaniu komendy adb devices  zegarek jest na liście. Po wpisaniu komendy  adb shell reboot bootoader - fastboot na zegarku się włącza i tu zaczyna się problem przykładowo jeśli wpiszę  fastboot getvar all pojawia się <waiting for any devices>

Witam .

To co napiszę , zostało już napisane przez kogoś innego , ale nie chce mi się szukać tego postu więc go opiszę . Musisz wejść w Urządzenia i drukarki , tam Stratos został zainstalowany jako drukarka nie wiadomo dlaczego , musisz go odinstalować . I już powinno to działać . Miałem ten sam problem i post Kolegi który wcześniej to opisał bardzo mi pomógł za co mu dziękuję . Mam nadzieję że Tobie też on pomoże . 

Oki udało się. Dzięki wszystkim za pomoc. Problem oczywiście leżał w sterownikach. Tylko, że żadna normalna instalacja z programów czy paczek ze sterownikami nic nie dawała. Udało się w sumie fuksem. Zostawiłem włączony menadżer urządzeń i akurat podłączyłem zegarek a na menadżerze w innych urządzeniach pojawił sie Android 1.0 z wielkim wykrzyknikiem. Aktualizacja sterownika i po kłopocie. Rom wgrany bez żadnego problemu - tu ukłony dla Kaudii za WOS 2.0. No i tyle. Zegareczk śmiga aż miło.

Dobry wieczór wszystkim ja oryginalnie miałem odblokowany bootloader wersja zegarka niby US, i wgrałem soft z językiem polskim ten

[ROM] PACEfied AmazFit | Huami AmazFit / Xiaomi AmazFit PACE

i teraz jak chce odblokowac bootloadera bo ten rom mi zablokował to wyskakuje mi cos takiego. Co zrobić ????

blad.png

Już sobie poradziłem za długa nazwa os version, 1.2.50h wystarczyło bez wpisu:: huanghe.

• 1 month later...