Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Kamera Xiaomi mi 360 2k pro

Luc
 Share

Recommended Posts

Witam.

Mam zamiar zakupić tą kamerę. Chcę ją mieć jako monitoring tego, co dzieje się za oknem. Mam w związku z tym pytanie... czy jest taka możliwość ustawienia scen: kamera filmuje to co się dzieje za oknem, mam czujnik ruchu w pokoju i jeśli zostanie wykryty ruch w pokoju, to kamera się obróci sama w stronę pokoju zacznie nagrywać ten ruch. Po ustaniu ruchu w pokoju, np. po 5 minutach obróci się z powrotem w stronę okna. Wszystko odbywałoby się np. o obrót o 180 stopni. Ma ktoś tą kamerkę i mógłby się wypowiedzieć? I jeszcze jedno pytanie: jak długi jest kabel zasilający?

• Developer

generalnie nie ma takiej opcji, ale na modzie mozna by zrobic jakis ruch w automatyzacji. problem polega na tym, ze to bylby skok, a nie konkretna pozycja, wiec ciezko powiedziec na ile to by dobrze dzialalo.

• Like 1

17 godzin temu, rezmus napisał:

generalnie nie ma takiej opcji, ale na modzie mozna by zrobic jakis ruch w automatyzacji. problem polega na tym, ze to bylby skok, a nie konkretna pozycja, wiec ciezko powiedziec na ile to by dobrze dzialalo.

No właśnie tak myślałem. Ale pytam się, bo może ma ktoś tą kamerkę (albo inną np. tą 1080) i może się bawił tym lub mógłby sprawdzić. I jaka jest długość tego kabla zasilającego? ;)

Witam ponownie.

Zakupiłem tą kamerkę. Działa jak należy. Tylko niestety nie mogę ustawić tej automatyzacji z obrotem, jak pisałem w poprzednim poście. Nie opcji obrotu kamerki w automatyzacji.

1939658119_Screenshot_20210509-214923_MiHome.thumb.jpg.ef976f996e219d8a89b83b39e3467373.jpg

Czy jest jakiś sposób, żeby po wykryciu ruchu przez czujnik obróciła się w lewo czy w prawo? W aplikacji kamery jest możliwość tylko ręcznego obrotu lewo/prawo, góra/dół, aby ją tylko ustawić. Może jakiś dodatkowy plik dałoby się zrobić albo zmodyfikować, żeby taka automatyzacja zadziałała? 

20210509_220259.thumb.png.7a38fa46b84a320e2e30a6a6ac0db807.png

Ma ktoś jakiś pomysł? Mógłby pomóc?