xavkas Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 (edited) Witam, podczas instalacji wszystkie przebiegało pomyślnie, ale na końcu podczas usuwania plików instalacyjnych (przed parowaniem długo czekał bo musiałem apke na telefonie ogarnać) się zawiesiło, teraz nie chce sie wlaczyc, da radę go jeszcze jakoś uratować? proszę o odpowiedź. Edited July 19, 2018 by xavkas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 19, 2018 Developer Share Posted July 19, 2018 to pokazuje jedynie, że nie usunął plików bo ich tam nie znalazł, bo pewnie ich nie wgrał, z jakiegoś powodu, albo zablokowany butloader i nie zrobił roota, albo stracił połączenie z kompem, 3 ostatnie linie mówią , że nie odnalazł urządzenia, czyli nie uruchomił się czy co się zadziało ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Tak jak napisałeś pewnie nie odblokował bootloadera i root sie nie wykonał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 19, 2018 Author Share Posted July 19, 2018 (edited) bootloader został odblokowany zgodnie z instrukcją przed instalacją myslę, że zegarek stracił po prostu połączenie z PC w nieodpowiednim momencie podczas instalacji, później mi go wykrył pod usb i ręcznie usunąłem te pliki ale to nic nie dało, zegarek nie uruchamia się poprawnie. Próba ponownej instalacji również kończy się niepowodzeniem (czekam, czekam i nic się nie dzieje, pod adb device też go teraz nie wykrywa w Minimal ADB and FASTBOOT). Żałuję że nie zrobiłem kopii plików które ówcześnie były w pamięci zegarka, może szłoby zrobic backup. jakieś pomysły? odnośnie tego jak się teraz zachowuje zegarek to po włączeniu dostaję takie komunikaty: czyli jakby to też potwierdza że język Polski się dobrze ustawił... Edited July 19, 2018 by xavkas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 20, 2018 Author Share Posted July 20, 2018 jakieś pomysły ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 zrób faktory reset z poziomu adb adb shell reboot bootloader fastboot erase cache fastboot erase data fastboot reboot 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 20, 2018 Author Share Posted July 20, 2018 (edited) po wpisaniu adb shell reboot bootloader otrzymuję komunikat error: no devices/emulators found chociaż normalnie mi wykrywa na PC w adb devices tez nie wykrywa moze wystarczyłoby gdyby ktoś mi skopiował pliki ze swojego zegarka i ja bym je wrzucił do siebie? Edited July 20, 2018 by xavkas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 20, 2018 Developer Share Posted July 20, 2018 niestety tak się nie da, to co napisałeś pokazuje jednoznacznie, iż problemem sa sterowniki do zegarka, ogarnij temat wykrywania zegarka w adb i fastboot a reszta stanie się prosta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Sprawdź co pojawia się w menażerze urządzeń po podłączeniu zegarka. Być może trzeba ręcznie wskazać sterownik z zainstalowanego folderu adb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 20, 2018 Author Share Posted July 20, 2018 1 godzinę temu, Kaudii napisał: ogarnij temat wykrywania zegarka w adb i fastboot a reszta stanie się prosta Klucz do rozwiązania tego problemu. Sam PC go wykrywa, mogę wejść do pamięci tego zegarka.. co Twoim zdaniem może blokować wykrywalność przez adb? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 20, 2018 Developer Share Posted July 20, 2018 a sterowniki jakie instalowałeś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 20, 2018 Author Share Posted July 20, 2018 tzn ? jakie sterowniki? moj zegarek mial wersje 2.0.8.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 20, 2018 Developer Share Posted July 20, 2018 a instalowałeś coś na PC do obsługi zegarka ? bo mam wrażenie, że poszedłeś na żywioł i nawet nie poczytałeś co i jak, instalator ma adb w sobie więc i język wszedł, ale teraz reszta nie do zrobienia jak nie zainstalujesz sterowników by był wykrywany na kompie, poczytaj o adb_setup_1.4.3, pobierz zainstaluj i zobacz co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 20, 2018 Author Share Posted July 20, 2018 (edited) Miałeś rację - brakowało sterowników od samego początku dlatego były takie problemy , teraz Twój instalator wykrywa zegarek, robi sie na nim fastboot itp ale zatrzymało mi się na tym etapie jak chcę jeszcze raz zainstalować co robić ? Edited July 20, 2018 by xavkas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 23, 2018 Author Share Posted July 23, 2018 jakieś rady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 24, 2018 Developer Share Posted July 24, 2018 Pokaż mi screen co pokazuje adb i fastboot po podłączeniu zegarka i wydaniu komend adb devices adb shell reboot bootloader fastboot devices Potrzebuje 3 screeny po jednym po każdej komendzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 24, 2018 Developer Share Posted July 24, 2018 A na koniec fastboot getvar all Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 24, 2018 Author Share Posted July 24, 2018 Na poniższym etapie się jakby zawiesiło, zostawiłem na kilka min i nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 24, 2018 Developer Share Posted July 24, 2018 masz do bani sterowniki, czy ja pisałem tutaj o "minimal adb and fastboot" czy o "adb setup 1.4.3" odinstaluj poprzednie i zainstaluj te https://androidfilehost.com/?fid=312968873555005516 następnym razem czytaj co piszę i to zrób, bo jak mam pisać dla samego siebie to co już wiem to po co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 24, 2018 Author Share Posted July 24, 2018 (edited) Wybacz, wcześniej trochę się pogubiłem. Poniżej SS'y jednak sytuacja się powtórzyła z tą końcową komendą. Edited July 24, 2018 by xavkas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 25, 2018 Developer Share Posted July 25, 2018 Cały czas zegarek nie jest widziany w fastboot, sprawdź na innym gnieździe USB, zobacz czy antywirus jest wyłączony, albo jeszcze raz przeinstaluj sterowniki tylko po odinstalowaniu i ponownej instalacji wyłącz i włącz komputer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Na bank masz anty wirusa lub zapora windows blokuje. Powyłączaj to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 25, 2018 Developer Share Posted July 25, 2018 Też tak uważam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 25, 2018 Author Share Posted July 25, 2018 Antywirusa w ogóle nie mam, była włączona tylko zapora. Po jej wyłączeniu i ponownym wpisywaniu tych komend nic się nie zmieniło jak na tych screenach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xavkas Posted July 25, 2018 Author Share Posted July 25, 2018 (edited) Jednak udało sie naprawić zegarek, wszystko działa i jest juz po Polsku w tym przypadku pomógł ten faktory reset zrobiony w tym sterownikach od Kaudiego a nie w tych poprzednich, czyli rozwiązanie problemu miałem na początku adb shell reboot bootloader fastboot erase cache fastboot erase data fastboot reboot dzięki wszystkim za pomoc Edited July 25, 2018 by xavkas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts