DR Chester Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 (edited) Witam wszystkich mam pytanie a mianowicie od niedawna jestem posiadaczem Mi smart sensor set i chce go rozbudować. Generalnie ma mi służyć jako alarm na działce poza miastem. I teraz takie moje pytanie jak uzbroję alarm że działa na wszystkie czujki czy jest możliwość dodania takiej opcji żeby po wykryciu intruza zrobił to co zwykle czyli odpalił syrenę, światełko w bazie, wysłał powiadomienie na tel czyli standard ale dodatkowo włączył jakieś gniazdko do, którego planuję podłączyć mocniejszą syrenę no i oczywiście po dezaktywacji alarmu czy to zdalnie czy też poprzez apkę wyłączył to gniazdko. Chcę żeby taka opcja była dostępna tylko przy uzbrojonym alarmie. Zastanawiam się czy inwestować w takie gniazdo a jeśli tak to które bo wiem że jest gniazdko aqara może ono ma taka możliwość choć jest trochę droższe od tych na wi fi. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Edited April 28, 2021 by DR Chester Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer78 Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Tak. Jest taka możliwość. Ja mam tak zrobione. Ale troszkę musiałem zmienić automatyzacja. Da się. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 A czy informuje Was że alarm został włączony? Mi nie przychodzą powiadomienia :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer78 Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 W dniu 13.05.2021 o 20:21, Mike napisał: A czy informuje Was że alarm został włączony? Mi nie przychodzą powiadomienia Nie przychodzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts