Hans_fit Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 Witam kolegów, Mam pytanie czy wiecie gdzie znajduje się serwis zegarków Amazfit na Polskę? Niestety mój po 4 miesiącach chyba niedomaga. A dokładnie bateria trzyma max pół dnia, wszystkie sztuczki robiłem resety rozparowania itd. Parę dni temu po naładowaniu do fula następuje szybki drenaż, wcześniej zegarek wytrzymywał od 3 do 5 dni na jednym ładowaniu. Zainstalowane jest najnowszy rom bez jakichkolwiek modyfikacji w wersji angielskiej. Amazfita kupiłem nowego w sklepie na allegro mam fakturę tylko, że sprzedawca się zawinął. Zero kontaktu, zero aktywności na Allegro. Stąd moje pytanie czy jest jakiś serwis który zajmuje się gwarancją? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 15, 2018 Administrator Share Posted August 15, 2018 Jeżeli z Polskiej dystrybucji to masz gwarancję, a jak nie to jej nie masz w kraju. Ba nie masz wcale, bo nawet nie wiesz skąd go sprzedawca posiadał. Jedyne co Ci pozostaje to napisać do http://www.abcdata.com.pl/xiaomi aby sprawdzili numer seryjny czy pochodzi od nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans_fit Posted August 15, 2018 Author Share Posted August 15, 2018 Dzięki za podpowiedz. Czyli ABCDATA jest jedynym oficjalnym dystrybutorem tych zegarków na Polskę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 15, 2018 Administrator Share Posted August 15, 2018 Tak, tylko to co "legalne" od Xiaomi w Polsce to tylko od nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans_fit Posted August 16, 2018 Author Share Posted August 16, 2018 Niestety chinol ???? zastanawiam się czy może wgrać ponownie ROM? W sumie po trzech miesiącach używania bateria uwalona?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlittop Posted August 16, 2018 Share Posted August 16, 2018 Twoje objawy brzmią jak efekt zalania wodą. Przejrzyj forum pod tym kątem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 17, 2018 Administrator Share Posted August 17, 2018 Jednego uwaliłem na basenie bateria trzymała jakieś 24h, drugi sam się uwalił i bateria trzyma 48h. Jak pech, to pech. Aktualnie noszę Mi Band 2, bo 3 już dałem żonie. Pace będę reklamować w GB, jak będę kupować coś nowego to będzie to Bip. Jeżeli od GB dostanę nowego Pace to go sprzedam, wolę kosztem wyglądu wybrać czas na baterii i wymienić na Bip. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans_fit Posted August 17, 2018 Author Share Posted August 17, 2018 Właśnie z wodą miał kontakt w morzu ale mega krótko żadnego pływania. Tego dnia zostawiłem go nocą na ładowanie, co wstępnie uważałem za przyczynę uszkodzenia, tzn.zbyt długi czas na ładowarce. Potem miałem teorię wysokiej temperatury która panowała w dzień. Ale możliwe, że parę zanurzeń w słonej wodzie załatwiło sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted August 17, 2018 Share Posted August 17, 2018 3 godziny temu, Lector napisał: Jednego uwaliłem na basenie bateria trzymała jakieś 24h, drugi sam się uwalił i bateria trzyma 48h. Jak pech, to pech. Aktualnie noszę Mi Band 2, bo 3 już dałem żonie. Pace będę reklamować w GB, jak będę kupować coś nowego to będzie to Bip. Jeżeli od GB dostanę nowego Pace to go sprzedam, wolę kosztem wyglądu wybrać czas na baterii i wymienić na Bip. Dostaniesz zwrot kasy u mnie tak było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts