pewu78 Posted June 16, 2021 Share Posted June 16, 2021 Cześć, Jak w temacie - czy jest możliwe wyłączenie bramki BLE w nawilżaczu (Air Humidifier CB1 zhimi.humidifier.cb1) i oczyszczaczu powietrza (Air Purifier 3H zhimi.airpurifier.mb3)? Przechwytują mi komunikaty z pobliskich urządzeń i bramki (Xiaomi Gateway 3 ZNDMWG03LM) już ich nie otrzymują albo otrzymują sporadycznie, a ponieważ są podpięte do HA tracę informacje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted June 16, 2021 Developer Share Posted June 16, 2021 to jest bug bramki mgl03 i z tego co wiem to powinien byc poprawiony aktualnej wersji integracji alexa z patchem binarki ble. odebranie ble adv przez jedna bramke nie wplywa na odbior przez inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewu78 Posted June 17, 2021 Author Share Posted June 17, 2021 Dzięki za info. Mam ostatnią dostępną wersję AlexxIT/XiaomiGateway3: Cytat v1.2.3 - 2021-05-23 Main supported firmware versions have been updated: v1.4.6_0012 and v1.5.0_0026. Advanced BLE device processing is supported on firmwares: v1.4.6_0012, v1.4.7_0160 and v1.5.0_0026. Firmware 1.4.6_0012. Jak rozumiem problem nie powinien występować w tej konfiguracji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted June 17, 2021 Developer Share Posted June 17, 2021 z tego co wiem to nie powinien. w firmware bramki jest jakis blad i jak masz kilka bramek mgl03 to nie wszystkie wysylaja ble event. alex zrobil patch binarki i na wczesniejszym etapie wszystko trafialo do mqtt. ostatnio zszedl poziom nizej i zrobil proxy miedzy stockowa binarka, a chipem ble. jesli masz pewnosc, ze wszystkie bramki maja zasieg do sensora, a jednak gubia eventy to zrob issue na github. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now