arpus Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Witajcie! Mam problem z powrotem na stock (ENG) z romu WOS 2.0. Użyłem skryptu z forum. Wszystkie pliki skopiowały się - instalacja przebiegła prawidłowo. Zegarek wisi na "No Command" z trójkątem. I tak w kółko... Ma ktoś pomysł co dalej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted July 6, 2018 Developer Share Posted July 6, 2018 Więcej szczegółów, jakiego skryptu użyłeś, jaką wersja Romu, itd. gdyby przebiegła prawidłowo to by było ok a nie jest, więc raczej nie przebiegła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpus Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 Na działający WOS 2.0 użyłem skryptu Tools For Amazfit z forum i wybrałem opcje wgrania stocka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted July 7, 2018 Administrator Share Posted July 7, 2018 Przerabiałem to kilkanaście razy, powrót do CN jak i EN. Działa prawidłowo, jedyne co wywalało aplikacje że względu na cache z nowszą wersją. Ale tu pomagało rozparowanie opaski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpus Posted July 7, 2018 Author Share Posted July 7, 2018 Powrót na WOS 2.0 - bez problemu. Ponowna próba powrotu na STOCK przez Tools For Amazfit - istalacja przebiega prawidłowo (wg programu) a zegarek wisi na "No command" z trójkątem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted July 7, 2018 Administrator Share Posted July 7, 2018 WOS 2.0 PL czy oryginał? Oraz jaki ROM wgrywasz EN czy CN? Po pracy (czyli patrz 21) mogę przejść przez tą procedure. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpus Posted July 7, 2018 Author Share Posted July 7, 2018 Gdy wgrywam WOS 2.0 - działa. Gdy wgrywam stock (EN lub CN) wywala "no command" po wgraniu romu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted July 7, 2018 Administrator Share Posted July 7, 2018 Ok, specjalnie dla Ciebie poświeciłem czas na kolejne instalacje ROMów. Startowo maiłem ROM WOS 2.0 Multilang (EN) - WIP_Stock_US_2.8.0.5 Na to wgrałem ROM WOS 2.0 PL - 2.6.2.0_PL_1.1.4_by_Kaudii Potem z Tools For Amazfit Pace wgrałem ROM EN Jak widzisz screeny z każdą wersją ROMu. A na koniec powróciłem do ROMu WOS 2.0 Multilang (EN) - WIP_Stock_US_2.8.0.5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpus Posted July 7, 2018 Author Share Posted July 7, 2018 i bądź tu człowieku mądry... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted July 7, 2018 Administrator Share Posted July 7, 2018 No i jest dobrze Kliknij zmiana języka - 1 wybierz 1 chiński lub 2 angielski po tym zegarek się uruchomi normalnie. To menu jest po to jakby coś poszło nie tak i jest ono wspólne dla romów oryginalnych jak i custom. Tylko przy powrocie może wywalać lancher, trzeba z poziomu telefonu przeprowadzić aktualizacji do najnowszej wersji ROM, lub factory reset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaldebek Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 WOS 2.0 PL - 2.6.2.0_PL_1.1.4_by_Kaudii. Kiedy i my będziemy mogli wygrać ten ROM? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted July 7, 2018 Administrator Share Posted July 7, 2018 Jest w fazie testów, są wakacje i nie ma testerów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaldebek Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 Dzięki za info. Czekamy. ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 dziś zrobiłem tak samo jak @Lector i poszło wszystko OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daner77 Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 (edited) Witam. Próbuję wgrać oryginalny rom (angielski) i zatrzymałem się na zmianie języka, stoi już tak kilka minut. Na zegarku trójkąt z wykrzyknikiem i napis no command. Co zrobić teraz? Edited September 7, 2018 by daner77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 7, 2018 Administrator Share Posted September 7, 2018 W którymś momencie zegarek stracił komunikacje z PC. Do jakiego zegarka wgrywałeś ROM? Myślę ze Pace ale wolę się upewnić. ROM był już na zegarku więc powinien się wgrać, przytrzymaj przycisk włączania aż wyłączy, uruchom go ponownie, odpal ponownie toola i wybierz custom rom, zmiana języka. Nic innego w takiej sytuacji nie zrobisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daner77 Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 (edited) Cytat Jak wywala aplikacje, trzeba zrobić factory reset - można za pomocą universal tool. Błąd powstaje, gdyż gdzieś w pamięci siedzą dane z nowszych aplikacji, które nie są kompatybilne ze starymi z tego romu. Dziękuje Zegarek Pace. Po przytrzymaniu przycisku zegarek mi się włączył ale na ekranie jest zapętlona informacja jak poniżej, kiedy nacisnę na przycisk pojawia się tarcza zegarka ale taka niekompletna. Wgrałem jeszcze raz PACE_US_PL_2.0.0_by_Kaudii i chyba jest ok. Próbowałem wgrać oryginalny rom bo nie działał czujnik ciśnienia (cały czas pokazywał taką samą wartość), wgrałem inny rom i to nic nie dało, ciśnienia nie pokazywał. O dziwo teraz już czujnik działa. Przed wgrywaniem oryginalnego nie rozparowałem zegarka, czy to mogło być przyczyną problemów? Edited September 7, 2018 by daner77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 7, 2018 Administrator Share Posted September 7, 2018 Jak wywala aplikacje, trzeba zrobić factory reset - można za pomocą universal tool. Błąd powstaje, gdyż gdzieś w pamięci siedzą dane z nowszych aplikacji, które nie są kompatybilne ze starymi z tego romu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts