damian1987 Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 (edited) Witam , wszystkich na forum , jest to mój pierwszy post , zaczynam przygodę ze smart-homem potrzebuje bramki , nie wiem czy wybrać aqara m2 czy starsza wersje , bardziej kompatybilna z wieloma innymi urządzeniami. Potrzebuje czujniki temperatur , czujniki otwartych drzwi / okien to sa urządzenia najważniejsze . szukam również przekaźnika który robi tzw zwarcie( dowiedziałem się ze mogę użyć przekaźnika plus do tego Przekaźnik elektromagnetyczny ( chce otwierać nim bramę wjazdowa ) czujnik gazu jeśli jest dostępny, czujnik zalania , i wiele innych o ktorych jeszcze nie wiem :)) - proszę o pomoc w doborze przede wszystkim bramki no i również z akcesorii Edited June 18, 2021 by damian1987 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j13mk.pl Posted June 20, 2021 Share Posted June 20, 2021 Na początku sam zastanawiałem się nad wyborem bramki. Mój wybór padł na Xiaomi V3 (G03LM), głównie przez to, że ma w sobie Wifi, Zigbee i BLE. Obecnie mam już ponad 40 urządzeń (ścienne włączniki światła, czujniki temp/ruchu, gniazdka, termometry, czujki dymu/gazu, kamery, itd.). Dopiero przy tej ilości urządzeń napotkałem na problemy i zamówiłem już kolejną bramkę V3. Na tej bramce mam oparty Alarm w domu i sprawdza się to nawet dobrze. Na pewno musisz zastanowić się co chcesz stworzyć, jakich urządzeń będziesz potrzebował. Bramka Aqara ma plusy, ale mnie nie przekonały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted June 22, 2021 Share Posted June 22, 2021 M2 nie współpracuje z ekosystem Xiaomi tylko z Aqara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts