Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Wyłączenie bramki BLE w nawilżaczu i oczyszczaczu

pewu78
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Jak w temacie - czy jest możliwe wyłączenie bramki BLE w nawilżaczu (Air Humidifier CB1 zhimi.humidifier.cb1) i oczyszczaczu powietrza (Air Purifier 3H zhimi.airpurifier.mb3)?

Przechwytują mi komunikaty z pobliskich urządzeń i bramki (Xiaomi Gateway 3 ZNDMWG03LM) już ich nie otrzymują albo otrzymują sporadycznie, a ponieważ są podpięte do HA tracę informacje...

• Developer

to jest bug bramki mgl03 i z tego co wiem to powinien byc poprawiony aktualnej wersji integracji alexa z patchem binarki ble. odebranie ble adv przez jedna bramke nie wplywa na odbior przez inne.

Dzięki za info.

Mam ostatnią dostępną wersję AlexxIT/XiaomiGateway3:

Cytat

v1.2.3 - 2021-05-23
Main supported firmware versions have been updated: v1.4.6_0012 and v1.5.0_0026.
Advanced BLE device processing is supported on firmwares: v1.4.6_0012, v1.4.7_0160 and v1.5.0_0026.

Firmware 1.4.6_0012.

Jak rozumiem problem nie powinien występować w tej konfiguracji?

• Developer

z tego co wiem to nie powinien. w firmware bramki jest jakis blad i jak masz kilka bramek mgl03 to nie wszystkie wysylaja ble event. alex zrobil patch binarki i na wczesniejszym etapie wszystko trafialo do mqtt. ostatnio zszedl poziom nizej i zrobil proxy miedzy stockowa binarka, a chipem ble. jesli masz pewnosc, ze wszystkie bramki maja zasieg do sensora, a jednak gubia eventy to zrob issue na github.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...