Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Problem ( rozłącza z siecią wifii) z Xiaomi Mi Home Security Camera 1080p

skiclim
 Share

Recommended Posts

witajcie. 

mam dwie kamery Xiaomi Mi Home Security Camera 1080p (Magnetic Mount) - kamery poprawnie dodają się jako nowe urządzenie, konfiguracja przebiega wzorowo. Działają i nagrywają do momentu np. wyłączenia z prądu i ponownego połączenia: kamera jest w trybie offline i nie łączy się ponownie z siecią wifii. 
Czy to uszkodzony sprzęt czy jakiś błąd w konfiguracji ? 

11 godzin temu, FromWp napisał:

To może być wina routera.

pewnie - być może, ale sprawdzałem na trzech ruterach i sytuacja jest taka sama. A nawet jeśli to wina routera to chętnie przyjmę poradę jak go ustawić aby kamery działały. dodam też, że posiadam kamerę xiaomi 360 i działa ona bez zarzutu + dwa oczyszczacze na których problem z połączeniem nie występuje. 

W dniu 24.04.2021 o 18:28, skiclim napisał:

Działają i nagrywają

A próbowałeś bez kart SD? Z najnowszym firmware ustawiony zapis na karcie powoduje problemy. Mam taką jedną i działa poprawnie tylko bez SD (nagrywa bez problemu w chmurze wykrycia ruchu).

Witam.

Też posiadam tą kamerę - wersja oprogramowania 4.0.5_0105. Kamera nie nagrywa w trybie wykrywania, niby widzę na osi czasu nagrania ale nie mogę ich odtworzyć.

Jest dostępna nowa wersja firmware do pobrania 4.0.9_0112, ale z tego co czytałem na innym forum nie polecają ponieważ całkowicie przestanie nagrywać na kartę.

Macie jakieś patenty na to aby nagrywała w trybie wykrywania ruchu?

• Developer

nagrywa, ale nie da sie odtworzyc przez apke. ten bug od poczatku wystepuje i juz pewnie nie naprawia. jak wyjmiesz karte to na kompie nagrania beda. jesli chcesz na karte to musisz miec nagrywanie ciagle. ewentualnie dodatkowo wlacz asystenta monitorowania i wtedy beda nagrania ruchu do chmury, ktore da sie przez apke ogladac.

• Like 1

4 godziny temu, pietruchap napisał:

ale chmura jest chyba płatna ?

Ta w której zapisuje monitorowanie jest darmowa. Niestety są to krótkie filmiki, chyba 6 sekundowe. Ale to działa prawidłowo. Ja sobie odpuściłem SD i używam tylko tego.

W dniu 30.04.2021 o 10:50, pietruchap napisał:

ale chmura jest chyba płatna ?

i czy to normalne, że ta kamera tworzy mnóstwo małych plików ?

No właśnie, czy to normalne, że przy nagrywaniu na sd tworzy się miliony kilkusekundowych filmików? Przecież tego się nawet później nie da praktycznie przeglądać. Mam też kamerę mi home 360 i tam filmy są wszystko działa jak należy,nagrywa po wykryciu ruchu, filmy trwają kilka min. Stwierdzam, że ta kamerka to szmelc, jedyny plus to magnetic mount, można zamontować sobie na parapecie na zewnątrz, tylko że co z tego jak mi360 daje lepszy obraz nagrywając z wewnątrz przez szybę niż ta mała będąc na zewnątrz...

W dniu 30.04.2021 o 15:41, FromWp napisał:

Ta w której zapisuje monitorowanie jest darmowa. Niestety są to krótkie filmiki, chyba 6 sekundowe. Ale to działa prawidłowo. Ja sobie odpuściłem SD i używam tylko tego.

a jak włączyłeś chmurę ?

możesz to opisać ...

• Developer

home monitoring (asystent monitorowania) za darmo. za kase jak masz podpieta na regionie chinskim pojawi sie opcja wykupienia chmury (dla niektorych modeli kamerek). jak sie nie pojawia to nie mozesz kupic.

2 minuty temu, rezmus napisał:

home monitoring nagrywa po wykryciu ruchu krotkie filmy w chmurze.

ale jak to włączyć ... ???

ja nie wiem, czy Wy w ogóle czytacie o co pytam, od kilku postów zadałem pytanie z prośbą, aby krok po kroku ktoś mi napisał jak włączyć nagrywanie w chmurze, jak sobie z tym poradzić, instrukcja do kamery jest skąpa, nie mam pojęcia jak to zrobić, a tu tylko hasła

home monitoring 

ale co dalej ???