dzeronimo393 Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Witam. Posiadam Urządzenie Geteway oraz do niego czujnik ruchu. Chciałbym by powiadomienia przychodziły na telefon gdy ktoś wejdzie w strefę ruchu lecz niestety tak się nie dzieje, widzę tylko, że czujnik został uruchomiony jak wejdę w mi home w ,,log" Czytałem, że trzeba zrobić sceny ale ja coś zrobiłem takiego jak na screanie i też nic to nie daje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 19, 2018 Administrator Share Posted August 19, 2018 Niestety powiadomienia raz działają, a raz nie. Zleży losowo od wersji Mi Home. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzeronimo393 Posted August 19, 2018 Author Share Posted August 19, 2018 Ja mam wersję 5.4.5 . Może ktoś napisze na jakiej wersji u niego działają ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 19, 2018 Administrator Share Posted August 19, 2018 Losowo działa, nic nie pomoże wgrywanie tej samej wersji. Przerabiałem już to wielokrotnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzeronimo393 Posted August 19, 2018 Author Share Posted August 19, 2018 Czyli mam to rozumiec, że u kogoś może ta sama wersja działać a u mnie nie ? Czy najlepiej sobie instalować kilka wersji może któraś zadziala tak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 19, 2018 Administrator Share Posted August 19, 2018 Tak, może działaś ale nie musi. Możesz się bawić w instalacje, możesz poczekać do kolejnej aktualizacji a nuż Ci zadziałają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzeronimo393 Posted August 19, 2018 Author Share Posted August 19, 2018 Coraz bardziej zaczynam się zrażać produktami od xiaomi. Ostatnio odkurzacz wersja international nie działa na Maindland China zaczyna idzie brak stref , klon aplikacji by w ogóle działała na Hong Kongu a teraz Smart Home. Jakaś porażka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk99 Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 W dniu 19.08.2018 o 19:35, dzeronimo393 napisał: Coraz bardziej zaczynam się zrażać produktami od xiaomi. Ostatnio odkurzacz wersja international nie działa na Maindland China zaczyna idzie brak stref , klon aplikacji by w ogóle działała na Hong Kongu a teraz Smart Home. Jakaś porażka Czyli nie możesz go zainstalować w Mainsland China. Jak to wygląda, bo zastaniawiam się nad odkurzaczem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalexpl Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 teraz trzeba bardzo ostrożnie i Ja osobiście unikam wersji INTERNATIONAL a biorę wersję Chińskie wtedy nie ma problemu z kompatybilnością. Co prawda kable mają inne końcówki ale to nie jest jakiś wielki problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Witam Czy coś zmieniło się w kwestii powiadomień na telefon ? Mam najnowszą wer Mi home i dalej nie działają? jest na to jakies obejście ? dodatkowa apka wysysajaca powiadomienia z mi home ? PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 u mnie działa bez problemów powiadomienia push.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 14 godzin temu, tomiq75 napisał: u mnie działa bez problemów powiadomienia push.... a w jaki sposób to rozwiazałes ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 24, 2019 Administrator Share Posted January 24, 2019 Powiadomienia działają już od dłuższego czasu. Ja również dostaję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 (edited) To fajnie...rozumiem ze jestescie pro patrząc na ilość postów ale jak widzicie ja dopiero zaczynam zabawe i byłbym wdzięczny za pomoc. Co i w jaki sposob trzeba skonfigurowac zeby te powiadomienia zaczeły dochodzin na telefon 1) teefon z androidem 8 (emui 8.1) 2) centralka najnowszy soft (chiny kontynentalne) Mi Home App w wersji 5,4,53 3) powiadomienia właczone w automatyce sceny 4) powiadomienia aktywne w ustawieniach mi home 5) powiadomienia aktywne w ustawianiach apki w androidzie 6) wyłączone oszczędzanie baterii w telefonie ....powiadomienia nie dochodzą Edited January 24, 2019 by piotr.marynczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Spróbuj zrobić scene manual ... wyślij notifikacje do urządzenia. I uruchom i sprawdź czy dochodzi jak będzie potwierdzenie że uruchomiono poprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 24, 2019 Administrator Share Posted January 24, 2019 Zobacz czy mi home nie jest ubijane przez system. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 nie jest....ma najwyzsze uprawnienia w systemie. Co mam rozumieć przez zrobienie sceny manualnie ? przykład: wybieram otwarcie drzwi- przeslij notyfikacje na telefon....zatwierdzam, pojawia sie nowa scena o okreslonej nazwie....nie dochodza powiadomienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 nie nie chodzi o utworzenie sceny kompletnie manual aby sprawdzić czy w ogóle działają powiadomienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 (edited) ok zrobilem scene manual....nie wysyla powiadomien Edited January 24, 2019 by piotr.marynczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 wyskakuje tylko komunikat Ran Succesfully i nic sie nie dzieje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Mi_Home.mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Tak zrobiłem.... W logach widzę że wysłano ale na tel nic nie dochodzi. Co mam jeszcze sprawdzic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 2 godziny temu, tomiq75 napisał: Mi_Home.mp4 Jaka wersję softu powinienem zainstalować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 24, 2019 Administrator Share Posted January 24, 2019 Do niedawna każdy z nas się borykał z tym problemem. Xiaomi coś kombinowało i raz były a raz nie. Mi od jakiegoś czasu działają. Możesz spróbować wyczyścić dane aplikacji mi home, ewentualnie odinstalować i zainstalować ponownie. Jaki masz telefon? Aplikacja ma uprawnienia do autostartu, nie ma ograniczeń do baterii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.marynczak Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Mam huawei p20 z emui 8.1, soft 5.4.53 czyscilem dane instalowałem niższa wersję i ciągle lipa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts