Luc Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Witam. Mam zamiar zakupić tą kamerę. Chcę ją mieć jako monitoring tego, co dzieje się za oknem. Mam w związku z tym pytanie... czy jest taka możliwość ustawienia scen: kamera filmuje to co się dzieje za oknem, mam czujnik ruchu w pokoju i jeśli zostanie wykryty ruch w pokoju, to kamera się obróci sama w stronę pokoju zacznie nagrywać ten ruch. Po ustaniu ruchu w pokoju, np. po 5 minutach obróci się z powrotem w stronę okna. Wszystko odbywałoby się np. o obrót o 180 stopni. Ma ktoś tą kamerkę i mógłby się wypowiedzieć? I jeszcze jedno pytanie: jak długi jest kabel zasilający? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted May 1, 2021 Developer Share Posted May 1, 2021 generalnie nie ma takiej opcji, ale na modzie mozna by zrobic jakis ruch w automatyzacji. problem polega na tym, ze to bylby skok, a nie konkretna pozycja, wiec ciezko powiedziec na ile to by dobrze dzialalo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luc Posted May 2, 2021 Author Share Posted May 2, 2021 17 godzin temu, rezmus napisał: generalnie nie ma takiej opcji, ale na modzie mozna by zrobic jakis ruch w automatyzacji. problem polega na tym, ze to bylby skok, a nie konkretna pozycja, wiec ciezko powiedziec na ile to by dobrze dzialalo. No właśnie tak myślałem. Ale pytam się, bo może ma ktoś tą kamerkę (albo inną np. tą 1080) i może się bawił tym lub mógłby sprawdzić. I jaka jest długość tego kabla zasilającego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted May 2, 2021 Developer Share Posted May 2, 2021 do 2m, ale mozesz sobie kupic dluzszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luc Posted May 9, 2021 Author Share Posted May 9, 2021 Witam ponownie. Zakupiłem tą kamerkę. Działa jak należy. Tylko niestety nie mogę ustawić tej automatyzacji z obrotem, jak pisałem w poprzednim poście. Nie opcji obrotu kamerki w automatyzacji. Czy jest jakiś sposób, żeby po wykryciu ruchu przez czujnik obróciła się w lewo czy w prawo? W aplikacji kamery jest możliwość tylko ręcznego obrotu lewo/prawo, góra/dół, aby ją tylko ustawić. Może jakiś dodatkowy plik dałoby się zrobić albo zmodyfikować, żeby taka automatyzacja zadziałała? Ma ktoś jakiś pomysł? Mógłby pomóc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted May 9, 2021 Developer Share Posted May 9, 2021 mod mi home i wrzuc te pliki do /vevs/automations/ chuangmi.camera.ipc021.json chuangmi.camera.021a04.json Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luc Posted May 9, 2021 Author Share Posted May 9, 2021 39 minut temu, rezmus napisał: mod mi home i wrzuc te pliki do /vevs/automations/ chuangmi.camera.ipc021.json 2 kB · 1 pobranie chuangmi.camera.021a04.json 2 kB · 1 pobranie Dziękuję bardzo. Wszystko działa tak jak powinno ? Jesteś wielki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted May 11, 2021 Share Posted May 11, 2021 @rezmus a czy coś takiego dało by się zrobic do chuangmi.camera.ipc019e? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted May 12, 2021 Developer Share Posted May 12, 2021 zmien w pliku i nazwie pliku model po prostu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts